2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Worldskills  - zsűritagok munka közbenA 2013. július 2-7. között a Lipcsében megrendezésre kerülő 42. WorldSkills Szakmunkás Világbajnokságon kőműves és épületburkoló szakmákban Magyarországot képviselő versenyzők kiválasztására az ÉVOSZ 2012. november 10-én, Budapesten, az Ybl Miklós Építőipari Szakiskola Öv utcai Gyakorlati Képző Központjában Válogatóversenyt rendezett, amelyre a WorldSkills szabályzata értelmében a 22. életévüket 2013. évben betöltő, vagy annál fiatalabb szakmunkás fiatalok nevezhettek be.

A Válogatóversenyen tíz kőműves, és hat épületburkoló versenyző vett részt, akiknek egy megadott gyakorlati feladatot 6 munkaóra alatt, időre, kiváló minőségben, méretpontosan, és esztétikus kivitelben kellett elkészíteniük. 

A feladatok értékelése a WorldSkills értékelés szempontrendszere alapján történt. A válogatóverseny végeredménye a következők szerint alakult:

Kőműves verseny

Hefkó János, a kőműves verseny győzteseA Válogatóverseny győztese Hefkó János, a Kecskeméti Gáspár András Szakiskola volt tanulója. Második helyezést Tóth Norbert, a Szegedi Móravárosi Iskola, harmadik helyezést pedig azonos pontszámmal megosztva Zátrok Róbert, a Pécsi Pollack SZKI, valamint Urszoly Balázs a Budapesti Ybl Miklós Szakiskola tanulói nyerték. A válogató további résztvevői, azaz Borsodi Ferenc, a kecskeméti, Nagy Tamás, a budapesti, Pittlik Csaba, a Váci Király Endre SZKI, Bárány István, a budapesti és Zsolnai Erik, a váci szakiskola diákjai a versenyen való részvételüket igazoló elismerő oklevelet vehettek át. A verseny résztvevői számára a BauMit Kft. tárgyjutalmakat ajánlott fel.

Épületburkoló verseny

Tatai Endre, az épületburkoló verseny győztese A Válogatóversenyt Tatai Endre, a Pécsi Pollack Szakiskola végzős tanulója nyerte. Második helyezést Mákszem Richárd, a Székesfehérvári Vörösmarty Szakiskola 2012-ben végzett tanulója, harmadik helyezést pedig Szatmári Attila Sándor, a Kecskeméti Gáspár András Szakiskola volt tanulója nyerte. Mindkét fiatal szakmunkás a 2012. évi szakma sztár verseny döntős helyezettje volt. A versenyen még Németh Zoltán, Zolcsák Krisztián és Tóth Norbert, a Budapesti Ybl Miklós Szakiskola három végzős tanulói is részt vettet. A Mapei Kft. képviselője a verseny minden résztvevője számára tárgyjutalmakat adott át.

Az Osztrák Gazdasági Kamarától mindkét szakma győztese lehetőséget kapott arra, hogy versenyen kívül indulhasson a 2012. november 22. és 24. között Salzburgban megrendezésre kerülő ausztriai WorldSkills Válogatóversenyen is, ami egyben kiváló gyakorlási és felkészülési lehetőséget biztosít majd a számára. A versenyzők és szakértőik ausztriai versenyen való részvételének költségeit az ÉVOSZ biztosítja.

A válogatóverseny megvalósításához a Wienerberger Zrt. és a BauMit Kft. valamint a Mapei Kft., a Zalakerámia Zrt. és a Knauf Kft. mellett a BKIK, a Magyar Téglás Szövetség és a budapesti Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskola nyújt szakmai és anyagi segítséget. Támogatásukat ezúton is köszönjük. Külön köszönet illeti a zsűri munkájában résztvevő szakértők, valamint a versenyzőket felkészítő szaktanárok és gyakorlati oktatók munkáját. A kőműves zsűri elnöke Vidovszky István, tagjai Pém Attila és Mensch József, a burkoló szakmai zsűrijének elnöke Fábián Zoltán, tagjai Szappanos Csaba és Horváth György voltak.

Ízelítő a versenyről:

Az WorldSkills versenyről a www.worldskillsleipzig2013.com, valamint a Skills Hungary (www.skillshungary.hu) honlapján találhatók további információk. A válogatóverseny, valamint a korábbi nemzetközi versenyek feladatai az ÉVOSZ (www.evosz.hu) honlapján, a válogatókról, és a korábbi nemzetközi versenyekről készített képek pedig a http://picasaweb.google.com/evosz.leonardo honlapon találhatók.

Pete Zoltán
ügyvezető igazgató helyettes
ÉVOSZ

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web