2018. február 24., szombat

 

 

Megnyitó - Kassai Ferenc elnök, Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara

 

Közösségi értékteremtés mobilon - Vityi Péter sales & marketing, Transround

 

A városi VPP fogalma és hazai megvalósításának lehetőségei - Fecske Károly, városenergetikus

 

Mitől lesz „okos" egy „buta" város? (mi lesz, ha „buta" marad) - Szokolay Örs stratégiai főtanácsadó, Budapest XIV. kerület Önkormányzata

 

Okos városok a résztől az egészig a BIM segítségével - Zagorácz Márk 3D Építésügyi Módszertani Osztály vezetője, Lechner Tudásközpont

 

Energetikai megoldások illeszkedése az okos városfejlesztésekbe - Kudor Attila társelnök, Okos Jövő Innovációs Klaszter

 

Energiahatékonysági tapasztalatok beruházói és üzemeltetői oldalról - Schmidt András létesítménygazdálkodási felelős, SKANSKA

 

Ember a városban, Corvin negyed - Radványi Gábor, Futureal főépítész

 

3D pontfelhő szimuláció - Kosári Aurél project menedzser, The Greypixel Workshop

 

Okos városokat, okos tervezéssel - Prof. Dr. habil Kistelegdi István DLA. Ph.D, Pécsi Tudományegyetem

 

Komplex információkezelés a tervezéstől a kivitelezésen át az üzemeltetésig egy megoldáson keresztül - Kuczogi László cégvezető, K-ép Stúdió

 

Urbanscape zöldtetők az energetikai felújításokban - Endes Attila tanácsadó, Knauf Insulation:

 

 

 

 

OKOS VÁROSOK, OKOS VÁROSLAKÓK KONFERENCIA - Jelentkezési lap

Időpont: 2017. szeptember 20.

Helyszín: Siemens konferenciaterem (1143 Budapest, Gizella utca 51-57.)

Részvételi díj:

 • Alap: 5000 Ft + Áfa (Bruttó 6350 Ft)
 • Diák: 3000 Ft + Áfa (Bruttó 3810 Ft)
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Számlázási adatok:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Postázási adatok: (Amennyiben nem egyezik az előzővel)

Egyéb adatok:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

fejlec

Időpont: 2017. szeptember 20. Helyszín: Siemens konferenciaterem (1143 Budapest, Gizella utca 51-57.)

 

Ez a konferencia a Magyar Építéstechnika által szervezett sorozat bevezetője. A meghívott előadók a „smart city" hazai és külföldi értelmezését, részterületeit, megvalósult és tervezés alatt álló fejlesztéseit mutatják be. A félévenként tervezett folytatásban szakítani szeretnénk a klasszikus konferencia-jellegű egyoldalú információ-átadással, és interaktív módon – smart eszközökkel – a hallgatóság bevonásával tárgyaljuk meg a „smart city" koncepció egyes alrendszereinek elméleti és gyakorlati kérdéseit.

A sorozatban az embert állítjuk a középpontba. Az „okos várost" az ember jobb életkörülményeinek megteremtéséhez, a környezeti-gazdasági-társadalmi fenntarthatóság biztosításához szükséges megoldások összességeként értelmezzük. A felhasználókat bevonva a tervezésbe, kivitelezésbe, továbbfejlesztésbe saját, valós igényeikhez alakított megoldások születhetnek. A Magyar Építéstechnika célja, hogy e rendezvénysorozattal létrejöjjön egy platform, ahol az érdeklődők a tudás- és tapasztalatcserén kívül konkrét projekteket fejleszthetnek.

MÉK kreditpont:2 pont (2017/183)

 

 

 

Köszönjük minden támogatónak, előadónak és résztvevőnek, hogy megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt!

 

 

A konferencián elhangzott előadások anyaga itt tekinthető meg/tölthető le.

 

 

További információ: Kulcsár Ilka (+36-1) 239-1982, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , www.magyarepitestechnika.hu

 

 

Citroen-Berlingo-ElectricKözel százéves márkánk történetében mindig kiemelkedő fontosságú volt az avantgárd technológiai megoldások használata, hiszen így lehet a jövő kihívásaival megfelelően szembe nézni.

Ékes bizonyítéka ennek modellpalettánk és ezen belül a Citroën Berlingo Electric, mely a nagy népszerűségnek örvendő tehergépjármű 100%-ban elektromos változata. A ritkuló nyersanyag erőforrások és a negatív irányba változó környezeti sajátosságok megkövetelik tőlünk, hogy termékeink a megszokott hasznos tulajdonságaik mellett környezetbarát módon lássák el funkciójukat.

A Citroën Berlingo Electric közel 170 km-t tud megtenni egy feltöltéssel és a Lithium-Ion akkumulátorok megfelelő elhelyezésével továbbra is teljes értékű, 3,7m3-es raktérrel számolhat a szállításai során. Szerencsére egyre több cég választja nemzetközi szinten is a Citroën Berlingo Electric-et, ami megmutatja, hogy a jövőben lépéselőnyt élvez az, akinek vállalkozása a megbízható és precíz szolgáltatásokat olyan módon tudja nyújtani, ami kíméli bolygónkat.

Kevesen hinnék, hogy ma már a teherszállítás is történhet 100%-ban elektromos járművekkel, a Citroën Berlingo Electric mégis ezt teszi lehetővé. A Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázat keretében elérhető 1,5 millió Ft-os állami támogatáson felül a Citroën hazai importőre most további 9% kedvezményt kínál az elektromos Berlingo-ra, melynek nettó induló ára így 5 853 000 Ft.

 

 

Fejlec-web

sun-collectors-1234212Európa várhatóan a következő évtized végéig elektromosáram-igényének felét megújuló energiából fogja fedezni. Ma már egy családi ház tervezése során is felmerül, hogy milyen teljesítményű rendszerrel lehet biztosítani az épület elektromos ellátását, vagy esetleg melegvíz igényét. A gazdasági feltételek, a költségek és megtérülés mérlegelése mellett egyre fontosabbá válnak az esztétikai, építészeti és az egyedi felhasználási szempontok is. Ennek megfelelően a „rátett" szerkezetek mellett/helyett egyre jobban terjednek az úgynevezett „épületbe integrált" megoldások.

MÉK kreditpont 2 pont (2016/208)

 

pataky zoldholmiA napenergia termelés és felhasználás hatékonysága fokozható a rendszerek kombinált alkalmazásával, mint például a zöldtetőkkel és -homlokzatokkal, a megfelelő telepítéssel, tájolással, az épületautomatizálás eszközeivel és a legújabb épületgépészeti megoldásokkal.

Konferenciánk célja, hogy a tervezői, kivitelezői szakma és a beruházók újabb megoldásokról kapjanak naprakész információkat. Arra keressük a választ, hogy lehet a legjobb megoldásokat megtalálni a környezettudatosság, a gazdaságosság és az építészeti minőség hármasán belül a különböző szakmák tevékenységének összehangolásával, a legújabb fejlesztésekkel, kutatásokkal és termékekkel.

 

 

Köszönjük minden támogatónak, előadónak és résztvevőnek, hogy megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt!

 

 

A konferencián elhangzott előadások anyaga itt tekinthető meg/tölthető le.

 

 

További információ, regisztráció: Kulcsár Ilka (+36-1) 239-1982, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , www.magyarepitestechnika.hu 

 

 

 

Közel nulla energiaigényű épületek jogszabályozása és annak várható hatása - Zorkóczy Zoltán szakmai tanácsadó (Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság)

 

Autonóm, fenntartható települési stratégiák Ertsey Attila DLA (HuGBC – Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete)

 

Az energiahatékonysági beruházások ösztönzésének és innovatív finanszírozásának nemzetközi gyakorlataSzalai Gabriella programigazgató (MEHI – Magyar Energiahatékonysági Intézet)

 

Nemzetközi tapasztalatok, jó példák - Szokolay Örs stratégiai tanácsadó (Budapest Főváros, XIV. kerület Zuglói Önkormányzat)

 

Épületszerkezetbe integrált napelemes megoldásokPataky Rita okl. építészmérnök, egyetemi mestertanár (Budapesti Műszaki Egyetem, Épületszerkezettani Tanszék)

 

Szolárrendszer, mint befektetés és a megvalósítás folyamata - Beleznai Nándor ügyvezető (Wagner Solar Hungária Kft.)

 

Napelemek elhelyezésének tűzvédelmi előírásai - Lestyán Mária építésztervező szakmérnök (TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség, Építészeti Tűzvédelmi Tagozatának vezetője)

 

A napenergia alkalmazásának hatása a hőtermelő berendezések energiahatékonysági minősítésében. Versits Tamás okl. épületgépész mérnök (WEISHAUPT Hőtechnikai Kft.)

 

A HILTI termékei és szolgáltatásaiKiss Lilla (HILTI Hungária Kft.)

 

Rugalmas hézagtömítők Nagy Sándor (MAPEI Kft.)

 

Zöldtetők hatása az energetikai jellemzőkre Brassnyó László (KNAUF INSULATION Kft.)

 

Easygreen zöld energia megosztási rendszer - Grosser Lagos Enrique, okl. mérnök, vezérigazgató és Prohászka Rajmund villamos mérnök (ENERGOSYS Zrt.)

 

Van új a Nap alatt - Beton a hatékony (nap)energiagazdálkodásban Dr. Gável Viktória kutatómérnök (CEMKUT Kft.)

 

Útban a minőségi építés felé: Hogyan segít ebben a teljesítménykiírás?Áts Árpád okl. építészmérnök, szakmai fejlesztő (FAPEDIT Teljesítménykiíró Program) és Farkas Imre ügyvezető (Dörken Kft.)

 

Zölden, zölden! – környezettudatos építészet egy kisváros léptékében - G.Gács Mária építész vezető tervező, (A.D.U. Építész Iroda Kft.)

 

 

 

Kedves Kolléga! Ahogyan Ön is tapasztalhatta, az elmúlt év sem telt el izgalmak nélkül az építőiparban. Több olyan változás is történt, amely alapvetően befolyásolja a szakmagyakorlást. Ha csak a jogszabályváltozások nagy számára vagy az új lakástámogatási rendszer egyelőre fel nem mérhető hatásaira gondolunk, „kivitelező/tervező" legyen a talpán, aki minden változást követni tud.

Emellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy a végső cél az építettők igényeit kielégítő építmény megalkotása, ráadásul mindezt fenntartható módon. A Magyar Építéstechnika ebben szeretne Önnek segítséget nyújtani szaktanácsadással. 

 

Építtetőknek

Ahhoz, hogy az otthonteremtés örömet okozzon, a családi tervezésen túl szükségünk van szakmai segítségre, tanácsra. A gazdag termékkínálat közül nehéz kiválasztani a legalkalmasabbat. Laikusként sokszor problémát okozhat, hogy csak az árra figyelünk, holott lehet, hogy ebből lesz a legtöbb gond. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a megbízható szakember kiválasztásán nagyon sok múlik.

A Construma kiállítás ideje alatt a Magyar Építéstechnika standjánál (A pavilon 213 stand) elismert, nagy gyakorlati tapasztalattal bíró szakemberek várják kérdéseit, hogy sikeresen építkezzen, és minél több öröme legyen otthonában.

 

Válassza ki a javasolt témák közül, hogy miről szeretne felvilágosítást kérni, és regisztráljon az Önnek megfelelő időpontra.

 

Témák:

 • Jogi tanácsadás vállalkozásoknak, építtetőknek
 • Finanszírozási lehetőségek
 • Új lakástámogatási rendszer
 • Házépítés, bővítés
 • Energiatakarékos felújítás (családi ház, társas ház)
 • E-építési napló vezetése
 • Vízszigetelés (alapozásnál, erkély, tető, stb.)
 • Hőszigetelés (homlokzat, padló, tető)
 • Penészesedés
 • Nyílászárócsere
 • Tető, tetőfelújítás
 • Tetőtér beépítése
 • Készházépítés
 • Faanyagvédelem
 • Korszerű gépészeti megoldások (fűtés, légtechnika)
 • MAPASZ Épületenergetikai Minősítési Rendszer

 

Az egyes témákban tanácsot adó szakemberek:

 

REGISZTRÁCIÓ

 

A regisztráció csak időpontfoglalás, önmagában belépésre nem jogosít. Egyszeri ingyenes belépéshez külön regisztrálni lehet a CONSTRUMA szakmai napjaira (április 6-8.) itt.

 

 

 GYEREKSAROK: Miközben a szakemberek válaszolnak kérdésére, gyermeke sem fog unatkozni, a standon kialakított gyereksarokban játszhat, jól érezheti magát.

 

 

alapKedves Kolléga! Az otthonteremtés kapcsán számos kérdés merül fel a tervezéssel, a kivitelezéssel és a jogszabályváltozásokkal kapcsolatban. A lakásépítés és -felújítás területén jelentős növekedéssel számolhatunk ebben az évben. Viszont minden második család csak támogatás vagy pályázat segítségével tudja megvalósítani álmai otthonát.

Ehhez nyújtanak jelentős segítséget a most induló pályázatok, így az Otthon Melege pályázat, az MFB által nyújtott kamatmentes hitel és az OTP pályázata. A Magyar Építéstechnika szakértői többek között ezekről a lehetőségekről nyújtanak részletes, személyre szabott információt az érdeklődőknek.

 

Építtetőknek

Ahhoz, hogy az otthonteremtés örömet okozzon, a családi tervezésen túl szükségünk van szakmai segítségre, tanácsra. A gazdag termékkínálat közül nehéz kiválasztani a legalkalmasabbat. Laikusként sokszor problémát okozhat, hogy csak az árra figyelünk, holott lehet, hogy ebből lesz a legtöbb gond. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a megbízható szakember kiválasztásán nagyon sok múlik.

A Construma kiállítás ideje alatt a Magyar Építéstechnika standjánál (A pavilon 308 F1 stand) elismert, nagy gyakorlati tapasztalattal bíró szakemberek várják kérdéseit, hogy sikeresen építkezzen, és minél több öröme legyen otthonában.

 

Válassza ki a javasolt témák közül, hogy miről szeretne felvilágosítást kérni, és regisztráljon az Önnek megfelelő időpontra.

 

Témák:

 • jogi tanácsadás vállalkozásoknak, építtetőknek
 • finanszírozási, pályázati lehetőségek
 • házépítés, bővítés
 • vízszigetelés, hőszigetelés
 • energiatakarékos felújítás
 • penészesedés
 • nyílászáró csere
 • korszerű épületgépészeti megoldások
 • tető, tetőtér beépítése, tetőfelújítás
 • készházépítés
 • faanyagvédelem

 

Az egyes témákban tanácsot adó szakemberek:

 

REGISZTRÁCIÓ

 

A regisztráció csak időpontfoglalás, önmagában belépésre nem jogosít. Egyszeri ingyenes belépéshez külön regisztrálni lehet itt.

 

 

 

logo2-web

 

Az idei évben, immáron hatodik alkalommal rendezzük meg konferenciánkat, ahol két központi témát érintünk:

MÉK kreditpont 2 pont (2015/223)

 

1. Kivitelezői szakmagyakorlás jelenlegi állapota (délelőtt)

A legfrissebb építésfelügyeleti ellenőrzések komoly hibákat és hiányosságokat tártak fel a kivitelezés terén. A konferencia célja az ellenőrzések tapasztalatainak és az azokból levonható tanulságok ismertetésén túl a szakmagyakorlást segítő megoldásokra a figyelem felhívása.

2. Gondolkozzunk másképpen a 2020-as célok elérése érdekében (délután)

Irányított beszélgetés, ahol a cél a jelenlegi piaci, szabályozási helyzet áttekintése, a felmerülő kritikus pontok, az azokra adható lehetséges válaszok meghatározása. A beszélgetés során szeretnénk körvonalazni, hogyan járulhat hozzá az iparág a kitűzött 2020-as célok eléréséhez.

 

Köszönjük minden támogatónak, előadónak és résztvevőnek, hogy megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt!

 

A konferencián elhangzott előadások anyaga a honlapunkra történő bejelentkezés (a honlap jobb felső részén: Bejelentkezés/kijelentkezés) után itt tekinthető meg/tölthető le.

 

További információ: Kulcsár Ilka Tel./Fax: (+36-1) 239-1982, E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

VISSZA AZ ELŐZŐ OLDALRA

Tanácsadó neve Titulusa Témakör Önéletrajz
Becze Norbert
értékesítési és műszaki szaktanácsadó Épületek hőszigetelése
Bachl Kft., Dél-Dunántúli régió (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye, Zala megye)
Czabarka Mihály okl. gépészmérnök, közgazdász, beruházás-lebonyolító, épület energetikai tanúsító, társasház kezelő "Energiapazarló társasházakat gyógyít". Társasházi és szövetkezeti lakóépületek energiahatékony felújítása, pályázattal vagy anélkül Szakterülete a társasházi felújítások lebonyolítása, több mint 6.000 lakás felújításával, 100%-os pályázati eredménnyel. Az Energiaklub LEAF nevű nemzetközi projektjének hazai szakértője volt, ahol 4 konkrét lakóépület közös döntéseinek nehézségeit vizsgálták. Az elképzelés megálmodásától kezdve segítséget nyújt a megvalósítás nehézségei, kockázatai felmérésében, az akadályok elhárításában, a pályázati felkészülésben, a közgyűlési döntés előkészítő anyagok elkészítésében, a pályázatok megírásában, és a folyamatok menedzselésében, a műszaki felmérésekben, a tervezésben, az energetikai koncepció megalkotásában, a finanszírozás megteremtésében, a tényleges megvalósításban. Gondolkodást, döntést, pályázatot, épületet formál.
Dr. Bedő Katalin építészmérnök, jogász Jogi tanácsadás 1999-2001 között vezette Sopron Megyei Jogú Város elsőfokú építésügyi hatóságát, majd 2003-ban egy főváros-közeli nagyközségben tapasztalta meg az elsőfokú hatósági munka iránt támasztott szakmai és egyéb elvárások természetét.
2003-2014 között a központi közigazgatásban dolgozott, végig kísérve az építésügy számos átszervezését mind a szakmai irányítás, mind az első- és másodfokú hatóságok területén. Ez idő alatt – a szakmai kommunikáció vidékére tett rövid kitérő után – az építésügyi és az építésfelügyeleti hatóságok szakmai irányításáért felelt.
Több szakkönyv társszerzője, szakmai cikkek szerzője. Az ELTE Jogi Továbbképző Intézet oktatója, számos szakmai előadás, oktatás, továbbképzés előadója.
2014. novemberétől ügyvédként tevékenykedik, elsősorban az építésjog területén.
Farkas Imre okleveles gépészmérnök, okleveles épület fenntartási- és felújítási szakmérnök Vízszigetelés, épületfelújítás, anyaghasználat, MAPASZ Épületenergetikai Minősítési Rendszer MAPASZ vezetőségi tag, Dörken Kft. ügyvezetője.
Több évtizedes tapasztalattal a háta mögött az elismert szakember rengeteg hibát látott. Ezeket tudja megosztani az érdeklődőkkel. Ha valakinek kérdései lennének, hogy miért fontos a családi házaknál, épületeknél a szigetelés? - a légzárás, párazárás, szükségessége és alkalmazása? - vagy hogy mitől ázik a ház? - milyen anyagokat ajánlott használni? - az itt kaphat választ.
Hazai egyetemeinken, szakmai konferenciákon tart élvezetes szakmai előadásokat, melyek során a légtömör szerkezeti elemekről és a légtömörséget biztosító eljárásokról is hallhatunk.
Felföldi Imre kivitelezési szaktanácsadó Hőszigetelés, Passzívház, Épületek légtömörségének mérése - Blower Door teszt, hőkamerás vizsgálatok, MAPASZ Épületenergetikai Minősítési Rendszer MAPASZ elnökségi tag, Thermofloc Kft. ügyvezetője, az innovatív megoldások tanácsadója,emberbarát szigetelési rendszer szakember.
1998 óta foglalkozik a Thermofloc hő-és hangszigetelő rendszer magyarországi forgalmazásával és beépítésével. Hazánkban az elsők közt kezdett épületdiagnosztikai mérésekkel, hőkamerás felvételekkel és légtömörség méréssel foglalkozni. Célja a szakszerűen feltárni az épületszerkezeti hibákat, tapasztalatait megosztani másokkal, így hazai egyetemeinken, szakmai konferenciákon tart élvezetes szakmai előadásokat. A MAPASZ szakembereinek egybehangzó javaslatára 2014-ben Nemzetgazdasági Minisztériumi elismerésben részesült.
Gabula András klímatechnikus Korszerű gépészeti megoldások (légtechnika), szellőztetés, passzívház-gépészet, MAPASZ Épületenergetikai Minősítési Rendszer MAPASZ vezetőségi tag, Légkomfort Kft. ügyvezetője,
Jelenleg a MAPASZ kollégái és termékei felhasználásával egy MAPASZ Szuperior Épületminősített passzív bemutatóházon dolgozik.
Kérdések, melyekre választ, tanácsot kaphat:
- Fűtés, hűtés, légkezelés
- Szellőztessünk, vagy ne?!
- Eneregiatudatos megoldás
- Profi légkezelés: allergiamentes otthon
- Zaj, pollen, allergia: házon kívül
Gáspár Béla
értékesítési és műszaki szaktanácsadó Épületek hőszigetelése Bachl Kft., Dél-alföldi régió (Heves megye, Nógrád megye, Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád megye, J-N-Sz megye)

Gulyás István
építészmérnök, épület-energia-hatékonysági szakértő Kivitelezés, felújítás Szakmai munkássága keretében lefektette a panelépületek külső hőszigetelése átfogó projektmenedzsmentjének alapjait, majd kidolgozta ennek gyakorlati megvalósítási rendszerét. Az itt szerzett tapasztalatokat felhasználva kidolgozta a Zöldotthont Mindenkinek programot.
Haraszti László okleveles építészmérnök, műszaki tanácsadó, elméleti oktató, okleveles igazságügyi szakértő szakmérnök, műszaki ellenőr, Vízszigetelés 1973-ban kezdett dolgozni a az AGROBER B.A.Z. megyei Kirendeltségén mint tervező, majd irodavezető. 1986-1989 között a DUNACOOP GT.-nél fővállalkozások lebonyolításával, műszaki ellenőrzésével foglalkozott. 1989-ben lett a MARKETIMPEX Kisszövetkezet építész tervezője, műszaki ellenőre, majd 1991-től a Szanyi és T.sa Kft. építész tervezője. 1994-től az ICOPAL Kft. (korábban VILLAS Hungária Kft.) műszaki tanácsadója. Az Épületszigetelők Magyarországi Szövetsége (vezetőség tagja), az Építés Tudományi Egyesület, a
Szilikátipari Tudományos Egyesület (vezetőségi tag), az Igazságügyi Szakértői Kamara valamint a Magyar Építész Kamara tagja.
Iváskovics Róbert
értékesítési és műszaki szaktanácsadó Épületek hőszigetelése Bachl Kft., Észak-alföldi régió (B-A-Z megye, Hajdú-Bihar megye, SZ-SZ-B megye)
Józsa Árpád okleveles építészmérnök Készházépítés A győri Hild József Építőipari szakközépiskolában tanultam meg a szakma alapjait, amit a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán mélyítettem el.
Az egyetem elvégzése után 1982-től 91-ig az akkor kezdődő kisvállalkozói szektorban egyszerre végeztem tervezői és mérnök társaimmal kivitelezői munkát, amik nagyrészt a magánépíttetők igényeinek kielégítését szolgálta. A vállalkozói szemlélet és az új technológiák alkalmazása még az IKV műszaki részlegénél is része volt a tevékenységemnek, ahol nem csak az épületek jó karban tartásának szükségszerűségét és módját ismertem meg, hanem kiváló szakmunkásokkal és műszaki szakemberekkel dolgozhattam.
A 10 év alatt szerzett tapasztalatokra alapozva és az új technológiák és szerkezetek iránti érdeklődéstől vezetve indítottam építőmérnök feleségemmel 1992-ben a favázas könnyűszerkezetes építési technológiára alapozott vállalkozásunkat, a Nebraska Mérnöki Kft.-t. Az energia-takarékos építési mód, mint felismert szükségszerűség az elmúlt 25 év során a saját technológiánk folyamatos fejlesztésére inspirált. Az elmúlt években családi házak és nyaralók sokasága mellett csarnoképületeket és szállodabővítést is végeztünk, amelynél a hagyományos technológia ötvözésre került a könnyűszerkezettel és egyéb különleges építészeti megoldásokkal.
Ma is a természeti és épített környezet megóvása vezérli a tervezési, fejlesztési és építési tevékenységünket, ehhez kívánok hozzájárulni az építkezni vágyók tájékoztatásával és tudásunk megosztásával ismereteik megalapozásához.
Józsáné Prejczer Zsuzsanna
statikus tervező Készházépítés Szakmai tanulmányaimat a győri Hild József Építőipari Szakközépiskolában kezdtem, ezután a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karának Szerkezetépítő szakán végeztem 1986-ban.
Magasépítési Tervező Vállalatnál dolgoztam statikus tervezőként 1987 és 1990 között.
Társtervezőként részt vettem a Honvéd Kórház, az MTA SZTAKI új épületének és több iskola és irodaépület tervezésében.
Az Ornamentika Épületszobrász Kft. budapesti képviselet vezetője voltam 1994 és 2004 között. Több régi kúria és kastélyépület felújításának a tervezésében és megvalósításában vettem részt.
Közben folyamatosan részt vettem a férjemmel közös tulajdonú cégünk tevékenységében, a Nebraska-Ház Építési Kft.-ben, amely vállalkozással könnyűszerkezetes, favázas házakat építünk.
Több mint 150 családi házat építettünk Budapest agglomerációjában és az egész ország területén.
Az általunk épített házak többsége a saját terveink alapján készülnek el.
Szívesen végzem az épületek külső és belső megjelenésének tervezését, az építtetők részére tanácsokat adok a belsőépítészeti kialakításban is, amit igény esetén megtervezek.
Juhász Róbert okleveles építészmérnök, minősített passzívház tervező Építészeti tervezés-tanácsadás, A+ épület és passzívház tervezés, PHPP számítás, MAPASZ Épületenergetikai Minősítési Rendszer MAPASZ tag, Juroplan Építésziroda,
Több darmstadti minősítéssel rendelkező passzívházat tervezett, vezette építését. Ezek közül néhány a MAPASZ által szervezett Nyilt Napokon is bemutatásra került.
Kéri Zsolt
értékesítési és műszaki szaktanácsadó Épületek hőszigetelése Bachl Kft., Budapest és Pest megye
Lestyán Mária építésztervező szakmérnök Tűzvédelem TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség elnökségének tagja, Építészeti Tűzvédelmi Tagozatának vezetője, Rockwool Hungary Kft. szakmai kapcsolatokért felelős igazgatója, az A1 Hőszigetelő-anyag Gyártók Egyesületének Elnöke 
Nagy Attila
értékesítési és műszaki szaktanácsadó Épületek hőszigetelése Bachl Kft., Észak-Dunántúli régió (Gy-M-S megye, Komárom-Esztergom megye, Vas megye, Veszprém megye, Fejér megye)
Prohászka Rajmund villamosmérnök Nyílászárók Részt vett az ország első PVC ablak gyártó üzemének beindításában, termelési feltételeinek megteremtésében, piaci bevezetésében. Ugyancsak feladata volt az országban először alkalmazott ragasztott hőszigetelő üveggyártási technológia feltételeinek megteremtése, piacra vitele.
23 éven keresztül dolgozott ablak gyártó-beépítő vállalkozás vezetőjeként.
Az elmúlt 15 évben több mint 17000 lakás, és jelentős számú közintézmény sikeres és számszerűségében is figyelemre méltó energetikai felújításában vett részt, ahol a megújuló energia alkalmazása is szerepet kapott.
Húsz fölötti szakmai publikációja jelent meg, és több, a témával foglalkozó konferencián, továbbképzésen volt előadó.
Nagy gyakorlatra tett szert a hőkamerás épületdiagnosztikában.
A MMAE Minőségi Magyar Ablakgyártók Egyesülete (korábban MATA Ajtó-Ablak Egyesület) elnöke.
Schopf Márton építész MAPASZ Épületenergetikai Minősítési Rendszer MAPASZ tag
Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadó Épületek hőszigetelése Felsőfokú tanulmányait a Bánki Donát Műszaki Főiskola gépészmérnöki szakán kezdte, majd szintén ezen intézmény keretein belül Műszaki Környezeti szakmérnöki képesítést szerzett, továbbá tanulmányokat folytatott a Budapest Műszaki Főiskola Műszaki menedzser szakán és az Ybl Miklós Műszaki Főiskola építészmérnöki szakán. 2003-tól a BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadója.
Ugrinné Zrubka Beatrix okleveles építőmérnök, faanyagvédelmi szakértő, statikus Faanyagvédelem  
Unicredit Bank
  Finanszírozási lehetőségek
 
Varga Tamás
tanácsadó Épületek hőszigetelése Bachl Kft., projekt munkák
Varró Beáta faanyagszakértő Faanyagvédelem  

 

 

VISSZA AZ ELŐZŐ OLDALRA

Keresés

Támogatóink

 EVOSZ-logo

measzlogo fb

BPMK-logo

logo

HuGBC LOGO web

mehi

Ybl

 KI logo

Schock-logo2 

K-EP LOGO v.8 2

 logo baumit-web

sie-logo-layer-claim-petrol-rgb

 lafarge flag brandBlock HU RGB

 

Médiatámogatók

Buildlogo

Epiteszforum-logo

proidea-logo-fb

ZoldtechLogo