2019. február 23., szombat

 

 

Széman György, a Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) elnöke és Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója megállapodást írtak alá Budapesten arról, hogy együttműködnek az építési termékek, illetve az építési tevékenységekhez kapcsolódó termékek és szolgáltatások biztonságának és minőségének erősítése érdekében.

A megállapodás célja, hogy a Felek a hazai fogyasztóvédelmi célok megvalósulása, valamint az építési termékek, illetve az építési tevékenységekhez kapcsolódó termékek és szolgáltatások biztonságának az EU-konform jogszabályok alkalmazásának erősítése érdekében együttműködnek a fogyasztók és felhasználók megalapozott tájékoztatásának és oktatásának elősegítése, illetve a piaci szereplőkkel folytatott párbeszéd szervezése terén.

 

Az együttműködés kiterjed továbbá az építési termékekkel, az építési minőséggel kapcsolatos szakmai képzések, rendezvények szervezésére, valamint a fogyasztóvédelemre, kereskedelemre vonatkozó ismeretek oktatására, közös kiadványok készítésére és terjesztésére.

 

A Felek együttesen vesznek részt a Construma Nemzetközi Építőipari Kiállításon, melynek célja felhívni a figyelmet az építőanyagoknál, illetve a kivitelezési tevékenységnél a fogyasztói jogokra, a gyártói és kivitelezői kötelezettségekre, a szavatossági előírások betartására.

Az együttműködés keretében az NFH részt vesz az építési termékek minősítési rendszerében, a Kiváló Építési Termék® pályázati rendszerben, mely 2006-ban került először meghirdetésre. A Kiváló Építési Termék® védjegy elsősorban a fogyasztók és felhasználók érdekeit védi azáltal, hogy a minőségjel használati engedélyének megadásával az építőanyagipar közössége – a jogszabályi kötelezettségeken túlmenő – megfelelőséget garantál. A közreműködés értelmében az NFH részt vesz a pályázati rendszer fogyasztóvédelmi szempontoknak megfelelő felülvizsgálatában, továbbá a pályázatok értékelésében is.

Az együttműködés kiemelt célja az uniós és állami közpénzek felhasználásával létrejövő új építményeknél, illetve támogatott felújításoknál a minőség és a tartóssági garanciák megkövetelése.

Forrás: MÉASZ

Eseménynaptár

Február 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Keresés

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web