2024. április 18., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

infoblokk kedv final felso cmyk ESZAAz Építési Vállalkozók Országos Szakszövetége (ÉVOSZ) vezette konzorcium „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban" címmel rendezvény- és képzéssorozatot valósít meg a munkavédelmi feladatellátás szakszerűségének és hatékonyságának növelése érdekében. A konzorcium tagja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint az Építő-, Fa-, És Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége is. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, összesen 77,56 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége vezette konzorcium a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program által kiírt GINOP-5.3.4-16-2016 pályázatán 77,56 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az építőipari ágazatban megvalósuló munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésére. A konzorcium további tagjai a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint az Építő-, Fa-, És Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége.

A projekt célja az építőiparban tevékenykedő vállalkozások körében megvalósuló ismeretátadás munkahelyi egészségmegőrzés és biztonság fejlesztése témakörben. A fejlesztés eredményeként az ágazatban foglalkoztatottak körében a jövőben jobban érvényesülhetnek a megfelelő munkakörülmények, csökkenhetnek a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatok, mely a munkahely minőségének és a munkavállalók teljesítményének javulásához vezet.

A projekt alapvető tevékenysége a megfogalmazott céljaival összefüggésben: a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésének elősegítése, javítása érdekében tájékoztató rendezvények megszervezése és lebonyolítása, az ehhez kapcsolódó tájékoztató kiadványok eljuttatása a munkáltatókhoz és munkavállalókhoz, valamint munkavédelmi koordinátor képzés biztosítása az építőiparban foglalkoztatók és foglalkoztatottak részére. A projekt során „A demográfiai változások hatása a munkavédelemre: idősödő munkavállalók, illetve társadalom, a munkaképesség megtartása" témakörben kutatás készül, melynek célja az építőiparban a demográfiai hatások vizsgálata a munkavédelemre. A projektmegvalósítás során a konzorcium szakértők folyamatos rendelkezésre állását biztosítja: a munkáltatók és a munkavállalók elektronikus úton, on-line fordulhatnak a szakértőkhöz.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, összesen 77,56 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével 2017. szeptember 1. és 2019. február 28. között.

 

 

Forrás: ÉVOSZ

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web