2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Dijazottak2018. február 26-án este, egy nappal az R + T 2018 megnyitása előtt tízedik alkalommal hirdették ki a híres Innovációs Díj győzteseit. A redőnyök, ajtók/kapuk és a napvédő rendszerek vezető világkiállítása ismét bebizonyította, hogy ideális helyszín az új innovációk nemzetközi bemutatására.

Az R+T Innovációs Díj, amelyet a Redőny- és Árnyékoló Gyártók Szövetségi Egyesülete (Federal Association for Manufacturers of Roller Shutters and Sun Protection - BVRS), az Ajtó- és Kapugyártók Nemzeti Szövetsége (National Federation of Door and Gate Manufacturers - BVT), a Műszaki Textíliák, Redőnyök és Napvédők Ipari Szövetsége (Industrial Association for Technical Textiles, Roller Shutters and Sun Protection - ITRS) és a Messe Stuttgart ítél oda, az innovatív technikai fejlesztéseket díjazza. A szakemberek érdeklődését az olyan példaértékű iparági innovációkra irányítja, amelyekkel először 2016-ban léptek piacra vagy a piaci érettségig fejlődtek.

Az Innovációs Díjat több kategóriában osztották ki:

  • Görgős redőnyök
  • Napellenzők
  • Reluxák
  • Belső napvédő rendszerek
  • Meghajtók redőnyökhöz és napellenzőkhöz
  • Műszaki textíliák
  • Ajtók/kapuk
  • Meghajtók és vezérlőrendszerek ajtókhoz/kapukhoz
  • Különleges megoldások
  • Fiatal szakemberek

Különdíjakat is kiosztottak az energiahatékonyság, a formatervezés és a kézművesség területén.

A mintegy 110 pályázóból 9 cég nyert. A pályázatokat egy önálló zsűri bírálta el, amely a kereskedelmi képviseletek képviselőiből, műszaki szerkesztőkből és más szakértőkből állt, akiket Dr. Christoph Meyer, a Hausladen + Meyer Mérnökiroda ügyvezető igazgatója vezetett. A nevezett termékeket a legapróbb részletekig megvizsgálták és értékelték. A fejlesztések innovatív minősége és piaci potenciálja mellett a zsűri döntése szempontjából a felhasználóbarátság és a termék megbízhatósága is releváns volt.

A díjazottak

A következő cégek nyertek 2018-ban R+T Innovációs díjat:

Burda Modulares System AnwendungBurda Worldwide Technologies GmbH

A Különleges megoldások kategóriában a zsűrit a cég a külterületi klímaberendezés moduláris rendszerével nyűgözte le. A szabadalmaztatott plug-in rendszer ötvözi az infravörös sugárzó fűtőtesteket a LED világítással és/vagy a hűtési fúvókákkal, ezért teljesen rugalmasan alkalmazható.

Elsner Elektronik GmbH

PM16 Elsner F ConA cég RF-MSG-DST nevet viselő rádiós motor vezérlésű egysége lett a Kézműves megoldások kategória győztese. Az ablakok és árnyékolók kézi működtetéséhez és automatikus vezérléséhez is használják. Más F-Con modulokkal kombinálva könnyen megvalósíthatók egyedi napvédő megoldások is.

PM16 Face SLTDEFace S.p.A

Az energiahatékonysági különdíjat a Face S. p. A. termékcsaládja nyerte el, amelyeket a toló- és forgóajtók automatizálási rendszereihez fejlesztettek ki. Ezeket a termékeket kizárólag kefe nélküli motorok hajtják, amelyek közvetlenül a ékszíjakhoz csatlakoznak, reduktív fogaskerekek nélkül. Az elektronikus vezérlőt rendkívül hatékony switchmode technológiával állították elő, amely a teljes automatizálási rendszerben csökkenti az energiafogyasztást.

PM16 GfA UKS 12 20GfA Elektromaten GmbH & Co. KG

A cég UKS 12-20 láncfeszítője a Meghajtók és vezérlőrendszerek ajtókhoz/kapukhoz kategóriában nyűgözte le a zsűrit. Nincs szükség rögzíteni egy fix pontra, hanem egyszerűen a láncra van szerelve. A lánckerekek átmérője megnövekedett és a kopással kapcsolatos láncmegnyúlás automatikusan kiegyenlítődik. Ez megkönnyíti a karbantartási munkát, mivel nincs szükség a lánc rendszeres utánfeszítésére. A termék és a szerelési költségek nagyon alacsonyak.

HunterDounglas sea tex1Hunter Douglas Europe B.V.

A társaság nem kevesebb, mint három díjat nyert. A GreenScreen Sea-Tex™-el Műszaki textilek kategóriában és energiahatékonysági különdíjat is nyert. Ez az első napvédő anyag, amelynek gyártásához 50%-ban a világ óceánjaiból újrahasznosított műanyag hulladékot használják fel. A textilszerkezet és a diszkrét szín hangsúlyozza az innovatív anyag értékét és magas tervezési színvonalát, amely szintén energiatakarékos.

 

PM16 HunterDouglas PIR 0022

A cég a Luxaflex® Pirouette® árnyékolókkal a Formatervezés különdíjat is elnyerte. Ez a kifinomult és exkluzív ablak díszítés a belső fény-, a vizuális- és napvédelem minden előnyével rendelkezik. Az innovatív és komplex termékfejlesztés számos szabadalmon alapul.

 

 

 

 

Reflexa-Werke Albrecht GmbH

Reflexa Tabia ShowcaseNapellenzők kategóriában a cég TwinTube télikert napellenzője nyert, amely új dimenziót képvisel a télikert árnyékolók között. A szabadalmazott technológiának köszönhetően, mostantól elérhető a gyűrődésmentes ponyvaanyag. Ennek érdekében az egyes szövetlapokat két különálló szövethengeren vezérlik. A két szövethenger közötti kölcsönhatás során az egymástól független szövetlemezeket állandó feszültség alatt tartják, így mindig tökéletes tapadást biztosítanak. A szövethengereket középen csapágyakkal is megtámogatják, hogy nagy felületek esetén megakadályozzák a megereszkedést.

ROMA KG Bandspule SmartTurnRoma KG

Kültéri árnyékolók kategóriában a díjat a Roma KG SmartTurn szalagtekercse kapta, amelyet a jövőben a Roma összes kültéri árnyékolójánál használni fognak. A jövőben nem szükséges a függöny eltávolítása az egyszerű beállítási feladatokhoz (mint pl. a fordulási szög beállítása, vagy az emelőszalag cseréje), minden munkát kényelmesen el lehet végezni a felső sáv alatt, amikor a függönyt elhúzzák.

 

 

 

Stackdoor Amersfoort Loods5 6 nwmStackdoor Products NV

A Stackdoor (Stackdoor Products NV) egy teljesen új biztonsági ajtó, amely szinte minden helyzetben használható. Nagy hatással volt a zsűrire ezért nyerte el az "Ajtók / kapuk" kategória díját. A rendszer összeszedi a léceket, nem pedig feltekeri őket, ezzel jelentősen csökkentve a beépítési helyigényt. Ennek a mechanizmusnak köszönhetően az ajtó különböző formákban hajlítható. Különböző anyagvastagságokat lehet használni, amelyek az ajtót rendkívül ellenállóvá teszik.

Warema Kassetten Rollo Stretch 1 Warema Renkhoff SE

Három díjat nyert a Warema Renkhoff SE is. A belső napvédő rendszerek kategóriában a Stretch kazettás redőny nyűgözte le a zsűrit. A szövet átlátszósága külön beállítható. Egy szövőmalommal szorosan együttműködve szilikon szálakból és különböző fonalakból egy speciális szövetet fejlesztettek ki, amelyet folyamatosan tökéletesítenek. Ezt a függönyt motorizált redőnyökre alakították át, amelyet egy kapcsolóval vagy egy vezérlőegységgel működtetnek. 

 Warema Programmierkabel smart 1

 

A Smart programozó kábel a Redőnyök és napvédő rendszerek vezérlése kategóriában nyerte el a díjat. Ez egy vezérlő a meghajtókhoz, amely sokkal könnyebbé teszi a szakkereskedők és a szerelők munkáját. Azonnal beállíthatók a meghajtási pozíciók, és részletes utasításokra nincs szükség.

 

 

 

Warema Rollladen SecuKit 1Redőnyök kategóriában a SecuKit nyert: a redőnyökben egyesíti egy motor és egy szíj működését, így gyors és egyszerű működést biztosít tűz esetén. A SecuKit-tel szerelt Warema redőnyök motoros meghajtással rendelkeznek, és könnyen kezelhetők egy intelligens vezérlőegységen keresztül. Különleges előnye a vészhelyzetben történő további öv működtetése, amely a tápegységtől függetlenül működik.

 

Fiatal-tehetsegYoung Craftsman Díj

Idén osztották ki először a Young Craftsman (Fiatal Kézműves) Díjat. Az idei győztes Manuel Berger a SUW Berger GmbH cégtől. Lenyűgöző tanoncmunkát készített, egy 90° -os, fából készült horgos redőnyt. Ez egy redőnyt és egy napellenzőt kombinál: több motor kombinációjának köszönhetően különböző pozíciókba lehet áthelyezni. Mindkét árnyékolás és a sötétítés akkor lehetséges, amikor a függöny ki van húzva.

 

Az R + T 2018 vásáron a látogatók élőben is megtekinthetik a díjnyertes termékeket. A keleti bejáratnál a nyertesek a Trade Press Lounge-ban kerülnek bemutatásra - beleértve a csarnokok és kiállítási standok számát, ahol megtalálhatók.

 

További információ a nyertes termékekről: www.rt-expo.com/innovation-prize

 

 

Forrás: Messe Stuttgart

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web