2019. január 23., szerda

 

 

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetége (ÉVOSZ) vezette konzorcium „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban" címmel rendezvény- és képzéssorozatot valósít meg a munkavédelmi feladatellátás szakszerűségének és hatékonyságának növelése érdekében. A konzorcium tagja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint az Építő-, Fa-, És Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége is. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, összesen 77,56 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége vezette konzorcium a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program által kiírt GINOP-5.3.4-16-2016 pályázatán 77,56 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az építőipari ágazatban megvalósuló munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésére. A konzorcium további tagjai a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint az Építő-, Fa-, És Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége.

A projekt célja az építőiparban tevékenykedő vállalkozások körében megvalósuló ismeretátadás munkahelyi egészségmegőrzés és biztonság fejlesztése témakörben. A fejlesztés eredményeként az ágazatban foglalkoztatottak körében a jövőben jobban érvényesülhetnek a megfelelő munkakörülmények, csökkenhetnek a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatok, mely a munkahely minőségének és a munkavállalók teljesítményének javulásához vezet.

A projekt alapvető tevékenysége a megfogalmazott céljaival összefüggésben: a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésének elősegítése, javítása érdekében tájékoztató rendezvények megszervezése és lebonyolítása, az ehhez kapcsolódó tájékoztató kiadványok eljuttatása a munkáltatókhoz és munkavállalókhoz, valamint munkavédelmi koordinátor képzés biztosítása az építőiparban foglalkoztatók és foglalkoztatottak részére. A projekt során „A demográfiai változások hatása a munkavédelemre: idősödő munkavállalók, illetve társadalom, a munkaképesség megtartása" témakörben kutatás készül, melynek célja az építőiparban a demográfiai hatások vizsgálata a munkavédelemre. A projektmegvalósítás során a konzorcium szakértők folyamatos rendelkezésre állását biztosítja: a munkáltatók és a munkavállalók elektronikus úton, on-line fordulhatnak a szakértőkhöz.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, összesen 77,56 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével 2017. szeptember 1. és 2019. február 28. között.

 

 

Forrás: ÉVOSZ

 

 

Eseménynaptár

Január 2019
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Keresés

MEHI-kepzes 180x180

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web