2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

Terc-kicsiA TERC Kft. megvásárolta a KONTROLL építőipari és technológiai adattárát, ezzel létrejött hazánk egyetlen, az építőipari tevékenységek, technológiák döntő többségét lefedő adatbázisa.

A TERC Kft. 23 éve folytonosan bővülő szolgáltatásával, értékesítési tevékenységével támogatja az építőipar területén dolgozó szakembereket. Minden évben több mint 10 ezer partnerrel áll kapcsolatban, akik között tervezők, beruházók, kivitelezők egyaránt megtalálhatók.

Ötödik évtizede az építőiparért

Az 1965-ben alapított cég az építőipar bázisintézeteként alapított Fővárosi Építőipari Üzemgazdasági és Ügyviteltechnikai Iroda, ismertebb nevén FÜTI jogutódjaként jött létre.
Alapvetően az építőipari szakmai adattárak, normagyűjtemények, egységárgyűjtemények, anyagárjegyzékek, valamint ezeken alapuló építőipari vállalkozói programrendszerek készítésére, forgalmazására irányult tevékenysége. 2004-től kezdve az Európai Unió általános direktívájának is megfelelő Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) került kidolgozásra. A normagyűjtemények adatállománya biztosította a TERC V.I.P. Összevont Építőipari Költségvetés-készítő Programrendszerek alapját.

A programban jelenleg 50 munkanem és mintegy 140 ezer tétel, tételváltozat szerepel. 20 ezerre tehető azon szakemberek száma, akik az építőipar legkülönbözőbb területein dolgoznak a programrendszer valamelyik változatával.

A rendszerben levő tételek 2007 óta szerepelnek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ÉNGY adattárában. A programot állami és önkormányzati pályázatok, közbeszerzések kiírásához is rendszeresen használják, amely regisztráció után megtekinthető a cég internetes oldalán.

Fúzió

2013. március 31-i hatállyal a TERC Kft. megvásárolta a KONTROLL Kft. által az elmúlt évtizedek alatt kifejlesztett valamennyi építőipari és technológiai adattárat. A KONTROLL Kft. ezen időponttól kezdve megszünteti az adattárak további karbantartási, fejlesztési és forgalmazói tevékenységét, az adatállományokra támaszkodó programrendszerek 2014-től történő értékesítését. A TERC Kft. a vásárlással hozzájutott valamennyi KONTROLL- adattár tulajdonosi, szerzői jogához.

Az adattár megvételével és a TERC Kft. ÖN normarendszerébe történő folyamatos beintegrálásával a cég normarendszere, illetve adattárai hazánk egyetlen, az építőipari tevékenységek, technológiák döntő többségét lefedő adatbázisává vált. A KONTROLL adattárainak átvételével nemcsak új építőipari anyaggyártók, forgalmazók termékei kerülhetnek be a rendszerbe, hanem olyan új technológiák, munkanemek is, mint például a technológiai szerelési munkák.

Az Összevont Építőipari Normagyűjteményt tartalmazó, eltérő tudású és részletességű költségvetés-készítő TERC programok a jövőben az építőipari költségek tervezésének egyedüli rendszereként fognak továbbműködni, amely az építési tevékenységek előkészítő munkái színvonalának emelését, a folyamatos átláthatóságot, a verseny tisztaságát szolgálja.

MK

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web