2019. április 26., péntek

 

10th-year-market-leader-bannerRendkívül sikeres évet zárt tavaly a DAF hazánkban, így szinte minden téren rekorderedményeket ért el és már tíz éve töretlenül piacvezető a hat tonna össztömeg feletti tehergépkocsik kategóriájában. A cég vezetése idén arra törekszik, hogy megtartsa előkelő pozícióját.

Tavaly minden eddiginél több, összesen 1846 új tehergépkocsit helyezett forgalomba Magyarországon a DAF, amivel 32,5 százalékos részesedést ért el a hat tonna össztömeg feletti tehergépkocsik piacán. Ez közel hatszáz járművel többet jelent, mint amennyit 2017-ben értékesített a márka, miközben a piac körülbelül 450 darabbal bővült. Fontos megjegyezni, hogy ez a gyarapodás főként a kisebb járműparkkal rendelkező ügyfelek, és nem a nagy flottaüzemeltetők beszerzéseinek az érdeme, ami stabil piaci alapokat feltételez.

Nemzetközi szinten is szépen teljesített a DAF, ugyanis Európában 16,7 százalékos részesedéssel zárta az évet a 16 tonna össztömeg feletti szegmensben, így most először a második legnagyobb tehergépkocsi-gyártónak számít a kontinensen. A nyerges vontatók piacát továbbra is vezeti a DAF.

Kiss DavidJELLEMZŐ TRENDEK

Megfigyelhető, hogy tavaly lényegesen több LF tehergépkocsit adtunk el olyan kisvállalkozóknak, akiknek nem a fuvarozás a profiljuk, ezért szakértő partnert keresnek járműbeszerzéseikhez. Az építőipar fellendülése pedig jól látszik az építőipari modelljeink értékesítésén. Ezenkívül jól bevált a 11 literes, 450 lóerős motorváltozat bizonyos alkalmazási területeken. Az új generációs CF és XF szintén beváltotta a hozzájuk fűzött reményeket, a legtöbb ügyfelünk a gyártó által ígért hét helyett inkább nyolc-kilenc százalékkal kisebb tüzelőanyag-fogyasztásról számol be. Míg a gépkocsivezetők kedvelik a csendesebb működésüket és jobb vezethetőségüket" – mondta Kiss Dávid, a DAF Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A SIKER KULCSAI

Persze nemcsak a termékeknek köszönhető a DAF kiváló piaci szereplése. „Nagyon sokat számít, hogy még magasabb szintre emeltük az ügyfélelégedettséget, megfelelő a hálózatunk és bővült az értékesítői csapatunk. Ügyfeleink azt tapasztalhatják, hogy a DAF-os kapcsolat más, mint a többi" – tette hozzá Kiss Dávid.

A DAF tulajdonában levő Hungarotruck Kft. 24 főt vett fel 2018-ban, és ennek egy része létszámbővítést szolgált, követve azt, hogy rekordot döntött a szervizértékesítéstől az alkatrész-értékesítésen át a használt járművek forgalmáig szinte minden téren. „Továbbra is törekszünk az ötcsillagos kiszolgálás elérésére, ennek köszönhetően a használtjármű-értékesítés területén is kiemelkedő ügyfélelégedettségről számolhatok be. A szolgáltatások tekintetében fontos kiemelni, hogy a DAF Connect, habár újnak számít a piacon, gyorsan fejlődik és egyre többen használják Magyarországon is. A MultiSupport szervizszerződések penetrációja pedig 54 százalék, ami jól mutatja, hogy ügyfeleink mennyire elégedettek a javítási és karbantartási szerződések hasznosságával" – magyarázta az ügyvezető igazgató.

TERVEK AZ IDEI ÉVRE

Idén hasonló piacméretre számítunk, mint a tavalyi volt, és szeretnénk megtartani a részesedésünket. Ez persze nem lesz könnyű, de bízok a csapatunkban és a termékeinkben, ezenkívül még tovább fejlesztjük a szolgáltatásainkat és az ügyfélelégedettséget. Hamarosan pedig megkezdjük a tíz éve tartó piacvezető pozíciónk alkalmából megalkotott különleges kiadású modellek értékesítését. Végül ezúton is szeretném kifejezni köszönetemet ügyfeleinknek az együttműködésükért és a bizalmukért!" – zárta a szót Kiss Dávid.

 

További információ: www.daftrucks.hu

 

 

Forrás: DAF

 

 

 

 

Eseménynaptár

április 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web