2024. április 26., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. adásvételi szerződést kötött a Váci Greens irodaház „B" épületét fejlesztő Atenorral. Ez az épület az első, amely a január közepén indult OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alap portfóliójába került. Az Alapkezelő a következő időszakban is aktív marad a prémium irodaházak piacán és további ingatlanok megvásárlását készíti elő a PRIME Alap részére.

A hazai ingatlanbefektetési piac meghatározó szereplője, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. januárban indította el „A" kategóriás ingatlanokra koncentráló OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alapját. Az új befektetési lehetőséget elsősorban az intézményi-, illetve privátbanki ügyfelek számára ajánlják.

A minőségi irodák iránt kimagasló érdeklődés mutatkozik az irodapiacon. Ezt bizonyítja az is, hogy az irodák iránti kereslet 2016 utolsó két negyedévében megkétszereződött -számolt be a tranzakcióról az OTP Ingatlan Alapkezelő vezérigazgatója. Dr. Barna Zsolt hozzáfűzte: „az új, nyilvános, nyíltvégű alap ebből a fellendülésből nyújt részesedést a befektetőknek". A Prime Alap elsősorban az „A" kategóriás irodaházak felső szegmensében keres akvizíciós célpontokat. Ezek az irodaházak teljes mértékben megfelelnek a megváltozott vállalati igények által támasztott műszaki és egyéb követelményeknek, így közkedveltek a dinamikusan fejlődő, multinacionális cégek körében.

A Váci Greens 24 739 m2 alapterületű B épülete „A" kategóriás irodaház, amely megfelel a legújabb irodapiaci kereslet igényeinek. Modern, egybefüggő, rugalmas kialakítást megengedő tereket kínál, emellett BREEAM "Excellent" minősítésű épület, ezért olcsón üzemeltethető és alacsony az energiafelhasználása. Az épület 65%-a már hosszú távra bérbe van adva nemzetközi hátterű bérlőknek, továbbá a még üresen álló területek mintegy kétharmadára is aláírták már a bérlői szándéknyilatkozatot.

Az Alapkezelő célja, hogy a következő időszakban mintegy 70-80 milliárd forint értékű prémium ingatlanportfoliót hozzon létre a PRIME Alapban.

 

 

Forrás: cafepr

 

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web