2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Dr-Stahl-wÚj cég- és szervezeti felépítéssel kívánja egyengetni a Roto csoport a további növekedés útját. Mint ahogy az építőipari szolgáltató közölte, a változások 2019 év elején lépnek életbe. A változások magját egy holdingtársaság, és az eredményeiért teljes mértékben felelő három önálló vállalat létrehozása képzi. A csoport jelenleg körülbelül 4.900 munkatársat foglalkoztat, 2017-ben 633,5 millió eurós forgalmat ért el. Erős nemzetközisége jelenleg 4 kontinensen meglévő 18 gyártóhelyen mutatkozik meg. Az új struktúrával bevezetett jövőbeni offenzíva ezért stabil alapokon nyugszik.

A változás „döntő előnyeihez" tartozik Dr. Michael Stahl szerint a minden üzleti területen nemzeti és nemzetközi szinten jelentősen megnövekedett komplexitás egyértelmű és tartós csökkentése. A mottó: a decentralizálás előnyt élvez a centralizáláshoz képest - hangsúlyozza a Roto Frank AG felügyelőbizottságának elnöke. Így az egyes társaságok a jövőben teljes mértékben eredeti feladataikra tudnak koncentrálni. A Roto ezáltal tehát gyorsabb, gazdaságosabb, hatékonyabb és így végeredményben még ügyfélközelibb lesz. Az újraszervezés ugyanakkor összeköti a „változást a folytonossággal". A munkatársak, ügyfelek, piaci partnerek és szállítók számára a biztonság és megbízhatóság ugyanúgy megmarad, mint a tulajdonos stabilitása. Dr. Stahl: „A Roto csoport továbbra is 100%-ban a Frank család tulajdonában marad."

Dr-KeillAz „új formációt" Dr. Eckhard Keill szerint az eddigi ablak- és ajtótechnológia, illetve tető- és szolártechnológia divíziók piaci és célcsoport feldolgozásában megjelent növekvő különbség is szükségessé tette. A különbségek megnehezítik és korlátozzák a szinergia hatásokat, nyilatkozza a mai Roto Frank AG igazgatóságának elnöke. Ezzel párhuzamosan az „ablakok és ajtók értékesítés utáni terméktámogatása" üzleti terület célzott és több akvizícióval dokumentált felépítése a jövő stratégiájában fontos szerepet játszik. A „3. divíziót" csak szerkezetváltással lehet megfelelően integrálni. Ezen felül a világos egységeket és felelősségeket teremtő lépés támogatja az esetleges további cégfelvásárlásokat.

Négy rövid portré

A Dr. Keill által igazgatósági elnökként vezetett Roto Frank Holding AG részleteiben 2019-től „nem-operatív", a többi társaság feletti társaságként működik. A társaság elsősorban és többek között az általános stratégiakeresésért és annak felügyeletéért, a szabadalmak és jogok területéért, az akvizíciós politikáért, a Corporate Identity (CI) és Corporate Design (CD) területekért, valamint az általános vállalati kommunikációért felelős. Ezen kívül a tulajdonosi jogokat képviseli a csoport három cégénél, és ezeknél a felügyelőbizottságokkal együtt ellenőrzési jogokat gyakorol.

Roto Organisation chart HU-w

Az egyértelműen csökkentett komplexitás pozitív kihatásai a Roto Frank Fenster- und Türentechnologie GmbH esetén különleges módon mutatkoznak meg. A vasalatok, zárak, pántok, küszöbök és tömítő profilok szakértője teljes mértékben és sikeresen koncentrálhat a nemzetközi ablak- és ajtópiac sokszínűségének menedzselésére, ami világszerte 15 termelőhelyen, majd 30 logisztikai elosztó központban, és majdnem ugyanennyi értékesítő társaságban nyilvánul meg. Az új cég ügyvezetésének irányítását a jövő év során egy külső személy fogja átvenni, és leváltja majd Dr. Keillt ebben a pozícióban. A kereskedelmi ügyvezető Michael Stangier. A Roto Frank AG jelenlegi pénzügyi igazgatósága sok éves tapasztalattal és tudással rendelkezik azzal a „nagyon fontos gyakorlattal" kapcsolatban, hogy hogyan kell professzionálisan menedzselni a nagy nemzetközi követelményeket. A foglalkoztatottak számára lényegében minden „a régi marad". Az ügyfelek is bizton számíthatnak a folytonosságra.

A Roto Frank Dachsystem-Technologie GmbH esetében a név magában hordozza a cég központi kompetenciáját, mely teljestetőablak szortiment fejlesztésben nyilvánul meg. Ezen kívül integrálja a határos portfolió területeket, mint az árnyékolástechnikát és a padlásfeljárókat. Fő székhelyén, Bad Mergentheimban három üzemben, négy értékesítő platformon keresztül, valamint jelenleg 15 értékesítési helyen körülbelül 1.200 munkavállalót foglalkoztatnak. A struktúraváltásnak a gyakorlatban náluk se lesz kihatása. Ugyanez érvényes a professzionális kereskedelmi, kisipari és tervező ügyfelekre. Dr. Keill ezen kívül pontosan a társaság élén meglévő személyi folytonosságot emeli ki, ahol továbbra is, mint eddig, Christoph Hugenberg áll az ügyvezetés jövőbeni elnökeként. A döntés a csoport második önálló vállalatánál is így hangzik: „teljes koncentráció a lényegre a komplexitás jelentős csökkentése által".

A Roto Frank Professional Service GmbH céggel az építőipari szolgáltató az értékesítés utáni stratégiai terméktámogatást külön társaságban valósítja meg. Ezzel mutatva „hosszú távú ambícióit" a szektorban, és magát, mint fix kapcsolat- és projektpartnert pozícionálja a végfelhasználók, gyártók és kereskedők számára. A Stuttgart melletti Leinfelden-Echterdingen székhelyű vállalat így egy komplett szolgáltató lesz az ablak és ajtó javítások, felújítások és modernizációk területén. A céget Dr. Christian Faden fogja vezetni, aki a jelenlegi Corporate Development vezetőjeként házon belülről érkezik. A „3. divízióba" jelenleg négy, az értékesítés utáni terméktámogatás üzletágban működő németországi és svájci cég van integrálva, melyek 2017 októberében a Roto csoporthoz csatlakoztak. Ezek a Wollenberg GmbH (Berlin), a Dachfenster Keller GmbH (Thalheim bei Winterthur), a Pfeil und Söhne GmbH (München) és a Wiedemann Sicherheitsbeschläge GmbH (Hannover).

up-to-date-ujsagÚjság 14 nyelven

Nagy hangsúlyt fektettek többek között arra, hogy az új szerkezet hátterét, részleteit, kihatásait és perspektíváit házon kívül és belül érthetővé és teljesen átláthatóvá tegyék. Ez egy „ambiciózus kommunikációs projekt", ahogy Dr. Keill a nem csak globálisan, hanem lehetőleg azonos időben és egyformán elvégzendő feladatot nevezi. A (szokatlan) központi eszköz a következő: négy-, illetve két oldalból álló információs újság, a hosszabb kiadás a munkatársak részére, míg a rövidebb az ügyfelek, valamint üzleti és piaci partnerek részére. Az „UptoDate" összesen 14 nyelven jelenik meg.

 

 

További információ: www.roto.hu

 

 

Forrás: Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft.

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web