2024. március 19., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

kep1Folyamatosan nő a munkahelyi balesetek száma – 2018 első negyedévében például nem kevesebb, mint 10 391 alkalommal kellett orvost vagy mentőt riasztani a munkahelyeken. A problémák komoly hányadáért igazoltan a veszélyes eszközök felelősek. Ezek köre jogilag nem egészen egyértelmű, de az üzemeltetői tapasztalatok alapján az állványrendszerek, különösen, ha közöttük targoncák mozognak, mindenképp ide kell, hogy tartozzanak. Míg Németországban kötelező elvégezni ezek ellenőrzését, nálunk nem világos, hogy a vonatkozó törvény kiterjed-e rájuk, ugyanakkor egy sérült állvány akár életveszélyes lehet.

A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. ügyvezetője szerint ez a bizonytalan szabályozás nemhogy a logisztikai ügymenetet és az üzleti tevékenységet, de a munkavállalók életét is veszélyezteti. Egy létező, és mindeddig szőnyeg alá söpört problémáról van szó – szögezte le Szomor László. Ma gyakorlatilag az üzemeltetők döntik el, felépített állványrendszereik kellően biztonságosak-e, és tapasztalataink szerint sajnos gyakran „tévednek". Van ugyan jogszabály (1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről), amelyet fontos lenne alkalmazni erre a területre is, de aki keres, az állványok tekintetében túl könnyen talál kibúvót alóla, és sajnos sokan dugják homokba a fejüket, azt gondolva, hogy a tragédiák mindig máshol történnek.

Bővebben...

sajtotajekoztato-konyvAz Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és az Építő-, Fa- és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (ÉFÉDOSZSZ) a GINOP-5.3.4-16-2016-00006 azonosítószámú nyertes pályázata keretében„A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban"címmel információs napokat tartott májusban és júniusban Kecskeméten, Székesfehérváron és Debrecenben munkáltatók és munkavállalók részére.

Mára pedig elkészült a munkaadók és munkavállalók részére a „Munkahelyi egészség és biztonság az építőiparban" címmel az a két összefoglaló szakmai anyag, mely azzal a céllal jelent meg, hogy javítsa a munkavédelmi oktatást. A két kiadványról, az információs napok tapasztalatairól, valamint a nincsbaleset.hu honlapra érkező kérdések tanulságairól tartott sajtótájékoztatót Koji László, az ÉVOSZ elnöke 2018. július 26-án.

Bővebben...

LAFARGE Egeszseg Munkavedelem elsosegely-nyujtas-wEgészség- és Munkavédelmi Napokat rendeztek május 9-24. között a Királyegyházi Cementgyárban, amelyen ez alkalommal a Magyar Autóklub is közreműködött.

A LafargeHolcim cégcsoport alapértékeinek megfelelően világszerte egész évben kiemelt figyelmet fordít munkavállalói és partnerei egészség- és munkavédelmi ismereteire, és az ehhez kapcsolódó megelőző tevékenységre. Ezt támogatva minden évben, tavasszal, külön kampány keretében több hetet szentelnek nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati készségek további elmélyítésére.

Bővebben...

logo-nincsbalesetAz Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és az Építő-, Fa- és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (ÉFÉDOSZSZ) a GINOP-5.3.4-16-2016-00006 azonosítószámú nyertes pályázata keretében „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban" címmel információs napokat tart májusban és júniusban Kecskeméten, Székesfehérváron és Debrecenben munkáltatók és munkavállalók részére.

Információs napok munkáltatóknak:

Bővebben...

EVOSZ-logoAz építőipari balesetek helyzetértékelésére, az ágazati kockázatok elemzésére, a megelőzés és a munkaegészségügy javítása érdekében az ÉVOSZ által vezetett konzorcium elemző tanulmányt készíttetett. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és az ÉVOSZ a témában a következőkre szeretné ráirányítani a figyelmet.

Különböző számítások alapján a munkabalesetek teljes költségének 77 százaléka a munkavállalót terheli, míg a munkáltatóra a teljes költség 5 százaléka hárul, a fennmaradó költség a társadalmi költség. A balesetek a költségvetés számára is jelentős kiadással járnak. Németországban 2016-ban 1,23 milliárd eurót, míg Magyarországon 17,2 milliárd forintot tettek ki a munkabalesetekhez köthető táppénz kiadások. A balesetmegelőzés megtérülő befektetés a vállalkozások számára.

Bővebben...

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web