2017. június 26., hétfő

 

180VMZINKAz évforduló alkalmából őszintén megköszönjük hűségét és bizalmát. Szeretnénk megosztani Önnel ezt az ünnepi érzést, hogy 180 évesek vagyunk!

Hogyan is kezdődött? Már az ókorban és a középkorban megpróbálták kezelni, megmunkálni a cinket, nem sok sikerrel. A cink finomítása valószínűtlen ötlet volt! De mindez 1805-ben mégis elkezdődött, a franciaországi Ourthe régióban, amely többé-kevésbé megfelel Vallónia jelenlegi helyének (Belgium három régiójának egyike).

A kor legnagyobb vezetője természetesen I. Napóleon. A cinkipar úttörőjét, Liège apátját, Jean-Jacques Daniel Donynak hívták. Két prédikáció között a cink finomításával foglalkozott. Valójában, az egyházi hivatás mellett ő kiváló kémikus is volt. Ahhoz, hogy a földi elméletek gyakorlatba kerüljenek, a prusai határ közelében, cinkben és ólomércben gazdag bányát akart működtetni. Ezért kért Napóleontól egy bányászati engedélyt, amelyet 1806 márciusában császári rendelet alapján kapott meg. Az aknát Altenberg-nek nevezték el, ami franciául Vieille Montagne (Old Mountain angol nyelven). 1808 és 1810 között Liège-i üzemében tesztelte ötleteit. És ez működött. Sikerült előállítania az első cink-szalagot és Givet-ben egy görgős malomban paneleket készített. Azonnal benyújtott egy szabadalmi bejelentést és 1809-ben írt Napóleonnak, hogy elújságolja, neki sikerült!

1837-ben a "Société des Mines et Fonderies de Zinc de la Vieille Montagne" folyamatosan fejlesztette termékeit, megoldásait, és szolgáltatásait. Az "új ipari termék" a rugalmasság, a tartósság és a korrózióállóság tagadhatatlan tulajdonságai miatt népszerű lett.

A tartós, alakítható és alkalmazkodó VMZINC® hengerelt cink számos alkalmazásban, tetőfedő, homlokzati, eső vízelvezető rendszerekben és díszítésként kivitelezhető, ami közvetlenül hozzájárul a funkcionalitáshoz és az egyes épületek kifejező képességéhez. Ezt a nemes anyagot mindig a "folytonosságokra" használják az építészetben, a tetőtől a homlokzatig, a régitől az újig, a városközponttól a külvárosig, az európai városoktól a világvárosokig terjedő építészetben. Világszerte több mint 2,7 milliárd m²-en szerelték fel és építették be VMZINC-el az egész világot. A márka nemzetközi hírnevet szerzett.

A vállalat 1989-ben integrálódott az Union Minière csoportba, egy csoport, amelyet 2003-ban átnevezték Umicore-nak.

A 180 év alatt a VMZINC® ellenállt az idő próbájának alkalmazkodva az egyes időszakokhoz, anyagtulajdonságokhoz, alkalmazottai, leányvállalatai készséges hozzáállásának, az építészek és a cink-tető szakma hűséges támogatóinak, kivitelezőinek köszönhetően.

 

Fedezze fel a történetünket: http://vmzinc180years.com/

 

Forduljon hozzánk továbbra is bizalommal.

 

vmzink-logo

 

 

 Forrás: Umicore B.P.H. Kft.

 

 

Eseménynaptár

Június 2017
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Keresés

 hellopasszivhaz180 150

 

Cool pigmentekkel a káros napsugárzás ellen

Intenzív színek alkalmazása hőszigetelő rendszereken

Baumit House-or-energy-wAz élénk, sötét árnyalatokat a homlokzati hőszigeteléssel ellátott épületeken korábban csak korlátozott nagyságú felületen, jobbára csak a világosabb főszín melletti kiemelésekre volt ajánlatos használni a napsugárzás okozta túlzott felmelegedés miatt. A hőmozgás hatására kialakuló károsodást, mind a látható fény, mind az infravörös sugárzás kiválthatja. A hőszigetelő lemezek vakolatrétegének túlmele-gedése következtében a felület előbb-utóbb berepedezhet.

A Baumit innovatív megoldása, hogy a hőszigetelő rendszerekhez alkalmazott vékonyvakolathoz olyan színező pigmenteket alkalmaznak, amelyek a napsugárzás látható és nem látható tartományában érkező energia hatására jóval kevésbé melegszenek fel, mint a hagyományos pigmentek.   Tovább>> (x) 

 Baumit-logo-w

 

Banner-MAPASZ-120x240

Könyvajánló

valyogtegla patakko borito-web

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

 

 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web