2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

MOM-ParkAz OTP Ingatlanbefektetési Alap megvásárolta Budapest több szempontból is kiemelt bevásárlóközpontját, a MOM Parkot. Az ingatlanpiac iránti töretlen befektetői bizalmat jól mutatja, hogy egyik legnagyobb hazai ingatlanbefektetési alap nettó eszközértéke idén júliusban már meghaladta a 310 milliárd forintot.

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap a 2017-ben megvásárolt WEBC, BSR irodaházak és a csepeli Sziget Center után egy újabb, jelentős kereskedelmi ingatlanról írt alá adásvételi szerződést. A MOM Park eddig a Morgan Stanley Real Estate Investing– WING - CC Real által közösen vezetett alap tulajdonában volt. Az ingatlan akvizíciója illeszkedik az Alap több éve folytatott üzleti stratégiájába, amely szerint a korábban megvásárolt „A" kategóriájú irodaházak mellett a portfoliót hasonlóan magas minőségű, jó bérbeadottsággal rendelkező, hosszú távon is jól teljesítő kereskedelmi ingatlanokkal is bővítik.

Az elmúlt időszakban megvásárolt irodaházak mellett stratégiai célunk volt a portfolió bővítése a retail szegmens irányába, ezért aktívan kerestünk megfelelő célpontot. A MOM Park és közvetlen környezete mára egy modern, multifunkcionális városrésszé nőtte ki magát, adottságai egymást erősítik, ígyhosszú távon hozhat az ingatlan kedvező hozamot befektetőink számára" - nyilatkozta a tranzakció kapcsán dr. Barna Zsolt az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

A MOM Park egyedi erőssége az elhelyezkedése és az elérhető szolgáltatások komplexitása. Szűken vett környezete egyike Budapest legnagyobb vásárlóerővel rendelkező kerületeinek, emellett a forgalomra pozitív hatással van, hogy a környéken nagyszámú és magas kihasználtságú irodaház is található.

Az összesen mintegy 17.500 négyzetméternyi kiadható irodaterülettel és 30.000 négyzetméternyi kiadható üzlethelyiséggel rendelkező MOM Park bérlői mixe kiegyensúlyozott, jellemzően multinacionális, nemzetközileg ismert vállalatok, komoly hátterű cégek szerepelnek a bérlői listán. A bevásárlóközpont bérlői összetétele jól illeszkedik a környező lakosság magas szintű igényeihez. A népszerű nemzetközi márkák mellett egyre több exkluzív üzlet is megtalálható a kínálatában. A mostani tranzakció része a bevásárlóközponttal egyidőben ésannakrészeként épült „A" kategóriás irodaházis, amely a legalacsonyabb üresedési rátájú dél-budai területen helyezkedik el. A magas presztízsű lokációt a környéken zajló fejlesztések is visszaigazolják.

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő szakembereinek várakozásai szerint az ingatlanpiac felívelő ciklusa még kitart, ezért az OTP Ingatlanbefektetési Alap továbbra is vételi oldalon marad. Keresi az Alap befektetési stratégiájának megfelelő, jó lokációval, kedvező bérlői mix-el és alacsony üresedéssel bíró kereskedelmi ingatlanokat Budapesten és vidéken egyaránt.

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap forgalmi adataiból jól látszik, hogy egyre több befektető szeretne részesedni ebből a lendületből: az Alap vagyona idén júliusban már meghaladta a 310 milliárd forintot.

 

 

Forrás: cafepr

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web