2018. december 17., hétfő

Baumit-termekkep-wA látszó betonszerkezetek – erkélylemezek, pillérek, lépcsők – leggyakrabban előforduló hibáit a beton elöregedése, sérülése és lepattogzása, valamint a betonacél betétek korróziója okozza. Erre a problémára a Baumit BetoSystem rendszer kínál megoldást.

A BetoSystem rendszer elsősorban az esztétikai jellegű károsodásokra nyújt megoldást, hiszen a teherhordó betonszerkezetek teljes (és a teherbírást javító) felújítását gondos tervezésnek kell megelőznie.

Baumit-nyitokep-wAZ ESZTÉTIKAI FELÚJÍTÁS LÉPÉSEI

Az esztétikai felújítást a sérült részek eltávolításával kell kezdeni, amely történhet csiszolással, véséssel, nagyobb felületek esetén homokfúvással, egészen az ép részek eléréséig. A betonacélt drótkefével kell megtisztítani, majd a teljes felületet célszerű nagynyomású vízsugárral átmosni (1–2. kép).

 

1-abra 2-abra

A korrózióvédelem érdekében az acélbetéteket Baumit BetoProtect betonacélvédőszerrel kell kezelni 2 rétegben, majd újra át kell mosni (3. kép).

3-abra 4-abra

Az egész felületre Baumit BetoHaft tapadóhidat kell felhordani, ügyelve az üregek és furatok alapos kitöltésére (4. kép).

Ezután következik a Baumit BetoFill javítóhabarcs felhordása, melynek vastagsága egy munkamenetben nem lehet több 4 cm-nél. Ennél nagyobb vastagság esetén a „friss a frissbe" elv szerint kell eljárni. Ha az anyag már megkötött, új réteg nem hordható fel rá, el kell távolítani, és új réteget kell készíteni (5. kép).

5-abra6-abra

A végső felületképzést a Baumit BetoFinish betonglettel kell elvégezni 3–5 mm vastagságban, szükség esetén sarok és élvédő profilok beépítésével (6. kép).

7-abraAz elkészült felületet védeni kell a gyors kiszáradástól. Végezetül, a felületsimítás után homlokzatfestékkel átfesthető (7. kép).

TARTÓS MEGOLDÁS

A Baumit BetoSystem rendszer alkalmas vasalt vagy vasalatlan betonszerkezetek (erkélyek, loggiák, pillérek, lépcsők, kerítések, mellvédfalak stb.) javításához. Az esztétikai jellegű károsodások javítása a rendszer használatával egyszerű és tartós megoldást jelenthet.

 

 Baumit-logo-w

Kékesy Péter
alkalmazástechnikai vezető
Baumit Kft.

 

 

 

Eseménynaptár

December 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Keresés

MEHI-kepzes 180x180

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web