2018. november 18., vasárnap

 

 

 

LEDVANCE-Kozpont Garching-NemetorszagAz eddig az OSRAM leányvállalataként működő LEDVANCE cég eladása 2017. március 3-án sikerrel zárult. A vevő egy kínai befektetési konzorcium, amelynek tagjai a stratégiai befektető IDG Capital, a LED gyártó MLS CO. LTD. (MLS) és a Yiwu állami vagyonkezelő központ. Az átvétel gazdasági szempontból 2017. március 1-jétől hatályos. Erre az illetékes hatóságok jóváhagyásai miatt kellett mostanáig várni.

"Nagyon elégedettek vagyunk ezzel a tranzakcióval, mert az MLS és a LEDVANCE ideális módon egészítik ki egymást. Az MLS-en keresztül hozzáférünk a rendkívül költséghatékony és nagy teljesítményű LED komponensekhez, és erősítjük piaci jelenlétünket Ázsiában, különösen Kínában. Ez elősegíti a LEDVANCE termékportfóliójának bővítési stratégiáját, mindenekelőtt a LED-es fényforrások, a LED-es lámpatestek és az intelligens világítás területén. Várakozással tekintünk az MLS partnerség által kínált új lehetőségek elébe" – mondta Jes Munk Hansen, a LEDVANCE vezérigazgatója.

Az IDG Capital képviseletében Antony Yu hozzátette: "nagyszerű dolog, hogy részei lehettünk ennek az izgalmas akvizíciónak, ami egyesít egy vezető kínai LED gyártót és egy több mint 100 éves tapasztalattal, erős márkával, bevált technológiával és nemzetközi értékesítési csatornákkal rendelkező német világítástechnikai céget. A befektetési konzorcium többségi tulajdonosaként globális beruházási szakértelmünket és erőforrásainkat latba vetve igyekszünk elősegíteni, hogy a kínai cég és a fejlett piacokon hosszú múltra visszatekintő vállalat a lehető legtöbbet hozza ki a közös piac lehetőségeiből."

"Nagyon várjuk, hogy együtt dolgozzunk LEDVANCE-es kollégáinkkal. A LEDVANCE vezetőségének és alkalmazottainak gazdag tapasztalata, szakképzettsége erős alap az együttműködéshez. Szorosan együtt fogunk működni annak érdekében, hogy megerősítsük vezető pozíciónkat a világítástechnikai világpiacon" – mondta Sun Qinghuan, az MLS elnöke.

A LEDVANCE és az MLS most a szinergiák kihasználására összpontosít. A LEDVANCE cég LED termékeihez most az MLS-en keresztül hozzáférést nyer a költséghatékony LED komponensekhez, továbbá képes lesz bővíteni piaci jelenlétét Kínában, a világ legnagyobb világítástechnikai piacán. Az MLS számára viszont hasznot jelent a LEDVANCE hatalmas szakmai tapasztalata és jelentős nemzetközi piaci jelenléte. Az OSRAM-mal született megállapodás alapján LEDVANCE továbbra is használja termékein az OSRAM márkanevet. A szellemi tulajdonjogokat egyértelműen elosztották, így az MLS és a LEDVANCE folytatni tudják a világméretű innovációt.

 

 

Forrás: LEDVANCE Kft.

 

 

Eseménynaptár

November 2018
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Keresés

jegyvasarlas 120 240

MEHI-kepzes 180x180

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web