2024. április 23., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

BauAppNyugat-Európában és az USA-ban kisebb létszámmal képesek kivitelezni az építkezési beruházásokat, mint hazánkban. Mit tudnak ők, amit a hazai építőipari vállalatok nem? Milyen megoldást kínál a BauApp a pénz- és időgyilkos folyamatok kezelésére az építőiparban? A Bauapp termékei a Mobilengine mobilfejlesztői platformjára épülnek. A Miskolcról indult Mobilengine három éve kapott 740 millió forintos tőkebefektetést, azóta Bostonban és Londonban is működik képviseletük. Nem véletlen, hogy nemzetközi építőipari referenciájuk hamarabb lett, mint hazai, bár már itthon is kezdik felfedezni a BauApp termékekben rejlő előnyöket.

A Construction Industry Institute szerint minden kivitelezés munkadíjának 25%-a a helyszínen megtakarítható lenne. Erre a problémára ad választ az, ha az építőipar nem csak a tervezés és a költségbecslés folyamatában használdigitális megoldásokat, hanem a munkák kivitelezésekor is. Ilyen komplex termékeket azonban korábban még nem kínált a piacon senki.

Az építkezésen dolgozók munkaidejük 30 százalékát nem töltik el hatékonyan

Egyelőre 3 BauApp termék elérhető, ezek a raktározás, az anyagszállítás és a minőség-ellenőrzés kihívásait képesek megoldani.

A Mobilengine-nek számos amerikai és angol építőipari ügyfele van. A náluk szerzett iparági tapasztalatainkat adoptáltuk a közép-európai éptőipari sajátosságokra, amikor a BauApp termékeket elkezdtük fejleszteni miskolci központunkban. A felmérések szerint a projektek költségeinek 40 százalékát teszi ki a munkaerő, miközben az építkezésen dolgozók munkaidejük 30 százalékát nem töltik el hatékonyan. Applikációink segítségével időt spórolhatnak meg az építkezésen dolgozók." – mondja Dálnoki Ádám, a Mobilengine alapítója.

BauApp3A Minőség app az építésvezetők munkáját könnyíti majd, akik a mobilalkalmazással bejárásonként 4 órát takaríthatnak meg, mely heti átlagos 7,5 órát jelent, ez teljes munkaidejük majdnem 20%-a. Az építkezésen felfedezett hibákat lefotózhatjuk, a tervrajzra azonnal beszúrhatjuk hibapontként a hiba pontos leírásával. A rendszer a hibákról emailt küld az illetéseknek, segítségével az alvállalkozó azonnal értesül arról, hogy milyen hibát kell kijavítson. A beruházó a BauApp megoldás segítségével információval rendelkezik arról is, hogy melyik alvállalkozó mennyi idő alatt javított ki egy hibát.

BauApp1

A Raktár app segítségével az építkezéseken használt nagyon drága eszközöket tudják nyomon követni. Egy eltűnt szerszám 600.000 Ft-os, 1 millió Ft-os kárt is jelenhet. Eddig nehezen sikerült átlátni, hogy melyik szerszám melyik építkezésen és kinél van, most a kivitelezési helyszínen tárolt szerszámok, munkaeszközök kiadását és visszavételét tudja a kivitelező a BauApp termékének segítségével digitalizálni.

 

BauApp2

Az Anyagszállítás app arra szolgál,hogy csökkentsük az építkezésen az anyaghiány miatti leállásokat. Az applikáció lehetővé teszi a tervezett, megrendelt és az átvett anyagok mennyiségének követését és kontrollját, a szállítólevelek digitalizálását. Nincs elveszett szállítólevél, valós idejű anyagfelhasználás riport készül, a rendszer jelzi a korai túlfogyást, és csökkenthető a pazarlás is.

3 hónap alatt megtérül, ha egy építkezés bizonyos folyamatait digitalizáljuk

A BauApp minden alkalmazását előfizetéses rendszerben értékesíti. Számítások szerint az egyes termékek 2-3 hónap alatt megtérülnek. Az alkalmazások árazása nem felhasználó, hanem építkezési projekt alapú.

A BauApp a Mobilengine leányvállalata, és az EH Invest befektető a kisebbségi tulajdonos pénzügyi befektető. A Mobilengine amerikai és angol építőipari referenciái között megtalálható a McGEE és Suffolk Construction építőipari nagyvállalat, utóbbi az USA 20 legnagyobb építőipari vállalata között található. A fejlesztő termékeit több iparági díjjal is jutalmazták, köztük Angliában elnyerte a Construction Computing Award díját.

Magyarországon a piaci indulás első 3 hónapjában 10 ügyfél csatlakozott a rendszerhez, köztük a Futureal, a Pannergy, a Dover Drill, az EBH Invest, illetve a P-Group.

A BauApp egyik legfőbb technológiai előnye, hogy maga az alkalmazás offline is működik, a rendszer a szinkronizálást automatikusan elvégzi, amikor a telefon rendelkezik internet hozzáféréssel. Így például az alaprajzok kezelése az offline működés miatt nagyon gyors.

Minden ország építőiparában más és más kihívásokkal kell szembesülni. A BauApp termékeket kimondottan a magyar és közép-európai feltételekre fejlesztettük ki, és a továbbfejlesztésben is elsősorban a helyi építőipari cégek visszajelzéseit és igényeit követjük. Ezáltal a piacon egyedülálló megoldásokat kínálunk." – mondja Dálnoki Ádám.

 

További információ: bauapp.hu

 

 

Forrás: Arterego

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web