2019. április 26., péntek

 

LAFARGE Murexin dijatado-wNemcsak felhasználni, hanem alkotni! Így fogalmazható meg a Murexin Kft. és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közös design tervpályázata, amelyet az építőanyagok újszerű felhasználási lehetősége ihletett. A kreatív gondolkodást és a művészi megoldásokat ötvöző pályázat legjobbjait díjazták.

A pályázatot 2018-ban első alkalommal írta ki a LAFARGE Cement Magyarország Kft. és a Murexin Építőanyaggyártó és Kereskedelmi Kft. A design pályázat célja, hogy olyan alkotások szülessenek, amelyek a termék eladáshelyi megjelenését, bemutatását támogatják, miközben design tárgyként is funkcionálnak.

LAFARGE Murexin 1 helyezett csapat-wHogyan látják termékeinket mások? – Ez a kérdés fogalmazódott meg bennünk. Egy különleges látásmód mindig hozzá tud tenni a számunkra már megszokott termékekhez, annak bemutatási módjához. Ezért döntöttünk a pályázat kiírása mellett." – foglalja össze Czili Aladár, a Murexin Kft. ügyvezető igazgatója.

A pályázók számos érdekes, olykor meglepő alkotással készültek. A különbözőség mellett azonban egy dologban megegyeztek: az ötletességben! Pontosan ez az, amit a pályázat kiírói szerettek volna: a Murexin FM 60 Prémium Fugázót, mint építőanyagot és annak felhasználását kreatív módon tudják a jövőben bemutatni.

A Királyegyházi Cementgyár működése óta elkötelezett az építőanyagok újszerű, design termékként történő felhasználása és a fiatal generációk támogatása mellett. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a tervpályázat kapcsán ezzel a két kiemelt területtel együtt foglalkozhatunk, és új lehetőséget biztosíthatunk a képzőművészek, designerek számára." - számol be Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Értékesítési és marketing igazgatója.

LAFARGE Murexin 2 helyezett csapat-wA szakmai bíráló bizottság több szempont alapján döntött: az egyedi, újszerű megjelenítés mellett a funkcionalitás, azaz a fugázó eladáshelyi bemutatásának megvalósítása is kiemelt szempont volt.

A kreatív pályázat fődíjátTóthmátyás Edit, Tóth Zsófia és Molnár Ferenc közös alkotása, a „Kalendárium" elnevezésű terv kapta. A zsűri egyöntetű véleménye, hogy a benyújtott projektötletek közül ez alkalmas a leginkább a fugázó értékesítésének támogatására, és egyúttal egyedi kivitelezésének köszönhetően akár használati tárgyként is funkcionálhat.

 

LAFARGE Murexin kulondijas-wA design pályázat további díjazottai: Huszár Fanni és Illés Ákos által készített „Cement kirakós", valamint az első helyezett alkotás tervezőinek „Cilinder" pályázata. Míg az előbbi pályamunkánál a zsűri az anyaghasználatot, addig utóbbinál a design termékként való hasznosítást emelte ki.

A szakmai zsűri Leyer Kornél design tervét különdíjban részesítette, annak kreatív látásmódja, valamint anyaghasználata miatt.

 

További információ: www.lafarge.hu, www.murexin.hu

 

 

Forrás: LAFARGE Cement Magyarország Kft.

 

 

 

Eseménynaptár

április 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web