2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

Legi felvetelA Brnói Vásárvállalat március 6-án mutatta be idén megrendezésre kerülő rendezvényeit, köztük a legnagyobb és legjelentősebb nemzetközi szakvásárát, az MSV gépipari szakvásárt.

Október 1-5. között várja a szakembereket a jubileumi, 60. alkalommal megrendezett MSV és öt további szakvásár:

  • IMT - 11. nemzetközi fémmegmunkálási szakvásár
  • FOND-EX – 17. nemzetközi öntészeti szakvásár
  • WELDING – 24. nemzetközi hegesztéstechnikai szakvásár
  • PROFINTECH – 7. nemzetközi felületkezelési szakvásár
  • PLASTEX – a műanyag-, gumiipar és kompozitok 6. nemzetközi szakvására

Innovatív, jövőbe mutató technológiák

Brno robotAz MSV 2018 fő témája az Ipar 4.0 - automatizálás, robotok, digitalizálás. Ez nem meglepő, hiszen a brnói gépipari vásár már 2015-től foglalkozik a témával, amikor is elindította az Ipar 4.0 nemzeti kezdeményezést. Az elmúlt néhány vásár során az Ipar 4.0 témakör a konferenciatermekből a kiállítói standokra került, ahol a kiállító vállalatok konkrét megoldásokat kínálnak a munkaerő-megtakarítás, a termelékenység-növelés és a hozzáadott érték növelésének kérdéseiben. A 2018- as MSV standjai további innovatív termékeket kínálnak nagy-, kis- és közepes vállalatok számára. Már hosszú ideje erre a témakörre koncentrál az MSV keretein belül helyet kapó AUTOMATION szakvásár, amelyet idén 11. alkalommal rendeznek. A tavalyi vásáron kereken 300 vállalat mutatta be az ipari automatizálás, információs-technológia és folyamatirányítás témakörű újításait.

Együtt az IMT és egyéb technológiai vásárokkal

Az idei évben ismét a szerszámkészítő és fémmegmunkáló gépek kerülnek középpontba a Brnói Vásárközpont legnagyobb, P jelzésű csarnokában és további vásárcsarnokokban is.
Európa egyik legfontosabb szakmai rendezvényét, az IMT nemzetközi fémmegmunkálási szakvásárt páros években rendezik Brnóban. Idén 500 kiállítót várnak, akiknek zöme már beadta jelentkezését.

PárosBrno web években hagyományosan az MSV-vel párhuzamosan rendeznek négy további technológiai szakvásárt. 1972 óta kétévente mutatják be az öntészeti technológiák újításait a FOND-EX szakvásáron. A WELDING hegesztéstechnikai szakvásár 1969-ben debütált, és témájának hosszú ideje vezető közép-európai szakvására, csakúgy, mint a FOND-EX.

A PROFINTECH nemzetközi felületkezelési szakvásár immár 7. alkalommal mutatja be a szakma újításait a Brnói Vásárközpontban, míg a műanyag-, gumiipar és kompozitok nemzetközi szakvására, a PLASTEX 6. alkalommal nyitja kapuit. Ezen vásárok termékcsoportjai páratlan években is helyet kapnak az MSV-n belül, de a páros évek kínálata jóval szélesebb és több szakmai érdeklődőt csábít a helyszínre.

Jelentős nemzetközi részvétel

A vásárra eddig bejelentkezett kiállítók fele Csehországon kívülről érkezik, és egyre több szakmai látogatót vonz mind a szomszédos országokból, mind pedig távoli régiókból. Az idei gépipari szakvásár - a 2018-as gazdasági növekedési előrejelzéseket alapul véve - várhatóan csúcsokat fog dönteni, a szervezők több mint 1600 kiállítóra és legalább 80 000 szakmai látogatóra számítanak.

Visszapillantás az MSV 2017-re

A legutóbbi nemzetközi gépipari szakvásáron 32 országból 1631 kiállító vállalat mutatkozott be, ezek 49,2 százaléka Csehországon kívülről érkezett. 60 országból 81.836 szakember látogatott el a rendezvényre. Megnőtt a Csehországon kívülről érkező látogatók száma: 8369 fő regisztrált, ami a látogatók 10,2 százaléka. Hat országból 399 szakmai újságíró akkreditált a vásárra.

Az MSV 2017 kiállítóinak és látogatóinak elégedettségére vonatkozó hagyományos felmérést az Ipsos ügynökség végezte. A felmérés eredményei megerősítették, hogy az MSV jó irányba halad: a kiállítók 82 %-a pozitívnak értékelte a vásárt, és a látogatók 89 %-a elégedetten távozott. Az elmúlt 5 évben ezek a legmagasabb számok. A résztvevők a korábbiaknál is jobban kiemelték a sikeres, új üzleti kapcsolatok felvételének lehetőségét: a kiállítók 79 %-a számára ez volt a vásár egyik legnagyobb hozadéka, míg a válaszadó látogatók 41 %-a vélekedett ugyanígy. Ez mindkét esetben jelentős növekedést jelent a 2016-os szakvásár után. A látogatók magas szakmai színvonala is bizonyítást nyert, hiszen közülük 79 % döntéshozóként nyilatkozott.

Jelentkezési határidő: 2018. március vége

A március 31-ig jelentkezők árengedményt kapnak. A korábbi években a legvonzóbb kiállítási területek több hónappal a vásár kezdete előtt elkeltek, ezért érdemes időben jelentkezni, melyet a legegyszerűbben online lehet megtenni.

További építőipari szakvásárok

AMPER – március 20 – 23.

A Brnói Vásárközpont legnagyobb vendégrendezvénye az évente megrendezett AMPER elektronikai és elektrotechnikai szakvásár. Legutóbb 22 ország 600 kiállítója mutatta be termékeit 43.000 szakmai látogató előtt. A sok Csehországon kívül érkező kiállítónak köszönhetően az AMPER Közép-Európa vezető elektrotechnikai vására. A legtöbben Németországból, Lengyelországból, Ausztriából, Szlovákiából és Svájcból érkeznek a vásárra. AMPER Motion címmel a kísérő szakmai rendezvények között az elektromobilitás témaköre is jelen van.

Brnói építőipari vásárok / MOBITEX - április 25 – 28.

Az áprilisi vásárnaptár részei az építkezés és lakhatás témáit bemutató vásárok. Itt minden megtalálható, ami a házépítéséhez szükséges. A Mobitex vásáron házak és lakások berendezései, míg a DSB-n faszerkezetes épületek és építmények láthatók.

URBIS SMART CITY FAIR – április 25 – 28.

Az URBIS SMART CITY FAIR 2018 az első olyan teljes értékű nemzetközi szakvásár, amely a 2017-ben debütált város- és településfejlesztési okos megoldásokat bemutató rendezvényt követi. Közép-Európa legkiemelkedőbb vásárszervezője, mint innovációvezér és Brno városa, mint a Horizon 2020 program „Follower City"-je egyedülálló teret és megoldási platformot biztosít ahhoz, hogy bemutassa: hogyan kelhet életre és hogyan fejlődhet a Smart-City koncepció a közép-európai városokban és településeken.

A Brnói Vásárvállalat

Pavilon webCsehország, köszönhetően a közép-kelet-európai összehasonlításban rekordméretű 2017-es, 4,7%-os gazdasági növekedésének, az egyik legvonzóbb ország a térségben. Kimagaslóan jó a helyi beszállítók színvonala és rendelkezésre állása, a gazdaságpolitika kiszámíthatósága, valamint a munkavállalók termelékenysége és teljesíteni akarása.

A Brnói Vásárvállalat (BVV) a 2017-es évben is növekedésről számolt be, a 2017-es év a legsikeresebbek közé tartozik a vállalat történetében. Az elmúlt évben több mint ötven szakvásár, kongresszus és kulturális rendezvény több mint 750.000 látogatót vonzott a Brnói Vásárvárosba. 2017-ben a kiállítók összesen 234.000 négyzetméternyi nettó kiállítási területet béreltek, a bruttó terület közel 520.000 négyzetméter volt.

Miután két éve kiszállt a Messe Düsseldorf vásárvállalat a részvénytársaságból, Brnó városa lett a részvények 100 százalékának kizárólagos tulajdonosa. Ez a két év sikeres volt a vásárvállalat számára, a gazdasági eredmények pedig túlszárnyalták a várakozásokat. Az idei, a 2018-as év a várakozások szerint az utóbbi évtized legjobbjának ígérkezik, a vásárváros további fejlesztése keretében pedig egy vadonatúj vásárcsarnok építését tervezik.
Idén két erős közép-európai vezető szakvásárt rendeznek. A TECHAGRO mezőgazdasági szakvásár a harmadik legnagyobb a maga nemében Európában és már lefoglalták a teljes rendelékezésre álló területet. Mivel a cseh gazdaság nagy ütemben fejlődik, ezért az évente rendezett MSV, a gépipari szakvásár is hasonlóan erős részvételre számíthat.

A standépítéshez és a standokhoz kapcsolódó szolgáltatások iránt mutatkozó élénk keresletnek köszönhetően a Brnói Vásártársaság rekordbevételt ért el a – Csehországon kívül is kínált – szolgáltatások területén.

Csehország és Magyarország kereskedelmi kapcsolatai

Összesen 8 milliárd euró kereskedelmi és árucserével (2017) Magyarország a Cseh Köztársaság számára a 10. legfontosabb kereskedelmi partner. Bár a kereskedelmi mérleg Csehország felé mutat pozitív értéket, az export- és import számok különbsége egyre csökken. Magyarország számára Csehország az ötödik legfontosabb importország Németország, Kína, Lengyelország és Olaszország után.

Magyar vállalatok – 2018-ban is 1500 m2-t meghaladó részvétel

Idén ismét meghaladhatja az 1500 m2-t a magyar vállalatok részvétele a brnói vásárokon. A magyar vállalatok az elmúlt években újra felfedezték a cseh exportpiacot, hiszen évek óta egyre növekvő számban vesznek részt a brnói szakvásárokon. A legjelentősebb részvétel idén is az április elején megrendezésre kerülő TECHAGRO és SILVA REGINA vásárokon várható, itt 25 magyar vállalkozás 900 m2-en jelenik majd meg. Ezen a két rendezvényen két közösségi stand is lesz, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt és a szakmai szövetség, a MEGOSZ szervezésében a mezőgépek pavilonjában egy 557 m2-es stand és a VADEX szervezésében a vadászati kiállításon pedig egy 60 m2-es közösségi stand. Idén ezen kívül még a turisztikai kiállításon volt egy közösségi stand.

A gépipari kiállításon, az MSV-n évek óta 7-8 kiállító több mint 200 m2-en vesz részt. A magyar cégek érdeklődését a cseh és szlovák piac iránt mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy szinte mindegyik brnói szakvásáron van magyar kiállító.

 

További információk: http://www.bvv.cz, www.bdexpo.hu/bvv

 

Magyarországi képviselet: BD-Expo Kft. Seregi Katalin, Tel.: (+36-1) 356-0273
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , www.bdexpo.hu

 

 

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web