2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Drezda2A nemzetközi építészeti pályázat, a Baumit Challenge 66 nevezései közül mutatunk be néhány európai példát társasházak vakolt homlokzatainak érdekes kialakítására.

Az épületrészek tagolására, dekoratív homlokzat kialakítására a megszokott kerámia-, kő-, fa-, fém-, műanyagvagy üvegborításokon kívül különleges vakolatstruktúrák, illetve homlokzatfestékek alkalmazásával is lehetőség van. A modellező vékonyvakolattal vagy speciális homlokzatfestékkel kialakított felületek ráadásul ez előbbieknél lényegesen költséghatékonyabb megoldások.

KREATÍV STRUKTÚRÁK

A Baumit CreativTop modellező vékonyvakolatai hat különböző szemcsenagyságú alapstruktúrában (a durvától a legfinomabbig), több tucat felhordási technikával alkalmazhatók és 758 színárnyalatban rendelhetők. A felhasználásra kész, szilikongyanta erősítésű modellező vékonyvakolat szemcseösszetétele és hosszú, nyitott ideje sok lehetőséget ad kreatív homlokzati és beltéri felületek kialakításához.

A különböző technikákkal: hengerelt, fésűs, nyomott és a felületből erősen kidomborodó vakolatstruktúrát lehet kialakítani. Különleges felület érhető el például a fa-, beton- és téglahatású technikákkal. A Baumit CreativTop technikákról készült technológiai filmek a Baumit TV-n tekinthetők meg (www.youtube.com/user/BaumitHU/playlists). A baumitlife.com oldalon pedig az egyes színkódokra kattintva az látható, hogy a különböző színek hogyan mutatnak az egyes kreatív struktúrákon.

Fém, lazúr és csillám homlokzatfestékek

Akár a kreatív struktúrákon, akár hagyományos vakolt felületeken különleges homlokzat alakítható ki a Baumit Design Life dekorfestékeivel, amelyek beltéren is alkalmazhatóak. A nyolcféle színben rendelhető Lasur festékekkel, selymes áttetsző felület érhető el. Szintén nyolc színben kapható a rendkívül ellenálló felületet képező, fényes Metallic diszperziós festék.

Az apró csillámszemcséket tartalmazó Glitter diszperziós festékkel elegáns homlokzat valósítható meg, amely arany, kétféle ezüst és színes (szivárvány) típusban is kapható.

A homlokzatkialakításhoz alkalmazható innovatív vakolatokkal és homlokzatfestékekkel, illetve festési technológiákkal szinte végtelen lehetőségek nyílnak az építészek és kivitelezők a mostani társasházépítési boom során az igényes, eredeti felületek képzéséhez.

KITEKINTŐ: TÁRSASHÁZAK EURÓPÁBAN

Isztambul

Az Isztambul Ortaköy negyedében épült társasház homlokzata beton falazóblokk hatását kelti, valójában egy 15 cm-es vastagságú Baumit StarTherm hőszigetelő rendszeren alkalmaztak CreativTop Trend vakolatot fésűs technikával. (Építész: Ottoman Mimarlık.)

Isztambul1Isztambul2

 

Drezda

A Drezdában épült lakópark házainak vakolt felülete különleges simítószerszám alkalmazásával készült. A struktúra hatására a homlokzat a változó napszakokban más és más arcot mutat. (Építész: Arbeitsgemeinschaft Architektin Nadja Häupl und Heidelmann & Klingebiel Planungsgesellschaft mbH.)

Drezda2Drezda1

Gentilly

Az üvegfelületek csillogása folytatódik a homlokzaton ezen a franciaországi, Gentillyben épült társasházon. A hőszigetelő rendszer GranoporTop K3 vékonyvakolatot kapott 0859-es kódjelű színben, ezt vonták be az áttetsző Glitter homlokzatfestékkel Silver 773G színben. (Építész: A+ SAMUELDELMAS.)

Francia2Francia1

 

Schondorf1Schondorf

A München melletti Ammersee partján található településen, Schondorfban épült ez a társasház. A függőleges tagolásokat seprű technikával készült, durva felületű vakolattal oldották meg, amelyet aranyszínű Baumit Metallic festékkel vontak be. (Építész: Jo Güth Architekt.)

 

Schondorf-2Schondorf3

 

 

 

 

 

 

 

 

Baumit-logo-wKékesy Péter
alkalmazástechnikai vezető
Baumit Kft.

 

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web