2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

FAKRO-INNOVIEW-HST-3-wA FAKRO tavaly elérte az egy milliárd forintos forgalmat, idén pedig a tetőtéri ablakok, padláslépcsők, fénycsatornák és felülvilágítók után a homlokzati nyílászárók piacára is belép.

Az idei év az építőipar szempontjából ígéretesen indult, a KSH januári gyorstájékozatója szerint az épületek építése csoport 32,8%-kal bővült, a FAKRO hazai teljesítménye az első negyedévben ezt is túlszárnyalta." – foglalta össze az évindító adatokat Kovách László, a FAKRO Magyarország Kft. ügyvezetője. A 2000-ben alapított magyar leányvállalat jelentős növekedése szembetűnő a tavaly először elért 1 milliárdos forgalomhoz képest is. Az épületek építésére kötött szerződések majd háromszorosára nőttek a Statisztikai Hivatal adatai alapján, és a most nyíló 36. Construma Építőipari Szakkiállítás is zsúfolásig telt kiállítókkal és látogatókkal idén, mindez bizakodásra adhat okot az ügyvezető szerint.

LTK nowe 2015 IMG 6747 wwwEzt a pozitív képet árnyékolhatja be a szakemberhiány, amely bizonyos fokig a FAKRO ügyfeleit is elérte. „Van olyan, családi házak és társasházak kivitelezésével foglalkozó 60 fős partnercégünk, akik januárban már csak 2018-ra tudtak munkát vállalni." – érzékeltette a helyzetet Kovách László.

Jacek Kulpa, a világpiacon második legnagyobb tetőablak és padlásfeljáró lépcső gyártó FAKRO központi kereskedelmi vezetője kiemelte, hogy az Európa 2020 stratégia összhangban van a véghasználók igényeivel az energiahatékony termékek iránt. A passzívházakba is alkalmas Uablak=0,58W/m2K értékű FTT U8 Thermo tetőtéri ablak mellé most a piacra kerül az új generációs, extra hőszigetelő LTK Energy padláslépcső, amely kifejezetten alacsony energiafelhasználású épületekbe lett kifejlesztve, ahol lényeges szempont a hőveszteség minimalizálása. Az idei évre megújul a FAKRO felnyíló-billenő tetőablaka, az FPP-V preSelect is, akár 45°-ig nyitható ablakszárnnyal. Az idei év újdonsága a Bluetooth kapcsolat segítségével okostelefonnal vezérelhető PTP-V billenő műanyag tetőtéri ablak is, amely fokozottan párás helyiségbe ajánlott, a motor segítségével 24 cm-re nyitható.

FAKRO PTP V Electro BT House in Bochnia Poland pilot wwwIdén új területet hódítunk meg. Korábban már a FAKRO kutatás-fejlesztési osztályán dolgozó száznál több mérnök kimozdult a tetőablak tervezés komfortzónájából, és akár napelemmel automatizáltan működtethető, utólagosan felszerelhető homlokzati hővédő rolót hoztak létre. Most prémium kategóriájú fa-alumínium bukó-toló és emelő-toló erkélyajtó és homlokzati nyílászáró rendszert alkottak meg InnoView néven." – jelentette be az újdonságot Slawomir Gawlik, a FAKRO csoport központi marketingvezetője.

FPP PreSelect2 2017 sesja IMG 5735 wwwAz emelő-toló erkélyajtók teljes szerkezete elérheti a 12 méter szélességet és 2,8 méter magasságot. Az innovatív megoldásoknak három- és négyrétegű üvegezésnek köszönhetően kimagasló hőszigetelési jellemzőkkel rendelkeznek. Az ablakok belső faszerkezete fenyő, tölgy vagy meranti alapanyagból készül és felülete 32 féle színből választható, csakúgy, mint a külső alumínium borítás. A InnoView ablakokat egyedileg, méret alapján állítják elő a FAKRO központi gyárában, Lengyelországban.

A tavalyi sikeres év után a FAKRO magyarországi csapata erősíteni kívánja szerepét azon hazai építőanyag gyártók között, akik felelősnek érzik magukat a környezetükért, így idén a Várépítő pályázat keretei között gyermekintézmények számára ajánlottak fel tetőtéri ablakokat, amelyeket a cég munkatársai társadalmi munkában fognak beépíteni.

 

 

Forrás: Fakro

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web