2017. szeptember 20., szerda

 

BF fejlecIsmételten megrendezésre kerül a már két ízben is nagy sikerrel megrendezett Beton Fesztivál, amely felejthetetlen élményeket biztosít diákok, kivitelezők, szakmabeliek valamint az építészetet és a kortárs dizájnt kedvelők számára is.

A fesztivál hazánk két meghatározó építőanyag-ipari, betonos szakszövetségének szervezésében valósul meg évről évre (CeMBeton és MABESZ). A tavalyi évhez hasonlóan idén is a fővárosi Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont ad otthont a rendezvénynek, mely 2017. október 4-én kerül megrendezésre.

Bővebben...

MG 5970Minikonferencián mutatkozik be a KIFOLYÓ, vagyis a Szent Gellért Gyógyfürdő Dunába ömlő csatornája mellett betonból kialakított közösségi grillező. Az idei BETON kurzuson résztvevő egyetemisták és oktatóik május 13-án, szombaton a budapesti KÉK Kortárs Építészeti Központban számolnak be a jelenleg is zajló fejlesztésekről. Az ingyenes rendezvény szakmai programjában izgalmas előadásokat és anyagbemutatókat is tartanak, de lesz betonkacsa öntés, Urbanity társasjáték és folyóparti grillezés is.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és az S39 Hybrid Design Manufaktúra szervezésében 2011 óta felvehető a BETON kurzus nevű tantárgy. A BME-ről és a más felsőoktatási intézményekből érkező hallgatók hat éve minden szemeszterben a betonnal kísérleteznek, amely a közhiedelemmel ellentétben könnyen kezelhető, kreatívan formázható anyag, és szinte bármit lehet készíteni belőle. A BETON kurzus hallgatói 2015-ben a Szent Gellért Gyógyfürdő Dunába ömlő termálvizes csatornája mellett kis padokat öntöttek, amelyekről csodás kilátás nyílik és a folyóval kapcsolatos érdekességeket is lehet olvasni rajtuk. A 2016-os szemeszterben a BETON kurzuson résztvevő egyetemisták továbbfejlesztették a KIFOLYÓ projektet, és létrehozták Budapest egyik legvagányabb találkahelyét a Gellért tér alatt, ahol grillezésre, beszélgetésre alkalmas köztéri, közösségi teret alakítottak ki. A 2017-es BETON kurzus hallgatói most újabb ötletekkel gazdagítják a területet, hiszen a diákok jelenleg okos tárgyakat készítenek, és igyekeznek még hangulatosabbá tenni a belvárosi Duna-partot.

Bővebben...

BETON FESZTIVAL1A beton iparág meghatározó hazai szereplőit összefogó szakmai szövetségek által szakmabelieknek, diákoknak, tervezőknek, kivitelezőknek, forgalmazóknak és érdeklődőknek szervezett Beton Fesztiválra 2016. szeptember 29-én került sor a budapesti Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban.

A betonnal kapcsolatban még mindig van mit tanulnunk, hiszen sokan csak a városi panelként azonosítják, pedig a „folyékony kőben" rejlő lehetőségek mára megsokszorozódtak. A beton.hu szervezésében, a Magyar Cement- Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ), valamint tagvállalataik támogatásával megtartott Beton Fesztiválon ez került bemutatásra idén is. Egyre népszerűbb ez az anyag a tervezők, kivitelezők körében, újabb trendek kerültek előtérbe a beton felhasználásáról az építészetben, a lakberendezésben, és a divat világában is. A Beton Fesztiválon első kézből, szakmai előadásokon kívül a saját kezükkel is megtapasztalhatták a betont az érdeklődők: a helyszínen ékszernek beillő alkotások is készültek a résztvevők által. Az apró kiegészítők mellett nem is gondolnánk, mennyi minden alapanyaga a beton, legyen az energiatudatos épület, híd, kiemelt jelentőségű beruházás.

Bővebben...

Beton Fesztival meghivo-webAktuális innovációk, trendek, gyakorlatias megoldások kerülnek bemutatásra az idei, immár második Beton Fesztiválon. A két hazai meghatározó építőanyag-ipari, betonos szakszövetség (CeMBeton, MABESZ) kezdeményezésében szakmabelieknek, tervezőknek, diákoknak, kivitelezőknek és az építészet iránt érdeklődő belsőépítészeknek, kreatívoknak is szól a fesztivál. Az eseményen előadásokkal, kiállítással, workshopokkal, illetve további izgalmas programokkal a víz után második leggyakrabban használt anyagot, a betont kívánják népszerűsíteni 2016. szeptember 29-én a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban.

A Beton Fesztivál 2015-ben hagyományteremtő céllal indult a beton.hu, a Magyar Cement- Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ), valamint tagvállalataik együttműködésében. „Célunk a beton, mint építőanyag népszerűsítése, a tévhitek és a negatív előítéletek eloszlatása, továbbá az anyagban rejlő lehetőségek bemutatása XXI. századi technológiákkal, módszerekkel, lehetőségekkel: útban, falban, vízben, légtisztításhoz, padlóhoz, ékszerekhez. Idén is a mérnökhallgatók, tervezők, szakmabeliek részvételére számítunk." – mondta el Szarkándi János, a CeMBeton elnöke. Vass Zoltán, a MABESZ elnöke így nyilatkozott: „A beton ez egyik legtöbbet használt anyag, amely az épített környezetünk minden részletében jelen van. A korszellem kihozza azokat a lehetőségeket a betonból, amelyek mindig is benne voltak, ezért azt szeretnénk, ha minél több fiatal szakmunkás és mérnök lenne „beton értő" és használná ki sokoldalúságát."

Bővebben...

MG 0460-web2015. december 17-én tartotta közgyűlését a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség, amely keretében fennállása 25. évfordulóját ünnepelte. A jubileum alkalmából évkönyvet adott ki a CeMBeton.

Sikeres iparági érdekképviselet és magas színvonalú szakmai szerepvállalás – röviden így foglalható össze a Szövetség elmúlt 25 éves működése. Mindez azonban sokrétű, komplex és az iparági igényekhez alkalmazkodó tevékenységeket takar. Többek között kiterjed a kutatás-fejlesztésben történő aktív részvételre és a nemzetközi termék- és vizsgálati szabványok hazai alkalmazására, a környezetkímélő műszaki fejlődés elősegítésére, a munkaadói érdekképviseletre és a felsőfokú szakmai oktatásra. Emellett a Szövetség különös figyelmet fordít a betonépítészet támogatására, annak széles körű népszerűsítésére és a betonban rejlő kreatív felhasználási módok megismertetésére.

Bővebben...

banner180x300 keret

Eseménynaptár

Szeptember 2017
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Keresés

 regisztracio 160x240

 

Banner-MAPASZ-120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

 

 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web