2024. március 19., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Eptech 2013 04-05-B1-webTARTALOM

  • A szakma hírei

JEGYZET

  • Optimisták

FÓKUSZ

ÉV TETŐJE

  • Év Tetője – díjazottak
  • Díjnyertes kerámiacserép-tetők
  • Zöldtetők – A kontroll-aknák funkciói

KIVITELEZÉS

  • Tervezői színprogram
  • Több fény, nagyobb biztonság
  • Vékony rétegrendű fűtési-alaphűtési rendszer
  • Hőszigeteléssel tetőnk komfortjáért
  • Épületfelújítás lábazat-, betoncserép- és palafestékkel
  • Középületek hatékony felújítása könnyűszerkezettel
  • Otthonunk őre: a biztonságos bejárati ajtó
  • Rétegesen öltöztetett házak
  • Közbeszerzési Hatóság – tanúsító védjegyek

BETON

  • Kihívások sorozata a debreceni stadion építésében
  • Mit kell tudnunk a szulfátálló cementekről?
  • Párizs és Bécs után Budapesten is megnyílt a C3 Atelier
  • Öngyógyító betonszerkezetek

KÖRNYEZETVÉDELEM

TŰZVÉDELEM

  • Változások az építésztervezői felelősség területén

IRÁNYTŰ

KITEKINTÉS

  • 17. Nemzetközi Passzívház Konferencia

 

Az Intelligens Energia – Európa program finanszírozásával megvalósuló BUILD UP Skills kezdeményezés keretében – 30 európai országban 18 hónapon át párhuzamosan futó projektek közös célja az energiahatékonyság és a megújuló energia témakör beemelése, készségszinten az építőiparban dolgozó szakképzett munkaerő folyamatos képzési rendszerébe. A program lehetővé teszi nemzeti intézkedési tervek kidolgozását, melyek átfogó képzési és tanúsítási rendszerek létrehozását, illetve a már meglevőek fejlesztését kívánják elérni.

Bővebben...

mercedes-citan2-kicsiKiterjesztett garanciával, gazdagabb felszereléssel és előnyösebb árakkal teszi még vonzóbbá kishaszonjárműveit a Mercedes-Benz Hungária Kft.

A Citan Worker megjelenésével teljessé vált a márka áruszállító kínálata. Az új modell olyan városi kisáruszállító, amelyet kifejezetten a mindennapi városi forgalom kihívásaira szabtak: robusztus, rugalmas és gazdaságosan használható.

Bővebben...

Szeman-Gyorgy-webNem folytatja tovább munkáját a Magyar Építőanyagipari Szövetség elnöke, s ezzel egy korszak zárul le a MÉASZ történetében.

Széman György 2005-től elnökségi tagként, majd alelnökként segített a szövetség újjáalakításában és érdekérvényesítő munkájában, majd 2009-től elnökként fogta össze az ágazat szövetségeit. Az építésgazdaságét, amely hite szerint sokkal többet és értékesebbet jelent, mint a köztudatban oly gyakran emlegetett építőipar kifejezés. A változás apropóján az elmúlt és az eljövendő időszakról is beszélgettünk a távozó elnökkel.


Bővebben...

LED-Werbatim-kicsiNapjainkban a háztartások energiafelhasználásának 15–20 százalékát a világítás teszi ki. Figyelembe véve a tényt, hogy ez éves szinten mekkora kiadást jelent, meglepő, hogy eddig milyen kevesen váltottak energiatakarékos világításra.

A tavaly bevezetett európai uniós korlátozó szabályozásnak köszönhetően az elavult hagyományos izzók fokozatosan eltűnnek a piacról, helyüket pedig átveszik az energiatakarékos és a LED-technológián alapuló megoldások. Az utóbbinak számos előnye van az energiatakarékos izzóval szemben, ami a magasabb beszerzési költségeket jelentősen kompenzálja: akár háromszor-négyszer akkora élettartam, még alacsonyabb energiafogyasztás.

 

Bővebben...

baumit referencia balatonudvari-webKülönleges látvány fogadja Balatonudvari egyik utcácskájában a sétálókat: nemrégiben egy helyi művész segítségével megújult a település egyik gyönyörű családi házának homlokzata, és nem is akárhogyan! Baracza Szabolcs díszítőszobrász egészen egyedi módon használta fel a Baumit anyagait.

A családi ház színező vakolása során használta a Baumit Silikat Top 1.5 kapart vakolatot – ekkor jött rá, hogy ez az anyag alkalmas arra, hogy különböző szobrászati díszítőelemeket készítsen belőle. Azóta sok arra járó megáll a ház előtt, nézegetik, csodálják a különleges homlokzatot, amelyen pávafarkú madarak, az ősi magyar mondákban szereplő csodaszarvas és még sok más gyönyörű motívum jelenik meg. Kiderült, hogy a megoldás, amelyet felfedezett, másokat is érdekel, ezért újabb és újabb felkérések érkeztek hozzá.

Bővebben...

DAF-Euro-6-XF-lowdeck-LR-kicsiA DAF bemutatta az új, Euro 6-os XF típus Low Deck, azaz mega nyerges vontató változatát, amelyet kifejezetten a nagy raktérfogatú fuvarozási alkalmazásokra fejlesztettek ki. Az új, 4 × 2-es vontató nyeregszerkezetének kapcsolási magassága csupán 960 milliméter, így akár három méter belmagasságú félpótkocsikat is húzhat. Ennek megfelelően a jogszabályi méretkorlátozások betartása mellett a száz köbmétert is elérheti a szerelvények raktérfogata.

Bővebben...

Racz-furdo-kicsiA főváros többségi tulajdonába kerülhet a Rác fürdő, a budapesti városvezetés ugyanis úgy döntött, kivásárolja a Magyar Fejlesztési Bankot (MFB) a projektből. A Napi Gazdaság információi szerint az üzlet megköttetett, és a fürdő a több mint 7 milliárd forintos hitelállomány harmadáért – 2,7 milliárd forintért – kerülhet át a fővároshoz, így Budapest többségi részesedést szerezhet a fürdőt felújító és a mellette levő telken négycsillagos szállodát felépítő Rác Nosztalgia Kft.-ben.

 

Bővebben...

Tihany-kicsiCsaknem 800 millió forintból újult meg Tihany központi része, a Tihanyi legenda-projekt keretében felújították a kálváriát és a település műemléki utcáit, valamint egy újonnan kialakított teret neveztek el Mádl Ferenc volt köztársasági elnökről.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: „Tihany a nemzet kincse, így a település gyarapodásával valamennyi magyar ember gyarapodott." Az államtitkár kiemelte, hogy az állam, az önkormányzat és az Európai Unió összefogásának eredményeként gyarapodott Tihany annak érdekében, hogy még inkább állja a turisztikai versenyt. 

Bővebben...

DSC4016-kicsiA magyar épületállomány többségénél az energiafogyasztás 80 százalékát meg lehetne takarítani egy jól tervezett és színvonalasan kivitelezett beruházással. Sokan nem is sejtik, de a felújítás egyik kulcsa, hogy ügyelni kell a „belakatolási jelenségre".

Enélkül könnyen előfordulhat, hogy egy rosszul megvalósított felújítás esetén végleg lemondhat a tulajdonos arról, hogy a megtakarítható energiafogyasztás nagy részét ki tudja használni. Ürge-Vorsatz Diana klímakutatóval, a CEU Környezettudomány és Környezetpolitika Tanszékének docensével a felújítás mikéntjéről, a környezeti és a gazdasági válság kapcsolatáról beszélgettünk.

 

Bővebben...

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Médiatámogatók

proidea logo-web

 buildcomm-logo-web