2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

BetonArcaiKiallitas Foto TothLaszlo 1Ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a Beton Arcai Pécsett, a Nick Galériában. A szeptember 14-től látogatható kiállítás kortárs alkotásait idén is a Szigetmonostori Beton Szimpózium adta.

Szeptember 14-től látogatható a pécsi Nick Galériában az ötödik alkalommal megrendezett Beton Arcai kiállítás. Az elmúlt évek hagyományaihoz hűen ezúttal is a Szigetmonostori Beton Szimpózium friss alkotásait mutatják be, reprezentálva a hazai képzőművészet legújabb beton alkotásait. A rendezvényt a pécsi Design Hét hivatalos programjába emelte.

BetonArcaiKiallitas Foto TothLaszlo 3A mai, ötéves évforduló is jelzi, hogy a Királyegyházi Cementgyár nemcsak az építőanyagok, hanem az ebből készült megoldások mellett is elkötelezett. A beton nemcsak a világ leggyakrabban felhasznált építőanyaga, hanem új utakat, lehetőséget kínál a képzőművészeknek és designereknek is." - mondta a megnyitón Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. értékesítési és marketing igazgatója.

Az egy hónapig látogatható kiállításon tizenegy művész, Bánki Ákos, Csurgai Ferenc, K. Nagy Tímea Beatrix, Kuti László, Nagy Zsófia Magdolna, Szalay Péter, Szilágyi Csilla, Tollas Erik, Varga Tibor, Várbíró Kinga Evelin és Veres Balázs alkotásai láthatók, kortárs szobrok, domborművek.

BetonArcaiKiallitas Foto TothLaszlo 5A kéthetes alkotófórum idei mottója jegyében; „Emelj hidat!", a művészek alkotásukkal definiálták a művésztelep társadalomban betöltött „híd" szerepét. Mindezt nagyméretű betonszobrászati alkotások létrehozásával valósították meg, amelyek a kiállítást követően Szigetmonostor közterein foglalják el majd végső helyüket. A szervezők célja, hogy a falu különböző pontjain olyan, folyamatosan bővülő köztéri kiállítás jöjjön létre, amely új színt hoz a település művészeti életébe. Ennek első állomásaként a művésztelepnek otthont adó faluházban létesül majd „szoborpark" az eddigi találkozók során született műalkotásokból.

Az izgalmas sokszínű formák mellett az érdekes, többségében rendhagyó technikával készült darabok elsőként, és várhatóan egyben utolsó alkalommal láthatók ebben az összeállításban a nagyközönség számára. A kiállítás október 14-ig 14 és 18 óra, míg a Design Hét alatt (október 3-7.) 14-től 20 óráig látogatható. Szünnap: hétfő, vasárnap.

 

 

Forrás: LAFARGE Cement Magyarország Kft.

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web