2017. május 23., kedd

 

Felsőoktatási duális képzések fejlesztésére írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a szociálismunkás- és a mérnöktanár-oktatás területén - jelentette be Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár és Palkovics László oktatási államtitkár.

Schanda Tamás közölte, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében megvalósuló 1,35 milliárd forint keretösszegű pályázaton felsőoktatási intézmények konzorciumai vehetnek részt. Olyan projekteket várnak, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a duális oktatás még inkább gyakorlat- és munkavégzés-központúvá váljon. A résztvevőknek taneszközöket és elektronikus tananyagokat kell kidolgozniuk és bevezetniük, valamint a pedagógia kompetenciák fejlesztése érdekében oktatási-módszertani képzéseket, tréningeket kell szervezniük - ismertette.

Jelentkezni első körben június 6-áig lehet, ha marad még forrás, akkor pedig egészen 2019. április 30-áig nyújtható be pályázat. Várakozásaik szerint 3-5 projektet tudnak majd támogatni 250-400 millió forint közötti összeggel - tette hozzá.

Az államtitkár azt mondta, azért koncentrálnak a szociálismunkás- és a mérnöktanár-oktatás területére, mert ezek komoly szakemberhiánnyal küzdenek.

Palkovics László azt mondta, hogy a 2015-ben bevezetett duális képzés sikeres, az első évben majdnem hatszázan jelentkeztek rá, tavaly pedig már több mint ezren. Az államtitkár felidézte: 2014-ben fogadták el a felsőoktatási stratégiát, amelyben felmerült igényként az oktatás, a gyakorlat, valamint a munkaerőpiac igények egymáshoz közelítése. Erre jelent megoldást a duális képzés, amelyet a pályázat segítségével szeretnének továbbfejleszteni.

 

A "Duális és gyakorlatorientált felsőoktatási képzések fejlesztése és oktatási innováció a szociális munka és a segítő szakmák terén, valamint a mérnökpedagógia és a szakmai tanári szakok esetében" című pályázatról további részletek a www.palyazat.gov.hu címen találhatók.

 

 

Forrás: MTI

 

 

Eseménynaptár

Május 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Keresés

 hellopasszivhaz180 150

 

Cool pigmentekkel a káros napsugárzás ellen

Intenzív színek alkalmazása hőszigetelő rendszereken

Baumit House-or-energy-wAz élénk, sötét árnyalatokat a homlokzati hőszigeteléssel ellátott épületeken korábban csak korlátozott nagyságú felületen, jobbára csak a világosabb főszín melletti kiemelésekre volt ajánlatos használni a napsugárzás okozta túlzott felmelegedés miatt. A hőmozgás hatására kialakuló károsodást, mind a látható fény, mind az infravörös sugárzás kiválthatja. A hőszigetelő lemezek vakolatrétegének túlmele-gedése következtében a felület előbb-utóbb berepedezhet.

A Baumit innovatív megoldása, hogy a hőszigetelő rendszerekhez alkalmazott vékonyvakolathoz olyan színező pigmenteket alkalmaznak, amelyek a napsugárzás látható és nem látható tartományában érkező energia hatására jóval kevésbé melegszenek fel, mint a hagyományos pigmentek.   Tovább>> (x) 

 Baumit-logo-w

 

Energiatakarékos társasház szellőztetés: Szellőztessen ingyen – szélenergiával!

panel-es-tarsashaz-szelloztetes-w

Az utóbbi 10 évben új, innovatív termék jelent meg a magyarországi piacon. A szellőzőrendszerek korszerűsítésével elterjedtek a Grox® huzatfokozó turbinák, melyek a szél energiájának hasznosításával biztosítják a társasházak, panel épületek szellőztetését. Mivel a Grox® turbinák szélenergiával működnek, alap kivitelben nem fogyasztanak áramot, nincs magas villanyszámla, ezért 24 órában üzemeltethetők elektromos költség nélkül.

Nem kell a szellőzőrendszer működését a magas áramszámlák miatt időszakos üzemeltetésre korlátozni. A Grox® turbinák egészséges, friss levegőt biztosítanak egész nap, működésük teljesen zajtalan. A Grox® turbinákkal kiválthatók a régi, elavult, nagy fogyasztású, villanymotoros tetőventilátorok, melyek évente kb. 123.000 Ft-ot fogyasztanak darabonként. A Grox® turbinákkal nem csak az áramdíj takarítható meg, hanem a régi villanymotorok tetemes felújítási- és javítási költségei is elkerülhetők.  Tovább >>> (x) 

 logo

 

Banner-MAPASZ-120x240

Könyvajánló

valyogtegla patakko borito-web

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

 

 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web