2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

HGK kaszkadba kotve-wLegtöbbünknek a HAJDU hallatán az „elpusztíthatatlan" Energomat automata mosógéptípus jut eszébe, melyek közül még a gyártás után negyven évvel is találhatunk működőképes darabot. A HAJDU Zrt. régre visszanyúló üzletpolitikája szembemegy a fogyasztói társadalom elveivel, a megfizethető megbízhatóságot célozza meg.

Termékeink mindamellett, hogy energetikailag jól teljesítenek, tartósak, javíthatók, hosszú távon gazdaságosan üzemeltethetők. Élettartamuk során az alkatrészellátást és a szervizpartnereket országszerte biztosítjuk. Tudjuk, hogy a termékek ökológiai lábnyomába a legyártáshoz szükséges erőforrások is beletartoznak.

TERMÉKPALETTA

Cégünk elektromos forróvíztárolókat a hatvanas évektől gyárt. Az évek során szerzett gyártási tapasztalat lehetővé teszi, hogy ne csak a magyar piacra termeljünk, hanem termékeink 50 százalékát exportáljuk.

Az ezredforduló után kiszélesítettük termékpalettánkat. Az elektromos bojlerek mellett megjelentek a nagy térfogatú zománcozott, üres és csőkígyós melegvíztárolók, a fűtési melegvíz-tárolók, kondenzációs gázkazánok, napkollektorok, szilárd tüzelésű kazánok, hőszivattyús melegvíztárolók. Így elértük, hogy például egy hőközpont fő berendezései kiválaszthatók a HAJDU kínálatából. Az új termékek tervezése, kiválasztása során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy megfeleljenek a régi jól bevált üzletpolitikánk¬nak, a megfizethető minőségnek.

HGK Smart komplett rendszer-wNapjainkban is tovább bővítjük termékpalettánkat, mellyel a kiemelt igényeket támasztó vevőkör igényeit céloztuk meg. Ebben a prémium termékcsaládban a kompromisszumok nélküli legjobbra törekszünk. Alapvető az ipari formatervezett, esztétikus megjelenés, a személyre szabható működés, az új dimenzióba helyezett megbízhatóság. A korábbi termékekhez képest tovább emeltük hatékonyságukat, teljesítményüket is.

HAJDU HGK SMART KONDENZÁCIÓS GÁZKAZÁNOK

A HAJDU HGK Smart kondenzációs gázkazánok a gyakorlatban is bizonyítottan zéró(!) meghibásodású réz-alumínium hőcserélő növelt hűtőfelületű változatát tartalmazzák. Így a HGK Smart hőcserélővel az előző kivitelű HGK-típushoz képest magasabb tüzeléstechnikai hatékonyság mellett, nagyobb maximális, kisebb minimális teljesítmény érhető el, azonos hőcserélő méretben. A kazánok kombi készülékek, de átállíthatók csak fűtő vagy csak átfolyós vízmelegítő üzemmódra is. Átállítással lekezelik az indirekt fűtésű melegvíztárolót is.

FONTOSABB PARAMÉTEREK

  • fűtési jelleggörbe
  • kazánteljesítmény
  • induló teljesítmény
  • szivattyú fordulatszám
  • hőcserélő melegen tartó funkció

Az egyedileg épületre szabható Smart kazánok beépíthetők nyitott fűtési rendszerbe, a fűtővíz minőségével szemben nem támasztanak követelményeket. A hőcserélő eltömődésre nem érzékeny, ezért iszapleválasztó beépítésére nem kötelezzük vevőinket. A kazán egymaga, külön keverőkör megépítése nélkül lekezelhet egy radiátoros kört és mellette egy felületfűtéses kört. Kazánjaink beépített rádiófrekvenciás adóvevőt tartalmaznak, melyekhez párosíthatók egyes Honeywell rádiófrekvenciás moduláló Opentherm termosztátok. A kazánok egyaránt működtethetők csavart érpáras Opentherm termosztátokról vagy hagyományos kontaktus jelet adó termosztátokról. Cégünk kínálatában szerepel HAJDU sajátneves égéstermék-elvezető rendszer, ennek ellenére a kazánok összeépíthetők idegen égéstermék-elvezető rendszerekkel is.

Ujdonsagok-w

HAJDU SMILEY, HAJDU CUBE, HAJDU TUBE RÉTEGFŰTÉSES KERÁMIAFŰTŐS ELEKTROMOS FORRÓVÍZTÁROLÓK

A prémium bojlereknél a legrobusztusabb felépítést alkalmazzuk. Ez a szerkezet kifejezetten keményvizes területeken is nyugodtan használható.

KÜLÖNLEGESSÉGEK, ÚJÍTÁSOK

Külső behatástól védett fűtőtestek

A felépítés különlegessége, hogy a száraz kerámia fűtőtestek zománcozott acél tokcsövön belül vannak elhelyezve. A vízzel a zománcozott acél érintkezik, a fűtőtestek mindenféle külső behatástól védettek, így élettartamuk a hagyományos csőfűtőtestének többszöröse. A tokcső kis felületi hőterhelésének köszönhetően tizedannyi vízkő válik ki, mint egy hagyományos csőfűtőtestes bojlerben.

Rétegfűtéses elrendezés

További újítás a rétegfűtéses elrendezés, amely a HAJDU találmánya. A rétegfűtés lényege, hogy a tároló alsó és felső rétege eltérő hőmérsékletre fűthető fel. Kihasználható ez olyan helyeken, ahol némely napokon nagy vízfogyasztásra lehet számítani, emiatt szükség van a nagy űrtartalmú melegvíztárolóra, míg a többi napon kevés meleg vízre van szükség. Ha a felhasználónak úgy tetszik, a bojler alsó rétege akár fűtetlen is lehet, így a fűtetlen rész palástján nem lesz hőveszteség a környezet felé.

Egyedileg gyártott vezérlő elektronika

A bojlerek vezérlő elektronikája egyedileg gyártott. A kapacitív érintőgombos kezelőfelülettel rengeteg beállítási, paraméterezési lehetősége van a felhasználónak. A legfontosabbakat kiemelve: az elektronika megjegyzi a működési, statisztikai adatokat, kiírja a hibakódokat, mely nagy segítség a szerelőknek vagy üzemeltetőknek. A felhasználó teljesen saját igényeihez szabhatja a bojlert. Egészen 80 °C-ig, 1 °C-onként állíthatja be a kívánt hőmérsékleteket. Az elektronika 1 K-s hiszterézissel előállítja a beállított hőmérsékletű vízrétegeket. A bojlerek kiírják a hátralévő felfűtési időt és a 40 °C-ra átszámított, betárolt vízmennyiséget. A bojlerek külső kontakt jelről is vezérelhetők, így például aktivált épületriasztó esetére eltérő tartályhőmérséklet adható meg.

További előnyök

A készülékek rendelkeznek antilegionella funkcióval is. Korábbi bojlereinkhez hasonlóan az újak is működtethetők a kedvezményes vezérelt áramról.

 

Hajdu---logo-w

Barna Zoltán
projektmérnök
www.hajdurt.hu

 

 

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web