2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Az elmúlt 20 év messze legnagyobb forgalomnövekedését könyvelte el 2017 első felében a Lasselsberger-Knauf Kft., amelynek árbevétele június 30 ig bezárólag mintegy 22 százalékkal haladta meg a tavalyi értékét. A piacvezető magyar építőanyag-gyártó cég teljes termelési kapacitás mellett is csak úgy tudja kielégíteni a vásárlói igényeket, hogy feltöltött raktárkészlettel vágott neki az évnek.

Példanélküli módon kétszámjegyű árbevétel növekedést produkált az idei első félévben a Lasselsberger-Knauf Kft. (LB-Knauf). A cég ezen a téren 22 százalékkal teljesítette túl az elmúlt esztendőt, míg a belföldi értékesítés tekintetében ennél is nagyobb, mintegy 30 százalékos emelkedést ért el, árbevétele így az év végén várhatóan átlépi a 9 milliárd forintos határt. A horvátországi és romániai érdekeltségekkel rendelkező LB-Knauf első féléves konszolidált eredménye szintén várakozásokon felül alakult, sőt, a horvát leányvállalat a magyarországi anyacégnél is jobban teljesített.

A növekedés ténye nem ért váratlanul bennünket, annak mértéke viszont annál inkább. A termékeink iránti keresletet teljes termelési kapacitás mellett is csak úgy tudtuk kielégíteni az elmúlt hónapokban, hogy feltöltött raktárkészlettel vágtunk neki az évnek. Információink szerint hasonló kihívásokkal szembesülnek konkurenseink is" – mondta Veit Tamás, az LB-Knauf ügyvezető igazgatója. „A kedvezményes hitelek és állami támogatások felpörgették a lakásépítési piacot, ezért a következő két évben is emelkedéssel számolunk az építőanyag értékesítés terén. Igaz, ennek mértéke várakozásaink szerint egyszámjegyűvé szelídül" – tette hozzá Veit Tamás.

Az LB-Knauf két magyarországi gyára 2016-ban közel 253 ezer tonna építőanyagot állított elő. A termékek iránti belföldi és külföldi kereslet felfutása miatt a cég nagyszabású fejlesztésekbe kezdett, amelyek a minőség és a termelés hatékonyságának növelését egyszerre szolgálják. Emellett komoly előrelépésnek számít az is, hogy a tervek szerint év végén kezdi meg működését az LB-Knauf második horvátországi gyára.

Veit Tamás úgy véli, hogy bár a korábban említett ösztönzök valóban katalizátorként hatottak a magyar építőiparra, és a lakosság, illetve a gazdasági szereplők fokozódó építkezési aktivitása komoly növekedési potenciált hordoz magában, nehéz megjósolni, hogy az ágazat milyen pályán fog mozogni 2020 után.

Túl sok még a kérdés, túl sok a változó ennek megítéléséhez. Egyrészt még nem látjuk, milyen forrásokkal lehet pótolni az EU támogatások csökkenését. Másrészt a 2019-től életbe lépő energetikai előírások miatt jelenleg egyfajta versenyfutás tapasztalható a beruházók részéről, akik még az új szabályozás bevezetése előtt szeretnék átadni az általuk épített ingatlanokat. Harmadrészt az évek óta fennálló munkaerőhiány egyre súlyosabb problémát jelent, ami gátat szabhat a növekedésnek. Ezek azok a kérdések, amelyekre mihamarabb választ kell találni, ha az ágazatot tartós növekedési pályán akarjuk állítani" – fogalmazott a Lasselsberger-Knauf Kft. ügyvezető igazgatója.

 

 

További információ: www.lb-knauf.hu

 

 

Forrás: LB-Knauf

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web