2024. április 16., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

mome-campus-3h-epiteszirodaA 2018-ra megújuló zugligeti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) a jövőben nemcsak klasszikus felsőoktatási intézmény lesz, hiszen MOME Campus, Kreatív Innovációs és Tudáspark néven művészeti kutató-fejlesztő műhellyé, Európában is ismert szellemi központtá szeretne válni. Az épület műszaki megoldásai sem csak az egyetem régi infrastruktúrális problémáinak kijavítását jelentik.

A MOME most megvalósult infrastruktúrális fejlesztései, a Műhelyház és a Média- és Műteremház, a Siniattól több olyan műszaki megoldást igényeltek, amelyek ezt egy kiemelt projektté tették a cég számára. Balogh György, a Siniat szaktanácsadó mérnöke szerint a közelmúltban a cég gipszkarton rendszerei több műszakilag érdekes, rendhagyó projekten tűntek fel, így nem volt véletlen, hogy a kivitelező Szkíta Építő Kft. szakemberei ismét a Siniat termékek mellett döntöttek a MOME projekt estén is.

 

Gipsszel a megfelelő hangzásért

Siniat MOME fotostudioA Média- és Műteremházban a szárazépítési rendszerek használata túlmutatott a hagyományos, szerelt válaszfalas vagy függesztett nagytáblás álmennyezet megoldásokon, mert ennél a beruházási munkánál magasabb műszaki tartalmú szerkezeti megoldásokra is szükség volt. A teljes projekt szárazépítési munkáihoz a Sinait szállította valamennyi gipszkarton lapot és hozzá tartozó profilt. Az épület funkcióját figyelembe véve, a szerkezetek kiválasztásánál szem előtt tartották az akusztikai követelményeket és az adott helyisége k8-9 méteres belmagasságát is. A projekt részét képezte két különösen fontos kiemelt funkciójú terem - a Fotóstúdió és a Filmstudió -, valamint az azokat kiszolgáló helyiségek akusztikai követelményeinek megoldása.

Siniat MOME fotostudio keszA Fotóstúdiónál a C100/L-25/Expert-Cicha típusú rőgzített előtétfal (a nagy belmagasság miatt) C100-as falprofilra 1 réteg 12,5 mm-es Expert és 1 réteg NidaCicha 12,5 mm–es akusztikus lap került felszerelésre. A NIDA Expert gipszkarton lapok ajánlottak válaszfalak és magas falak építéséhez, álmennyezetekhez, falburkolatokhoz, de akár száraz vakolatként is, legfeljebb 70% relatív légnedvesség tartalmú helyiségekhez. A NidaCicha akusztikus lapok alkalmazhatók fokozott akusztikai követelmények esetén valamennyi Siniat szerkezethez, akár nedvességnek kitett környezetben is.

Siniat MOME kiszolgalohelyisegA speciális akusztikai burkolat fogadószerkezete Nida C100 falprofil és az erre rögzített PK 48 vízszintesen felhelyezett segédprofil. A kiszolgáló helyiségek estén pedig a klasszikus hangszigetelési megoldást választva NIDA C75 profilra 1 réteg NIDA Sonic akusztikus nagytáblás lapburkolat került rögzítésre. A NIDA Sonic lap előnye, hogy a lapok hangelnyelési karakterisztikája megegyezik az emberi hang intenzitásának frekvenciájával, így ideálisan tompítják az emberi hangok zaját és csökkentik a hangok visszaverődését, ami a Filmstúdió kiszolgáló helyiségeinél különösen előnyös.

A műszaki megoldások tekintetében a MOME Campus egyike a nagyobb hazai Siniat projekteknek és ezért referenciaként is kiemelkedő. A Siniat magyarországi szakembere pedig folyamatos tanácsadással segítette a megvalósulást a tervezési fázistól kezdve.

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web