2019. február 21., csütörtök

 

 

Epitoipari-nivodijÜnnepélyes keretek között avatták fel Szeged belvárosban az árvízvédelmi rendszer építőipari nívódíjáról megemlékező táblát. A szegediek számára nemcsak árvízvédelmi, hanem esztétikai szempontból is jó megoldás készült.

Székely Csaba, a Swietelsky ágazati igazgatója a beruházásról elmondta, hogy büszkék arra, hogy egy alapvetően biztonsági célú fejlesztést az esztétikai szempontok figyelembevételével tudták kialakítani.

Epitoipari-Nivodij-szeged1A Swietelsky, a HSP Hídépítő Speciál és a KÖTIVIÉP'B kivitelezésében elkészült árvízvédelmi rendszer a megyeszékhely történelmi belvárosát védi. A beruházásban vízzáró vasbeton falszerkezet épült résfalas technológiával, valamint új vasbeton köpenyfal létesítésével.

Ez egyben lehetővé tette a történelmi városkép megőrzését is lehetővé tevő mobil falrendszer kialakítását is. Két oldalon is szívárgórendszer épült vízgyűjtőhálózattal és egy átemelővel.

 

Epitoipari-Nivodij-szeged2A modern fejlesztést 2014 eleje és 2015 márciusa között végezte el a Swietelsky Magyarország Kft. vezetésével, az Szeged S-H-K Konzorcium, melynek a Swietelsky-n kívül a HSP Hídépítő Speciál Kft. és a KÖTIVIÉP'B Kft. voltak a tagjai. A projekt terveit a Mélyépterv Komplex Zrt. készítette el.

 

 

Epitoipari-Nivodij-szeged3A fejlesztésben ezen felül új járdarendszert, illetve sétányokat adtak át és a folyóhoz vezető lépcsőket is felújították. A beruházás különlegessége a rakparti köpenyfal látszóbeton-felülete, illetve ugyanitt a szegedi vonatkozású régészeti-mondai motívumok bemutatása egy nyers betonfelületen.

Az átadott tábla érdekessége, hogy nem réztáblára lett gravírozva a szokásos módon, hanem vörösrézre, domborított betűkkel.

 

 

Forrás: Építőipari Nívódíj Bizottság 

 

 

Eseménynaptár

Február 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Keresés

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web