2024. március 19., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

2-wJúlius 1-jétől életbe lép a Családi Otthonteremtési Kedvezmény vidéki változata, a falusi CSOK. A program egy komplexebb családtámogatási csomag része, amelyhez hozzátartozik az érintett területek infrastrukturális fejlesztése is.

Magyarországon évről évre nő az építkezések száma, részben a Családi Otthonteremtési Kedvezménynek köszönhetően. A növekvő tendenciát a kormány a támogatás kiterjesztésével segítené, a vidéki CSOK-kal. A listára mintegy 2500 hátrányosabb helyzetű település került fel, a kedvezményezetti kör alapját a népességszám határozta meg, így a maximum 5000 lakosú helységek kerültek bele a nyilvántartásba.

Bővebben...

latvanytervElkezdődtek a Zöld Város projekt munkálatai, melyeknek köszönhetően teljesen megújul Kiskunfélegyháza belvárosa. Április 29-én hivatalos alapkőletétellel, illetve kincsesláda elhelyezéssel elkezdődött a város főterének korszerűsítése. A rekonstrukciós munkálatokat a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. végzi el. A városvezetés szándéka, hogy a XXI. század elvárásai szerint megépülő közösségi teret nyüzsgés, élet és gyermekzsivaj töltse meg.

Ezt szimbolizálta az ünnepélyesen elhelyezett kincsesláda is, amelybe a sisak és a mellény mellett - rendhagyó módon - kisiskolások rajzai és üzenetei kerültek az utókor számára. A tér korszerűsítése során a KÉSZ Építő Zrt. 200 ezer növényt telepít, egyedi szökőkutakat épít és új díszkivilágítást alakít ki. Az építés 2019 harmadik negyedévében fejeződik be.

Bővebben...

meSGIx2-wAz új lakásépítések további ösztönzése, a vidék megtartó ereje érdekében hozott újabb kormányzati intézkedések komolyabb épületenergetikai követelményekkel párosulnak, melyek révén az új épületek energiaigénye jelentősen – akár felére – csökkenhet. A Magyar Energiahatékonysági Intézet felhívja a figyelmet arra, hogy a kiterjesztett lakáscélú állami támogatások révén várható vidéki lakásépítési, korszerűsítési élénkülésre is kihat az épületek energiahatékonyság-növelése érdekében hozott szabályozás. De a szükség mellett fontos és érdemes is az épületek energiahatékonyságába fektetni.

Az év második felében induló, a vidék megtartó erejét erősíteni kívánó kiterjesztett családi otthonteremtési kedvezmény, azaz a falusi CSOK nemcsak új építésére vagy vásárlására, hanem lakásfelújításra, használt vásárlására és felújítására egyaránt igénybe vehető lesz a legfeljebb ötezer lélekszámú településeken.

Bővebben...

Budapest Remise 0535Az új budafoki kocsiszín épületének elkészültével új időszámítás is kezdődik, ahol a funkcionalitás találkozik az átgondolt építészettel, a hagyomány pedig a modernitással. A több mint egy évszázaddal az utolsó budapesti kocsiszín megépítése után létrehozott épület tetőfedése a PREFA alumínium lemezeivel készült. A nem mindennapi „közlekedésisárga" színt a budapesti villamosok színe és formája ihlette. Takács Ákos építész szó szerint új színt vitt a környékre a Budapest délnyugati városrészében épült villamos kocsiszínnel.

A budapesti villamosok korszerűsítésével az új szerelvények hossza a régiek többszöröse lett, de talán nem is sejtette senki, hogy ez a tény hamarosan egy teljes városrészt ébreszt fel csipkerózsika álmából.

Bővebben...

1A B.T.K SE lőtér 2017 őszén nyitotta meg kapuit egy nagy irodaépület alagsorában. A lőtér látogatottsága rendkívüli mértékben növekedett a megnyitás óta, több mint 2000 látogatója van. Ennek következtében az irodaegyüttes és a látogatók számára is fontos, hogy megfelelő hangszigetelés legyen beépítve.

A lőtér állapota megkívánta, hogy egy nagyobb felújításba kezdjenek, amelyben a hangtechnikát, légtechnikát és a világítástechnikát fogják korszerűsíteni, és a külső és belső igényeknek megfelelően megoldani.

Bővebben...

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web