2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

csillaghegySzékesfehérvár és Békéscsaba után Budapesten is lesz Árpád-fürdő – a Csillaghegyi Strandfürdő területén megvalósuló beruházás végén 11 medence fog a felfrissülni vágyók rendelkezésére állni. Az alábbiakban bemutatjuk az elmúlt évek egyik legnagyobb fürdőfejlesztését, majd a beépítésre kerülő speciális gipszkartont is.

A Római strand után a csillaghegyi a főváros második legrégebbi strandja, amely végre megújul - a hárommilliárdos, 7000 négyzetméteres beruházás alapkövét 2017 januárjában tették le. A fürdő, amely nevét a szóbeszéd szerint a környéken elhantolt honfoglaló vezérről, Árpádról kapta, várhatóan az év végén kerül átadásra. A beruházás a főváros fürdőfejlesztési programnak része, amelynek keretein belül Budapest újabb egész évben nyitva tartó fürdővel gazdagodik. Nem csak a wellness-szolgáltatások köre bővül, az új medencék utánpótláskorú sportolókat is ki fognak szolgálni.

 

Egy ilyen nagy volumenű, sokak számára készülő komplexum messze nem mindegy, hogy milyen alapanyagokkal és termékekkel kerül építésre.

A belső térnek, így az álmennyezeteknek is magas páratartalmat kell majd elviselniük penészedés nélkül – ebben az esetben pedig nem mindegy, milyen gipszkarton lapokat építünk be. A választás végül egy olyan termékre esett, amely nemcsak remek paraméterekkel bír, a felhasználást is nagy mértékben megkönnyíti.

Ez nem más, mint a Siniat NIDA Hydro nevű lapja, amely kültérre az bejárat előtetőjének alsó burkolataként, beltérre pedig nedvességnek ellenálló álmennyezetként került beépítésre. A mintegy 700 m2-nyi gipszkartonlap nóniusz függesztőkkel mennyezethez rögzített C3 korrózióosztályú kétszintes CD60 mennyezeti profilokra csavarozva, Hydromix készrekevert gipsszel hézagolva.

arpad furdo2

Balogh György, a Siniat vezető műszaki szakértője szerint jó a termék visszhangja, amit többek között a kivitelezés könnyebbségének köszönhet. A lapok beépítésének nincs különösebb szerszámigénye, mivel a Hydro gipszkarton késsel vághatók – a kivitelezés ennek megfelelően gyors, az Árpád Forrásfürdő esetén közel egy hónap alatt végbement.

Minek is köszönhető még a Hydro növekvő népszerűsége? Az első dolog, ami szembeötlik, hogy kültéri és beltéri alkalmazásra is megfelelő, ezzel a cementkötésű lapok remek alternatívája. Nemcsak jelentősebb könnyebb súlyú (10,8 kg/m2), vízfelvételi képessége is rendkívül alacsony, 3% alatti, amelyet a speciális többrétegű kétoldali papírrétegnek, illetve a gipszmaghoz hozzáadott, vízfelszívódást, penészedés kialakulását csökkentő, tűzállóságot megnövelő adalékanyagoknak köszönheti. A nagyon alacsony vízfelvételi érték további előnye a minimális mértékű lineáris tágulás. Az álmennyezeti felület dilatálása, munkahézag kialakítása az egyéb nagytáblás álmennyezetekhez hasonlóan 15 m maximum átlójú egybefüggő felület esetén, valamint az épületszerkezeti dilatációt követve. A NIDA Hydro lapok mérettartók, könnyen megmunkálhatók, és teljesítik az EN 15283-1 szabvány követelményeit.

HydroKültéri felhasználásnál fontos kiemelni, hogy a műszaki előírásoknak történő megfeleléshez elengedhetetlen a többi, erre a célra kifejlesztett termékkel történő beépítés. A rendszer további elemei a NIDA Hydromix készrekevert hézagológipsz, a rendszerhez tartozó üvegszövet hézagerősítő szalag, a külső környezeti tényezőknek ellenálló profilok és az EN ISO 12944-2:1998 szabvány szerinti fém tartozékok. ( A választható profilok: standard NIDA profil (C2 osztály), NIDA Hydro C3 profil és NIDA Hydro C5 profil, Nida tartozékok C3 és C5 speciális NIDA Hydro C4 lemezcsavar

Összességében kijelenthetjük, hogy a NIDA Hydro lap a hagyományos cementkötésű lapok remek alternatívája. A vízfelvételi értéke rendkívül alacsony, kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, „kivitelező barát" termék, hatékony és gyors munkavégzést eredményez – nem csoda, hogy ilyen magas presztízsű beruházásoknál is előnyben részesítik.

 

További infomáció: www.siniat.hu

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web