2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

markovich bela 05A Mapei Kft. árbevétele 38,25 %-kal volt magasabb az év első három hónapjában, mint az előző év azonos időszakában.

Ez a tervezett növekedésnek majdnem a duplája. Azt várjuk, hogy a növekedésünk továbbra is töretlen marad, és annak ellenére még erőteljesebb lesz, hogy az építőipar növekedésének lassulását prognosztizálják az év közepétől. A kilátásokat vizsgálva arra számítunk, hogy a tervezett 16 %-os növekedésnél nagyobb, 30 % körüli növekedést érünk el az év végére" – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft ügyvezetője.

Az optimizmus oka, hogy a nemrégiben átadott új gyárnak köszönhetően újraindult a vállalat exportja, mely 2017-ben állt le az egyre bővülő hazai igények miatt. Jelenleg Szerbiába, Romániába, Horvátországba és Szlovéniába szállít építőanyagokat a vállalat.

Az építőipar a szomszédos országokban is folyamatos növekedésben van, még ha kisebb mértékben is, mint a magyar. A Mapei Kft. célja, hogy a hazai és exportigények maximális kielégítésével kiaknázza az építőipar bővülését a régióban – mondta Markovich Béla.

MAXIMUMON AZ ÉPÍTŐIPARI TELJESÍTMÉNY

A szakember véleménye szerint az ágazat jelenleg a maximumához közel teljesít. A nagyobb teljesítmény legnagyobb akadálya a jelenlegi szervezettség mellett a szakmunkások és most már a segédmunkások hiánya.

Emellett egyre nagyobb problémát jelent a generálkivitelezők által vállalt szűk vállalási határidők. Gyakori, hogy a munka megnyerése érdekében olyan határidőket vállalnak, amelyek a mai munkaerőhiányos helyzetben teljesíthetetlenek, nem is beszélve a technológiai idők betartásáról. Többek között ennek a következménye, hogy egyre több beruházás csúszik.

Kismértékben bár, de fékezi a növekedést az építőanyagárak és a munkadíjak emelkedése. Az áremelkedés egyik oka az alapanyagárak emelkedése, valamint a kereslet erősödése. Markovich Béla szerint egyre lassul, majd az év végére megáll az áremelkedés üteme. Mindez várhatóan hatással lesz az ingatlanárakra, amelyek kismértékben idén is tovább nőnek.

 

További információ: www.mapei.hu

 

 

Forrás: Hírnévügynökség

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web