2024. április 30., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Speciális mélyépítési - mélyalapozási munkavédelmi ABCHazánkban az elmúlt évtizedben a munkavédelmi szabályozás szigorodását követően a munkavédelmi tudatosság és a belső meggyőződésből alkalmazott – valóban a munkavállalók munkaterületi biztonságát szolgáló –, megelőzésre törekvő változások indultak el.

Ezt a folyamatot szakította meg az építőipart 2008 óta egyre drámaibb mértékben sújtó gazdasági válság. A mindennapi megvalósításban résztvevők a nyomott piaci körülmények között oly mértékű gazdasági és munkavédelmi kockázatokat vállalnak be kényszerűségből, amelyek mellett a dolgozók biztonságos munkavégzési körülményei legfeljebb a retorika szintjén és a hatóságok felé léteznek, a napi gyakorlat viszont hemzseg a megoldatlan veszélyhelyzetektől és ezek nyomán a többnyire elkent vagy megúszott kvázi balesetektől.

A közép-európai régióban a mélyépítési szakterületen a helyes munkavédelmi gyakorlat terén hazánk elmaradt például a folyamatos gazdasági fejlődést mutató Lengyelországtól, és idehaza kevés a munkavédelmet valóban mindenekelőtt fontosnak tartó és ezt a gyakorlatban is érvényesítő cég és cégvezetés.

A HBM Kft. által elkészített a Speciális mélyépítési – mélyalapozási munkavédelmi ABC a beruházások megvalósítása során szerzett tapasztalatokat tartalmazza. Ez a segédanyag a speciális mélyépítési-mélyalapozási szakterületen dolgozó tervezők és kivitelezők számára a közút, vasút, közművek, mérnöki létesítmények megvalósításához a gyakorlatban alkalmazott és bevált munkavédelmi eljárásrendet és szemléletmódot teszi közkincsé. A kiadvány a munkavédelmi megelőző szemlélet elterjedését hivatott segíteni. Készítői bíznak abban, hogy a segédlet valóban hasznosan támogathatja a munkavédelmi szempontok gyakorlati érvényesülését, és a megelőzésre törekvő munkavédelmi szemlélet napi gyakorlattá válását.

További információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Médiatámogatók

proidea logo-web

 buildcomm-logo-web