2024. május 2., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

A jól megszokott MAPEI-minőség már elérhető homlokzati hőszigetelési rendszerekben is.

Cégünk 2008-ban a hőszigetelési rendszereket forgalmazó, és gyártó cégek közül elsőként kapta meg a KIVÉT (Kiváló Építési Termék) termékdíjat az EPS-rendszerére, valamint 2012-ben a kőzetgyapotos rendszerére.

 


EPS Ragasztók az Ön szolgálatában

 

A ragasztók előállítása során megfelelő minőségű és mennyiségű műgyanta, vagy a kiváló minőségű cement és homok, valamint az adalékszerek jó kombinációja könnyen megoldhatóvá teszik ezt a problémát. Mindezek mellett a ragasztóknak ki kell bírniuk az EPS állandó hőtágulásával, és zsugorodásával járó paplaneffektust. Ilyen feladatokra csak egy megfelelően erre a célra fejlesztett ragasztó adhat választ, mint például a Mapetherm Ragasztótapasz.

AZ EPS ragasztókkal szemben támasztott minimális követelmények

Szakítószilárdság

A ragasztó könnyen elválik az EPS laptól? A minimum követelmény 0,08 N/mm2 szakítószilárdsági erő. Nem mondható el, hogy ez a szám olyan óriási lenne, sőt ez a szám pont megfelel az EPS szakítószilárdsági erejének. Mi okozhatja? Nem megfelelő minőségű vagy mennyiségű műgyanta, esetleg visszapuhulás nedvesség hatására.

A Mapetherm Ragasztótapasz szakítószilárdsági ereje általános labortesztjeink során betonlapokra alkalmazva: 1,5-1,65 N/mm2 Két hét nedvesítést követő szakítószilárdsági teszt eredménye: 1,1 N/mm2

EPS letépési próba a Mapetherm Ragasztótapasszal

    EPS letépési teszt konkurens anyag esetében 

A képeken jól látható, hogy a jobb oldali ragasztó egyáltalán nem tapadt meg az EPS felületén.

Rendszerünkben csak a magyar gyártású Mapetherm Net háló

A lapok dilatálásának elengedhetetlen eszköze a megfelelő minőségű lúgálló bevonattal ellátott üvegszövet háló. A cementes tartalomnak köszönhetően a ragasztók Ph 12 értéke erősen lúgosnak mondható. Nedvesség hatásának köszönhetően ez fokozott terhelést jelenthet a külső besimított-behálózott rétegben. Egy gyenge minőségű háló esetében akár néhány év alatt a háló komoly roncsolódáson mehet keresztül ezzel elveszítve erejét, amivel a lapok egymástól független és folyamatos mozgásba kezdhetnek.

A rögzítés megfelelősségének és dilatációs háló problémájának hatása

Tartós és fakulástól mentes színvakolatok

Vakolataink gyártása Olaszországban történik. Cégünk hasonlóan a minőségi festékgyártókhoz számítógépes színkeverést alkalmaz 20 kilogrammos kiszerelésben egyesével és nem több tonnákat lekeverve egyszerre. Színkeveréseink során a termékek fakulási értéke még erős színeknél is elhanyagolható színezőpasztáinknak köszönhetően. A színek előállítás bázistermékekből indul, és a színek kiválasztását követően a számítógép vezérelt adagoló rendszer szerves, és szervetlen színezőpasztákat adagol az egyes árnyalatok elérése érdekében. Olyan kényesnek mondható fakulásra hajlamos színeknél, mint a narancssárga, piros, vagy lila a gép az általános színezési elveket követve csak természetes színezőpasztákat adagolna, hiszen ezekből érhetőek el a legkönnyebben ezek a színek. Azonban a MAPEI receptúráknak köszönhetően a gép mesterséges színezőket is rak az egyes árnyalatokhoz a fakulási hajlamot a minimálisra csökkentve.

szines-kicsiVakolataink (akril, szilikát, szilikon) az európai normánál magasabb mennyiségben tartalmaznak kötőanyagokat, azért hogy a vakolatok minőség hosszú távon megfelelő maradjon. Ez koszolódási hajlamban, nedvességgel szembeni ellenállásban, rugalmasságban vagy akár a színtartósságban is fokozott minőséget jelent.

A vakolatokhoz alkalmazott alapozók nem univerzálisak, hanem a kötőanyagnak megfelelően lettek kifejlesztve, és a tapadás fokozása érdekében, amelyek még tapadóhídként 0,25-ös kvarchomokot is tartalmaznak gyárilag.

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Médiatámogatók

proidea logo-web

 buildcomm-logo-web