2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

Porticus-800x400Március 28-án átadták A Fény Mestere – Master of Light világítástechnikai nívódíjakat. A 2015-ben alapított, a világítási kultúra fejlődését támogató és arra a szakmai körök figyelmét irányító díjjal a szakma figyelmét kívánják felhívni olyan szakemberek munkásságára, akik világítástervezési tevékenységükkel hozzájárultak a hazai világítási kultúra fejlődéséhez. Idén az egyik különdíjat a PROVIM Kft. ajánlotta fel.

A nívódíj jelentősége

A Lisys-Project Kft. idén újra díjazta a világítás területén jövőbe tekintő megoldásokat. A kitüntetés célja, hogy felhívják a figyelmet olyan világítástervezők, építészek, belsőépítészek, tárgytervezők, képzőművészek, iparművészek, elektromos tervezők és más, a kapcsolódó területeken alkotó szakemberek munkásságára, akik világítástervezési folyamatokban felmutatott tudásukkal és munkájukkal hozzájárultak a hazai világítási kultúra fejlődéséhez és ezzel a világítástervezés ügyét előmozdították. A fődíjat a Mátrai Erik nyerte el fényoszlopaival.

 

A Fény Mestere – Master of Light 2017 pályázaton a szakmai zsűri dicséretében részesült:

  • az Arteria Industrial: Szabó Ákos és Szabó Sára (Barnamezős kincs: A wittenbergi armatúra)
  • Csiszár Mátyás, Kalászi Zoltán, Tóth Bálint (Circle Pier Fényinstalláció)
  • a MeetLab: Wolkensdorfer Mátyás, Dankó Barna, Belkovits László (Laser Facade Games 1.0 – Tron)

 

Fénytechnikai-tervezés megosztott Különdíj:

  • Kulcsár Zoltán és Tóth Petra (Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Oktatási Épület Fogadótér kialakítása)
  • Markó András, Kéry Balázs, Turi Ádám és Zengővári Béla (Rippl lámpa – Kaposvár Vasútállomás Műemléki helyreálíltásának egyedi lámpái)

 

Borz Kováts Sándor Különdíj: Markó András, Kéry Balázs, Turi Ádám és Zengővári Béla (Rippl lámpa – Kaposvár Vasútállomás Műemléki helyreállításának egyedi lámpái)

 

Bedécs Sándor Különdíj: Kulcsár Zoltán és Tóth Petra (Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Oktatási Épület Fogadótér kialakítása)

 

Provim Mesterdíj: Arteria Industrial: Szabó Ákos és Szabó Sára (Barnamezős kincs: A wittenbergi armatúra)

 

A-feny-mestere-kulondij3-wA Provim Mesterdíj

Idén a különdíjat érdemlő pályamunkát a PROVIM Kft., a KÉSZ Csoport villamosipari stratégiai partnere választotta ki és díjazta. A nyereményt Tóth Lajos, a cég ügyvezetője adta át a „Barnamezős kincs: A Wittenbergi Armatúra" című pályázatot benyújtó Arteria Industrialnak. A díj odaítélésében a KÉSZ Csoport értékei és hitvallása tükröződik vissza, a hosszú távú fenntarthatóság, az innováció és a folyamatos értékteremtés.

A különdíjas projekt

Szabó Sára és Szabó Ákos projektjének lényege a bontásra ítélt, korábban ipari vagy katonai célokra használt épületekben található világítótestek újrahasznosítása. A barnamezős területek jelenleg elhagyott és szennyezett övezetek, a rajtuk található építmények bontásra ítéltek. A nemzeti vagyon részét képező objektumok és a bennük található világítótestek is értéket képviselnek. Az ötletgazdák célja, hogy ezeket a tárgyakat megmentsék, és továbbörökítsék a múltat. Legfőbb törekvésük tehát az értékteremtés, a múlt tiszteletének ötvözése az innovációval, a kreativitással. Számukra, ahogy a KÉSZ Csoport számára is, a legnagyobb érték az ember és az emberi munka. A wittenbergi lámpát robbanásbiztos kivitelezése miatt számos magyar üzemben használták. A projekt keretében a lámpatesteket elektronikailag 100%-osan modernizálják, felkészítik a lakossági felhasználásra, így az egyedi, ipari armatúrák új életet kaphatnak.

 

A zsűri idén nem adta át a Junior Master of Light díjat és ezzel egyidejűleg felhívta a figyelmet arra, hogy a hallgatók tanulmányaik során nem kapnak elég tág tudást, magabiztos muníciót a fénnyel történő kísérletezéshez. 

 

 

Forrás: CME Hungary Kft./afenymestere.hu

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web