2019. február 23., szombat

 

 

A pákozdi M7 Ipari Parkban átadott közel 2000 m2 alapterületű, multifunkcionális Vállalkozói Csarnok az ország egyik legdinamikusabban fejlődő régiójában nyújt teret a helyi kis- és középvállalkozások fejlődéséhez.

Az M7 Ipari Park és a Pákozdi Önkormányzat kiváló lokációval, kedvező adózási környezettel és kiemelkedően alacsony árakkal járulnának hozzá a régió gazdasági fejlődéséhez.

Takács János, Pákozd Polgármestere az M7 Ipari Park Vállalkozói Csarnok ünnepélyes átadásán elmondta: „Több szempontot mérlegeltünk, amikor a beruházás engedélyezése mellett döntöttünk. A Velencei-tó közelsége miatt a környezeti és tájképi szempontok érvényesítése és a turisztikai vonzerő megőrzése és fejlesztése alapvető elvárás. Ezt segítette, hogy az elmúlt években több sikeres infrastrukturális fejlesztést valósított meg Pákozd. Azonban az európai uniós pályázatokon túl, a település jövőjének megalapozásában olyan fenntartható beruházásokra építenénk, amik megtartják a helyi közösségeinket és kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségeket. Bízunk abban, hogy az M7 Ipari Park fejlődésre ösztönzi a környékbeli vállalkozásokat, illetve az ide betelepülő cégek működése igényt teremt a helyi szolgáltató szektor irányában, ami végső soron egy a mainál kiegyensúlyozottabb piaci környezetet jelent a helyi vállalkozóknak."

A M7 Ipari Park területén megépült Vállalkozói Csarnok beruházója az Unione cégcsoport projekttársasága, az M7 Ipari Park Kft. Az épület kivitelezését a Market Építőipari Zrt. végezte. A beruházás összértéke meghaladja a 370 millió forintot, melyhez a beruházó M7 Ipari Park Kft. 160,932,981.- Ft összegű Európai Uniós támogatást nyert el a beruházás megvalósítására a Közép-dunántúli Operatív Program (KDOP - Üzleti Infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése - ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása - című felhívás) keretén belül, a "Vállalkozói Csarnok kialakítása és közműfejlesztés az M7 Ipari Park és Logisztikai Központ területén" című pályázatával.

A közel 2000 m2 alapterületű, multifunkcionális csarnoktér belső kialakítása rugalmas térelválasztást tesz lehetővé a bérlői igények szerint és egyaránt megfelel gyártói, feldolgozói, illetve raktározási funkcióknak. Ezen felül kialakítottak még 500 m2 irodarészt és egyéb kiszolgálóhelyiségeket a régióra jellemző igényeknek megfelelően. A 6 hónap alatt megvalósult beruházás magába foglalja a közművesítést, a parkosítást és az épület eléréséhez szükséges útkapcsolat kiépítését is. „Igyekeztünk minden részletre odafigyelni – mondta Kokas Ferenc a beruházó képviselője – és az épületet úgy elhelyezni és megtervezni, hogy az minél jobban belesimuljon a tájképbe mindenki számára megőrizve ezzel a természetes zöld környezetet és a térség turisztikai vonzerejét. Az épület magasságát a környező fák lombkorona szintjéhez igazítottuk, az új fák ültetésénél igazodtunk a helyi flórához, emellett az M7-es autópálya érintett árokrendszerének kitisztításával több évtizedes elmaradást pótoltunk."

Az M7 Ipari Park Kft. a gazdaság általános nehézségei ellenére valósította meg a Vállalkozói Csarnok építését, mivel a beruházó stratégiája a hosszútávú befektetéseken alapul. Ezt támasztja alá, hogy a gazdasági helyzet stabilizálódásában bízva az ipari területek árait forintban is meghirdetik, az iparági gyakorlattól eltérően. Az M7 Ipari Park Kft. által kínált telkek nemcsak áraiban lehetnek vonzóak a KKV-knak, de a megvásárolható telkek méretét illetően is: - más ipari parki területekhez képest - lényegesen alacsonyabb, 4.000 m2-es belépési küszöböt határoztak meg és már 4.990 Ft/m2 + ÁFA összegtől kínálnak összközműves telkeket eladásra.

Az önkormányzat a további beruházások ösztönzése érdekében kedvező adózási környezetet is teremtett: a betelepülő vállalkozásoknak ugyanis az átlagosnál lényegesen alacsonyabb, 1,2%-os iparűzési adóval kell kalkulálniuk.

Forrás: ArsCom

Eseménynaptár

Február 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Keresés

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web