2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

a-magyar-csapatLezárult a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett 3 napos budapesti megmérettetés. 31 fiatal magyar versenyző mérte össze a tudását 27 szakterületen, 28 ország legjobbjaival. A kemény felkészülési folyamat nem volt hiábavaló, három arany, három ezüst, három bronz és nyolc kiválósági érmet nyertek a magyar versenyzők a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills Budapest versenyen.

Aranyérmes lett a Sipos Kristóf Balázs és Takács Zoltán alkotta mechatronika csapat, Nagy Ádám János épületasztalos és Simon Krisztián bútorasztalos. Ezüstérmet szerzett Balogh Ákos webfejlesztő, Cseke Szabolcs festő, Varholik Dávid ápoló. Bronzérmet kapott Zaja Dániel hegesztő, Balogh Krisztián kőfaragó, és Takács Dániel virágkötő.

A versenyen szakmájában magas pontszámot elérő nyolc magyar versenyző kiválósági elismerésben részesült: Leidl Péter - Villanyszerelés (4. helyezés), Sárvári Ágnes - Dekoratőr, kirakatrendező (4. helyezés), Déri Levente, Orodán Tamás - Informatikai rendszerüzemeltető (5. helyezés), Kovács Alexandra - Fodrász (5. helyezés), Lóczi Gábor - Szárazépítő (6. helyezés), Svajda Viktória Bernadett - Pincér (6. helyezés), Papp Viktória Dóra - Szépségápoló (6. helyezés), Hédl Ádám Zoltán - Kőműves (7. helyezés),

A magyar csapatban a nemzet legjobbja kitüntetést Nagy Ádám János épületasztalos kapta. Európa legjobb versenyzője Daniel Gerber svájci villanyszerelő lett.

A többi, építőiparral kapcsolatos szakmában az alábbi eredmények születtek:

Szakma Versenyző Eredmény
Bádogos Sándor István 7. helyezés
CNC-maró Varga Norbert 11. helyezés
Nehézgép-szerelő Szerletics Máté 9. helyezés
Víz-, gáz- és fűtésszerelő Miklós Ádám 7. helyezés
Ács – bemutató szakma Piltman Gábor Bronzérem

 

Kapcsolódó cikk(ek):
Hungexpo: 100 ezer látogatót várnak a szakmák Európa-bajnokságára
EuroSkills 2018 - Budapest

A magyar csapat a negyedik helyen végzett, a legtöbb érmet Oroszország csapata nyerte, az éremtábla második helyezettje Ausztria, a harmadik pedig Franciaország lett.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a kiváló magyar szereplés azt mutatja, hogy Magyarország megfelelő szakemberekkel rendelkezik a hagyományos, illetve a legmodernebb tudást igénylő, új szakmákban. Hozzátette: a magyar csapat teljesítménye a magyar iparfejlesztés szempontjából is jelentős, azt üzeni a befektetőknek, hogy érdemes Magyarországon invesztálni, mert a szaktudás megvan.

 

További információ: www.skillshungary.hu

 

 

Forrás: MTI/skillshungary.hu

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web