2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

TartalomMagyar Építéstechnika 2012/9 lapszám borítója

  • A szakma hírei

JEGYZET

  • Kontraszt

FÓKUSZ

KIVITELEZÉS

  • Pajzsos alagútépítés a 4-es metro kivitelezésénél
  • Hazai eszköz és mérési módszer cölöpök próbaterheléséhez
  • Új technológia szabadon betonozáshoz
  • A kő fellegvára: a Füleky Borászat
  • Vízzáró vasbeton szerkezetek alkalmazása
  • Raktár, üzem, iroda, üzlet – könnyűszerkezettel
  • Állványok az építkezés minden területére

TŰZVÉDELEM

  • Ébresztő!

ÉPÜLETENERGETIKA

  • Dombházak térelhatárolásának energetikai vizsgálata
  • A jövő az energiahatékony házaké
  • Panelépületek kettős héjalású tetőinek professzionális szigetelése
  • Megújult hőkamera – változatlan áron

IRÁNYTŰ

  • Hogyan lehet gazdaságos egy beruházás?
  • Egekben a rezsikiadások
  • A fedezetkezelő rendszer nem megoldás

ÉPÍTŐANYAG

  • Tömítő- és ragasztóanyagok

GÉPPARK

  • Gépkiállítás teljes palettával és próbaüzemmel
  • Majd' évszázados tradíció a szivattyúgyártásban

JÓTÁLLÁS

MUNKAVÉDELEM

KIÁLLÍTÁS

  • BAU 2013

Kötelező intézkedéseket ír elő a kormányzati középületek felújításáról, az energiahatékonysági programok kidolgozásáról és a nagyvállalatok energiaauditjának elvégzéséről az az uniós irányelv, amelyet 2012. szeptember 11-én szavazott meg Strasbourgban túlnyomó többséggel az Európai Parlament (EP).

Az MTI híradása szerint az energiahatékonysági irányelv előírja a tagállamoknak, hogy a központi kormányzat tulajdonában vagy használatában lévő, fűtött vagy hűtött nagyobb épületek alapterületének 3 százalékát évente felújítsák. Az előírást két lépcsőben léptetik életbe: először csak az 500 négyzetméternél nagyobb hasznos alapterületű épületekre, majd 2015-től a 250 négyzetméternél nagyobbakra.

 

Bővebben...

HTC003250-kicsiA HTC Superfloor™ eljárás során az egyszerű szerkezeti betont több lépésben, mechanikusan, a HTC gépeivel és gyémántszerszámaival száraz, szállópormentes technológiával megcsiszolják és felpolírozzák. A folyamat tartalmazza az adott fázisnak, illetve megrendelői igényeknek megfelelő impregnálást is. Láthatóvá válik a betonban található töltőanyag (jellemzően folyami kavics) mely a HTC Superfloor™ csodálatos szépségét biztosítja.

 

Bővebben...

Az A-K Kft. nyerte az Audi logisztikai parkjának felépítésére és üzemeltetésére kiírt pályázatot; a beruházás Győrben valósul meg – közölte az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs igazgatója.

Az MTI információja szerint húsznál több társaság indult a pályázaton, amelynek utolsó körébe három induló jutott; ezek között egy külföldi és két magyar társaság volt. A beruházás értéke meghaladja a húszmilliárd forintot.Az A-K Kft. 10 éves, csarnoképítésre és -bérbeadásra szakosodott, magyar tulajdonú vállalkozás - közölte az MTI megkeresésére Tallósi Károly, a két tulajdonos egyike, ügyfeleik között említve a Rudolph logisztikai csoportot és a fékegységeket gyártó Knorr-Bremse-t.

 

Bővebben...

biennale-kicsi2012. augusztus 29-én megnyílt a 13. Velencei Nemzetközi Építészeti Kiállítás. Az építészekből, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Műcsarnok képviselőiből álló héttagú zsűri februárban meghozott döntése értelmében 2012-ben Bachmann Bálint és Markó Balázs Spacemaker című projektje képviseli Magyarországot a Velencei Építészeti Biennálén.

 

Bővebben...

Kovacs KatiIdén a londoni olimpián bizonyíthattak a magyar kajak-kenu sport kiválóságai, a válogatók ehhez már májusban lezajlottak. Kovács Kati szíve vágya teljesült: párosban és négyesben is indult a nagy megmérettetésen – természetesen idén is a Baumit támogatásával. Nagy álma, hogy végre három olimpiai aranyérem birtokosa lett, idén végre valóra vált. A női kajaknégyes hozta el a legfényesebb érmet, míg a kettesben, Douchev-Janics Natasával az ezüstöt sikerült megszerezniük Londonban.

 

Bővebben...

Tavaly 14,4 millió forint volt az eladott családi házak átlagára Magyarországon. Kedvezőbb lehet most családi házat venni, mint építkezni, főleg vidéken – derül ki az OTP Ingatlanpont friss helyzetértékeléséből. Mindez a folyamatosan emelkedő építési költségeknek, illetve a családi házak piacát jellemző túlkínálatnak és alacsony árszintnek köszönhető.

 

Bővebben...

Frank Gery: Zollhof, Düsseldorf - építés közbenA téma aktualitását adja, hogy napjainkban is jelen van az a ma már elavultnak számító gondolkodási mód, mely nagy szériákban kíván a piacra termelni tipizált építési termékeket. A számítástechnikai alkalmazások elterjedése révén azonban egyre inkább integrálódik a tervezés és a megvalósítás.

A klasszikus építési termékek, például az égetett agyagtéglák mellett a különböző betontermékek, mint a magyar piacon klasszikusnak számító béléstestes födémek, „E" gerendák: mind olyan tipizált építési termékek, melyeket az építők többféleképpen is be tudnak építeni.

 

Bővebben...

Nem mindennapi lehetősége nyílt néhány magyar szakembernek és cégnek egy nagy jelentőségű külföldi állami beruházásban: Grúziában, egy nemzetközi repülőtér felépítésében vettek részt, sőt oroszlánrészük volt a projekt rekordsebességű megvalósításában.

 

Bővebben...

A jótállás annak ellenére a hibás teljesítés egyik jogkövetkezménye, hogy a jogalkotó az erre vonatkozó alapvető szabályokat a szerződést biztosító mellékkötelezettségek között helyezte el a Polgári Törvénykönyvben.

Mint ismeretes, a jótállás nemcsak önkéntes vállaláson alapulhat, hanem jogszabályi rendelkezésből eredően is fennállhat. Jogrendszerünkben jelenleg három olyan jogszabály található, amely kötelező jótállást rendel el. Jelen cikkünkben a lakásépítéssel kapcsolatos kötelező jótállásról szóló 181/2003. (XI. 5.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) szabályait ismertetjük.

Bővebben...

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Médiatámogatók

proidea logo-web

 buildcomm-logo-web