2017. november 25., szombat

EUGIC-2017-BUDAPEST

Új székháza lesz az ügyészségnek Kaposváron. A bruttó 3,6 milliárd forintból 2019 tavaszára felépülő ingatlan alapkövét Polt Péter legfőbb ügyész és Szita Károly polgármester rakta le hétfőn.

Polt Péter elmondta: az épület a ma még különböző helyeken működő Somogy Megyei Főügyészség, Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség, valamint a Központi Nyomozó Főügyészség regionális dolgozóinak biztosít közös, 21. századi munkahelyet.

Ez a fejlesztés évtizedekre, de akár egy évszázadra is megoldja az ügyészség elhelyezését Kaposváron, és megadja a hátteret a magas színvonalú szakmai munkához - jegyezte meg. A legfőbb ügyész utalt arra, hogy az új székház építése egy 2000-ben kezdődött folyamat része, annak eredményeként a magyarországi ügyészség nemcsak szervezetileg, a munkájában, hanem az infrastruktúráját tekintve is megújuláson megy keresztül. Csak idén Nagykátán, Szigetszentmiklóson, Mosonmagyaróváron és Szegeden avattak új ügyészségi épületet - sorolta.

Horváth Szilárd, Somogy megyei főügyész rámutatott arra, a kaposvári székházépítés az elmúlt száz év legnagyobb ügyészségi beruházása Magyarországon, egyben reményét fejezte ki, hogy a székház Kaposvár egyik legszebb középülete lesz.

Szita Károly polgármester arról szólt, hogy az új ügyészségi épület nagy érték a város egész közössége számára. A Gróf Apponyi Albert utcában megvalósuló fejlesztés nemcsak intézményi voltában, az igazságszolgáltatáson keresztül, hanem városképileg is segít a rend megteremtésében: hozzájárul ahhoz, hogy Kaposvár egy régi területén is elinduljon a megújulás.

Az épület a tervek szerint a három irodai szint mellett pincét, mélygarázst is magában foglal majd, ötvözi a hagyományt és a megújuló arculatot, továbbá ügyfélbarát kialakítású lesz.

 

 

Forrás: MTI

 

 

Eseménynaptár

November 2017
H K Sz Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Keresés

Banner-MAPASZ-120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

 

 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web