2024. március 19., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

qftJvFK-wKi ne kapott volna már szóban, sms-ben vagy éppen ácsceruzával sebtében papírzacskóra firkantott árajánlatot építőipari szakembertől. Bár egyre több mester használ számítógépet az árajánlat adáshoz, többségüknek ez teher. Ezt ismerte fel a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége, és egy online árajánlatadó rendszert fejlesztett szakemberek számára.

Az online árajánlatadó rendszerrel gyorsan készíthető a mai követelményeknek megfelelő informatív és ízléses árajánlat. A rendszer mobiltelefonra optimalizálva készült, miután észrevették, hogy a szakemberek többsége a mobiltelefon révén kerül kapcsolatba az informatikával, egyáltalán nem használnak asztali gépet, laptopot.

Bővebben...

fischer budaorsAz építőipari beruházások, projektek költségvetésében a dübelek, csavarok és más rögzítéstechnikai eszközök szinte láthatatlan tételnek számítanak. Talán épp emiatt az építészek, kivitelezők nem is terveznek velük olyan tudatosan. Amikor azonban fontos, hogy valami tényleg ott maradjon, ahova eltervezték, akkor kiderül, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen dübelt, csavart, ragasztóanyagot, vagy éppen horgonyt használnak. „A Fischer színe a piros, mint a tűzoltóké. Őszintén szólva gyakran annak is érezzük magunkat: a jelentőségünk valahogy mindig a tűzoltáskor lesz világos." – viccelődik Kovács Sebestyén Szabolcs, a fischer Hungary műszaki vezetője, de mondandója üzenete nagyon is komoly és megfontolandó.

AZ ÉPÍTŐIPARI RÖGZÍTÉSTECHNIKA KORONÁZATLAN KIRÁLYA

A fischer vállalatcsoport a forgalmi részesedésének 75%-át kitevő rögzítési rendszerek piacvezető gyártó-forgalmazójaként az építőipari rögzítéstechnika koronázatlan királya Európában. A termékek spektruma a vegyi rendszerektől az acélhorgonyokon át egészen a műanyag dübelekig terjed, magába foglalva az alagutakban, hidaknál vagy erőművek építésénél alkalmazott profi nagyszilárdságú rögzítéseket éppúgy, mint az otthoni használatra alkalmas fali vagy üreges anyagban alkalmazott rögzítéseket.

Bővebben...

Magyarország bruttó hazai terméke 2019 I. negyedévében a nyers adatok szerint 5,3, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 5,2%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A növekedéshez az ipar, az építőipar és a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá a legnagyobb mértékben.

Bővebben...

2019 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 67,6%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületeké 62,3, az egyéb építményeké 78,8%-kal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 2,5%-kal csökkent a februárihoz mérten. Az I. negyedévben az építőipar termelői árai 10,3%-kal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

2019 márciusában az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelése bővült: az épületeké 62,3, az egyéb építményeké 78,8%-kal. Az épületeknél ipari, lakó- és irodaépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is út- és vasútépítések, valamint az energetikai beruházások eredményezték a növekedést.

Bővebben...

meSGIx2-w2Megjelent a falusi csok részleteit tartalmazó kormányrendelet a Magyar Közlönyben - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón.

Gyopáros Alpár kifejtette: a falusi csok a Magyar falu program része, célja, hogy többlettámogatást kínáljon azoknak a fiataloknak, akik faluban akarnak családot alapítani, otthont teremteni. A települési körbe az olyan ötezer lélekszám alatti helységek tartoznak, amelyek népessége 2003-2018 között csökkent, továbbá azok, amelyek a leghátrányosabb helyzetű járásokban találhatók. Ez összesen 2486 település.

Bővebben...

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web