2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

TAKACS-ERNO-IKF-elnok-wSzeptember 30-áig jelentkezhetnek a jövő ingatlanfejlesztői az ágazati szereplőket tömörítő az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület VI. Hallgatói Ötletbörze Pályázatára. A feladat nem kisebb, mint a Bálna funkcióváltása és átalakítása vagy az Andrássy úti volt MÁV székház teljes átalakítása, vagy a Népszigeten egy városrész megtervezése. A diákok újragondolhatják az emblematikus épületek közösségi szerepét is. Az „Ingatlanfejlesztés az Y és Z generáció szemével" című pályázatra regisztráltak október 31-éig pályázhatnak és versenyezhetnek a „IFK Talentum 2018" díjért. Az eredményhirdetésre és a díjátadóra november 20-án, a VI. Ingatlanfejlesztés Napján kerül sor.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület által júniusban meghirdetett VI. Hallgatói Ötletbörze Pályázat iránt nagy az érdeklődés, a felsőoktatás résztvevőiből összeálló csapatok egy része már meg is kezdte az információgyűjtést. Az ötletbörzén való részvételre szeptember 30-áig lehet regisztrálni. A pályázati témák között szerepel egy panelház korszerűsítése és megújítása vagy modern panelház megtervezése; új funkciót adhatnak a Bálnának, vagy az Andrássy úti MÁV-székháznak, de új városrészt is tervezhetnek a Népszigeten.

Az IFK elnöke, Takács Ernő elmondta: "Hatalmas lehetőség a leendő ingatlanfejlesztőknek, hogy egy-egy városrész vagy meghatározó épület átalakításán keresztül megtapasztalhatják az ingatlanfejlesztés összetettségét. A pályázattal motiváljuk a jövő szakembereit, hiszen a megfelelően képzett szakemberutánpótlás biztosítása valamennyi szektor számára életbevágó fontosságú. Az Y-Z-generációt pedig csak az izgalmas kihívásokkal lehet megszólítani, hogy ösztönözzük és támogassuk a szakmai fejlődésüket" - tette hozzá az elnök, aki beszámolt arról, hogy a tavalyi nyertesek nagyon lelkesek, mert a mentorprogram keretében részt vehetnek a Münchenben 21. alkalommal megrendezésre kerülő EXPO REAL-on, a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán. Takács Ernő kiemelte: az elmúlt évek beérkezett pályaműveinek nagy száma és magas minősége is tükrözi az ingatlanfejlesztési szektor nemzetgazdasági súlyát, azt, hogy az idei, több mint 2 milliárd eurós befektetéssel egyike a gazdaság húzóágazatainak.

Az idei kiírásban olyan szakterületeket választottak, ahol jelentős mértékű fejlődésre van lehetőség, ahol a gazdasági és közérdek találkozhat. A pályázóknak a megszokott és új eszközökkel kell megfelelő választ találni a friss kihívásokra, mint például új külsőt és funkciót adni bizonyos területek, épületek számára.

A pályázat résztvevőinek mentorprogramot is indít az IFK, valamint az első három helyezettnek a díjak és a pénzjutalmak mellett szakmai fejlődési lehetőségeket is biztosít, hogy motiválják a jövő szakembereit. A pályázati témák pontosításában, a területek bejárásában és a pályázati anyagok elkészítésében az ingatlanszakma jeles szakemberei segítik majd a pályázókat mentorként június és szeptember folyamán.

Pályázni október 31-éig lehet. A pályázati dokumentációk elbírálásában a Magyar Építész Kamara, Magyar Urbanisztikai Társaság, az IFK delegáltjai, egy tájépítész és egy várostervezési közgazdász vesz részt. A VI. Hallgatói Ötletbörze legjobb tervét kidolgozó csapat az "IFK Talentum 2018" díjat és a vele járó 800.000 forintos pénzjutalmat a VI. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából, november 20-án (ezen a napon volt 1849-ben a Lánchíd avatása) rendezett gálavacsorán veheti át. A második helyezett 500.000 forint, a harmadik helyezett csapat 300.000 forint pénzjutalomban részesül.

Az IFK tagok 2013. november 20-án rendezték meg első alkalommal az Ingatlanfejlesztés Napját azzal a céllal, hogy széles körben megismertessék az ingatlanfejlesztők munkáját, annak sokszínűségét és a már elért sikereket. A szakmai naphoz azóta is kiemelten kapcsolódik a Hallgatói Ötletbörze, melynek keretében az elmúlt években számos kiváló anyag érkezett az IFK-hoz.

 

A részletes pályázati kiírás az IFK honlapján megtalálható: http://www.ifk-egyesulet.hu/otletborze/user/login

 

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web