2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

2017. június 23-án eddigi rekord csapat részvételével került megrendezésre a VI. Mapei Betonkenu Kupa. Az első helyezett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) csapata nyerte. A második helyezést a versenyen először résztvevő Debreceni Egyetem (DEMkenu) érte el, akiknek részvételét a Mapei Kft. egyik komoly partnere, a debreceni GSV támogatta. A harmadik a Széchenyi István Egyetem (SZEnavis) csapata lett.

A hagyományokhoz híven idén is Horváth Csaba Olimpikon, többszörös világ- és Európa-bajnok volt az esemény sportszakmai fővédnöke. A kupa helyszínén, a budapesti Lágymányosi öbölben 180 fő gyűlt össze, hogy 14 csapat tagjaként vagy csapat szurkolóként részt vegyen a versenyen.

Betonkenu-kupa

Számunkra minden évben fontos esemény ez, hiszen ennek a versenynek a célja az, hogy a betonipari innovációk ösztönzése révén hozzájárulhassunk mi és a résztvevő csapatok is az iparág fejlődéséhez, minél több egyetemista és diák bevonásával. Külön öröm ez, hogy ilyen szép létszámban vettek részt a csapatok - 4 új csapat is részt vett az idei versenyen - hiszen idén a 6 céges csapat mellett 8 egyetemi csapat volt jelen, közöttük a Kolozsvári Egyetem és az újonc Prágai Egyetem. Az, hogy ilyen nagy létszámban jelen voltak a diákok és velük együtt tölthettünk el egy napot nagyon fontos nekünk, hiszen fontos az oktatás, és az oktatás jövője, nem beszélve a szakmai utánpótlásról." - mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A csapatok szigorú szabályok alapján, betonból készített kenuval nevezhettek a versenyre. A "kőhajók" négy futamban mérték össze erejüket: Férfi 2-es, Női 2-es, Férfi-Női vegyespáros, Fordízós futam (ahol dupla távot kellett teljesíteni az evezősöknek).

Természetesen a nap további fő eseménye a betonhíd verseny volt. A csapatok feladata az volt, hogy készítsenek a lehető leghosszabb távolság áthidalására alkalmas, olyan beton műtárgyat, amelynek a súlya nem nagyobb 80 kg-nál, és amit a közepén 75 kg súllyal terhelve állékony marad. Természetesen minden betonhidat töréstesztnek vettetek alá az öbölben. A betonhidak értékelésekor nem csupán a teherbírás, hanem a hosszúság és a kivitelezés is számított, és természetesen nem maradhatott el a már hagyományosnak számító sárkányhajós futam sem.

A Betonhíd verseny eredménye az alábbiak szerint alakult:
1. BME Navis Caementicia
2. Mapei
3. Debreceni Egyetem, DEMkenu

 

 

További információ: www.betonkenu.hu

 

 

Forrás: Mapei

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web