2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

TartalomMagyar Építéstechnika 2012/7-8 lapszám borítója

  • A szakma hírei

JEGYZET

  • A helyzet tarthatatlan

FÓKUSZ

SZIGETELÉS

KIVITELEZÉS

  • Beégetett tartósság
  • Víz- és szennyvízkezelési létesítmények felújítása
  • Padlóburkolatok felújítása
  • Tanuljunk mások tapasztalataiból!
  • Költséghatékony hőszigetelő rendszerek
  • Palatetők felújítása acéllemez fedéssel
  • Egy nívódíj rövid története

GÉPÉSZET

  • Spórolás szabályozott szellőzéssel
  • Valóban fontos a megújuló energia Magyarországon?

TŰZVÉDELEM

  • Gyermekeink élete a tét

IRÁNYTŰ

  • ÉMI Építőipari Tudásközpont
  • Féléves adatok: van lejjebb a lejtőn
  • Kenut betonból

JÓTÁLLÁS

GÉPPARK

  • A jóból sosem elég

KIVÉT

KITEKINTÉS

  • glasstec 2012

 

r7 parkolohaz-kicsiAz ausztrál Radcrete cég Radcon#7 terméke a világ egyetlen betonon belüli vízszigetelő membránja, pozitív víznyomással szembeni védelemhez. Egészen 2 milliméter repedésszélességig vízszigetel, és a jövőbeni hajszálrepedésekben is vízzáró marad. A téli fagyás-olvadás, olvasztósó okozta károkat kizárja, a kloridbeivódást megakadályozza. 

Nincs szükség fedővédő burkolatra, lehetetlen munkaterületen megrongálni, mert egyszer s mindenkorra a betonban marad, ráadásul korlátlan élettartama miatt a kezelést soha nem kell megismételni.

 

 

Bővebben...

cet-kicsiJúlius 25-én birtokba vette a Duna-parti CETépületegyüttest a főváros, miután az önkormányzat képviselői és a kivitelező konzorcium megállapodási szándékukat jegyzőkönyvben rögzítették. A Duna-parti Közraktáraknál, Ferencváros területén megépített mintegy 27 ezer négyzetméteres létesítményt 2010 augusztusában kellett volna befejezni.

 

Bővebben...

Két magyar település is a nyertesek között volt a Rómában megtartott nemzetközi díjátadón. Idén Szarvas mellett a Baranya megyei Bóly is bizonyított: a megújuló erőforrások felhasználásban Európa legjobbjai között vannak.

Bővebben...

Az idei év első félévében 2011 hasonló időszakához képest a magyarországi cégek fizetésképtelenségi mutatója jócskán megugrott, országos átlagban 40 százalékkal nőtt. Egyes ágazatok helyzete azonban még inkább ellehetetlenült – derül ki a Coface Hungary legfrissebb elemzéséből. Jelentős visszaesést továbbra is főként a belső piacra termelő  ágazatok szenvedtek el, az építőipar, a kis- és nagykereskedelem a legkockázatosabb szektorok.

 

Bővebben...

Változott a magyarorszag.hu  weboldalon a földhivatali nyilvántartási rendszer használata. A kormányzati portál hírleveléből kiderül, hogy a rendszerből jelenleg milyen díjazásért milyen szolgáltatásokat tudunk igénybe venni.

 

Bővebben...

2012. július elsejétől új korszak köszöntött be a Hörmannál: az eddigi garázskapu-rendszereket a saját fejlesztésű BiSecur rádiós rendszerével szerelték fel. Az új, innovatív rendszer a meglévő megoldásoknál azért is biztonságosabb, mert egy az online banki szolgáltatások során is használt titkosítással kódolja a kéziadó rádiójelét. 

Bővebben...

Hatások, következmények és az alkalmazkodás lehetőségei

villam-kicsiSajátos jellegzetessége az éghajlatváltozás problémakörének, hogy a kedvezőtlen környezeti feltételek visszahatnak a klímakárosító társadalmi-gazdasági tevékenységekre. Ennek következményei megjelenhetnek majd például épületeink, útjaink, ellátó rendszereink állapotában is.

Mindennapi életünket alapvetően befolyásolja, hogy civilizációs vívmányaink, infrastruktúráink éghajlati szempontból mennyire időtállóak, és a mai fejlesztések vajon kiállják-e majd a változó klíma hatásait.

 

Bővebben...

Hazánkban számtalan önkormányzat küzd anyagi gondokkal, ezért az energiagazdálkodás racionalizálása, az önkormányzati fenntartású középületek, valamint a közvilágítás hatékony és olcsó energiaellátásának megszervezése kulcsfontosságú.

A szűkös önkormányzati költségvetésre hivatkozva a legtöbb település nem alkalmaz energetikai szakembert. Pedig az energetikus a közintézmények energiafogyasztásának nyomonkövetése és az esetleges rossz hatásfokú rendszerek beazonosítása által a fizetése sokszorosát takaríthatja meg az önkormányzat számára.

Bővebben...

A felújított Zemplén utcai 192 lakásos társasházKözelmúltban adtak át a budapesti Zemplén utcában egy 192 lakásos társasházat, ahol komplex energetikai felújítás történt a ZBR Klímabarát Otthon Panel Alprogram keretében.

A felújítás generálkivitelezője a győri Ablakcentrum Kft. volt. A munkálatok teljes költsége: bruttó 371 209 306 forint, a pályázott állami támogatás mértéke: 44,9 százalék. Az épület első – a felújítást követő mért fűtési költsége 52,4 százalékkal volt kevesebb az előző évi értéknél.

 

Bővebben...

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Médiatámogatók

proidea logo-web

 buildcomm-logo-web