2024. március 19., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Kicsiben is nagy: részletgazdag lakóház épült PERI DUO zsaluzattal Sussexben

concrete-house-01-periElőször épült lakóingatlan PERI DUO zsaluzattal az Egyesült Királyságban: a kelet-sussexi betonház projekt bebizonyította, hogy eddig kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a nehéz acél és hagyományos fa zsaluzatok kiváltására ideális DUO zsalurendszerben. A tulajdonos választása több előnyt is hozott a konyhára. Darura egyáltalán nem volt szükség az építkezéshez, elég volt három kamion az elemek szállításához, és építési hulladék is kevesebb keletkezett, hiszen a rendszer elemei újra felhasználhatók.

Lakóházat önteni betonból önmagában sem szokványos ötlet; Adrian Corrigall tulajdonosnak pedig ezen a koncepción felül is extravagáns elképzelései voltak első saját építésű otthonáról. Merész, egyedi megjelenésű betonépületet álmodott meg Kelet-Sussex hagyományos lakókörnyezetébe, amelynek kivitelezése is több szempontból eltért az építési normáktól.

Bővebben...

national-veterans-memorial-and-museum-07Virtuális modellen alapuló tervek alapján készült el a PERI USA részvételével a monumentális Nemzeti Veterán Emlékmű és Múzeum zsaluzata Ohio államban

A kivitelező, a szerkezetépítő és a projektkezelő számára egyaránt valódi kihívást jelentett az az impresszív projekt, amelyben a PERI USA is részt vett. A 2018 őszén az egyesült államokbeli Columbusban, a Scioto folyó partján nyíló Nemzeti Veterán Emlékmű és Múzeum összetett, koncentrikus körökből álló falgeometriájához minden zsaluelemet egyedileg kellett legyártani úgy, hogy a szerkezetépítőknek csak egy méretezés nélküli 3D modell állt a rendelkezésére. A PERI sikerét bizonyítja, hogy az építészek végül az eredetileg tervezett homokfúvástól is eltekintettek az esztétikusan kivitelezett látszóbeton felületeken.

Bővebben...

BFS 8084Legyen szó egy épület tartószerkezetéről, egy hídról, vagy olyan látszóbeton elemekről, melyek formálják egy épület megjelenését, arculatát, egyre népszerűbb alapanyagként szolgál a beton. Mindezen megoldásokat az idei Beton Fesztiválon számos ámulatba ejtő példán keresztül is megismerhettük.

Immáron negyedik alkalommal, azonban első ízben az Európa Hajón került megrendezésre a beton.hu szervezésében, a Magyar Cement- Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ), valamint tagvállalataik támogatásával a Beton Fesztivál. Arendezvény idén is megmozgatta a szakmát, az építészhallgatókat, építő-, és építészmérnököket, valamint a betont, mint alapanyagot kreatívan felhasználó művészeket.

Bővebben...

mabesz-cembetonIsmételten megrendezésre kerül a korábban már három alkalommal is nagy sikerrel lebonyolított Beton Fesztivál, mely felejthetetlen élményeket biztosít építészek, tervezők, kivitelezők, diákok és szakmabeliek, valamint az építészetet és a kortárs dizájnt kedvelők számára.

A fesztivált idén is hazánk két meghatározó építőanyag-ipari, „betonos" szövetsége (CeMBeton és MABESZ) szervezi. A rendezvény az idei évben az EURÓPA Hajóra költözik, mely 2018. október 3-án, szerdán kerül megrendezésre.

Bővebben...

Luzhniki-Stadium-Moscow-Picture-provided-by-LafargeHolcim-Russia-partner JSC-TD-PartnerA LafargeHolcim Csoport globálisan, és Magyarországon is tevékenyen hozzájárul a nemzeti sportinfrastruktúra fejlesztéséhez. Az oroszországi futball világbajnokság stadionjai mellett a hazai arénák építkezésénél is kulcsszerephez jutott.

A LafargeHolcim Csoport a nemrégiben lezajlott oroszországi futball világbajnokság 8 stadionja (Moszkva, Kazany, Jekatyerinburg, Nyiznyij Novgorod, Volgograd, Samara, Rostov) mellett a magyar sportinfrastruktúra fejlesztéséhez is aktívan hozzájárul.

Bővebben...

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web