2019. március 24., vasárnap

 

TriGranit-B4B-panorama-wÁtadták Krakkó egyik legnépszerűbb irodaparkjának, a Bonarka for Business (B4B) irodapark hetedik, „G" épületét. A száz százalékban bérlői igényekre szabott, 8 emeletes, 10.000 nm bérbeadható irodaterülettel rendelkező „A" kategóriás irodaépületet a belgiumi pénzügyi szolgáltató Euroclear vállalat veszi bérbe. A közép-európai régió pozitív ingatlanpiaci trendjei a Bonarka for Business irodaépületek bérbeadási aktivitásán is érzékelhetőek. Az irodakomplexumban az elmúlt időszakban az új és a meghosszabbított bérleti szerződések összterülete elérte a 8.000 négyzetméter GLA-t. Az új irodák iránti magas kereslet miatt a TriGranit további 3 irodaépület fejlesztését tervezi a következő években a B4B irodakomplexumban Krakkóban.

A jövőbeni bérlő, a belgiumi pénzügyi szolgáltató Euroclear 2012 óta van jelen bérlőként a C épületben, és döntöttek úgy, hogy a teljes G épületet bérbe veszik. A TriGranit minden fejlesztésénél, így a G épület tervezése során is a zöld szempontokat figyelembe vevő, a környezetterhelést a lehető legminimálisabb szinten tartó, modern építészeti megoldásokat használt. A G épület tanúsítását az ingatlanokat a környezet-barátságosság és jövőbeni felhasználói kényelem szempontjából értékelő BREEAM végezte, amelytől nagyon jó minősítést kapott.

2010 óta Krakkó városa egy klasszikus másodlagos piacból egy világszerte elismert SCC központtá nőtte ki magát az ideköltöző BPO/SSC multinacionális vállalatoknak és az ezzel együtt járó növekvő foglalkoztatásnak köszönhetően Napjainkra a jelenlegi lengyel regionális irodapiac 40 százaléka Krakkóban található. Annak érdekében, hogy lépést tudjunk tartani az irodák iránti figyelemre méltóan magas kereslettel, a közeljövőben tervezzük a következő, H épület fejlesztésének indítását is" – mondta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.

A pozitív gazdasági trendek a B4B irodaépületek bérbeadási aktivitásán is érzékelhetőek - az új és meghosszabbított bérleti szerződések összterülete 2017 első hónapjaiban elérte a 8.000 négyzetméter GLA-t. A már meglévő bérlők közül irodaterületének kibővítése mellett döntött az amerikai központú szoftverfejlesztő cég, a Pegasystems - a vállalat 4000 négyzetméterrel növelte meg a jelenlegi területét, és költözött át az A épületből a C épületbe, így 5,300 négyzetméter összterületű irodahelyiséget bérelve a B4B-ben. A lengyel informatikai adatvédelemmel foglalkozó CryptoTech is a bérletiszerződés meghosszabbítása mellett döntött a C épületben. Továbbá az IT szolgálatásokat nyújtó, az iparágban vezető Solarwinds is a meglévő irodaterületének kibővítése mellett döntött - az amerikai cég az E épület teljes 3. emeletét bérli majd 2017 áprilisától. Mindezeken túl pedig Lengyelország legnagyobb autókölcsönzője, az Express is ismét a B4B mellett tette le a voksát, és bővítette ki meglévő területét további 431 négyzetméterrel.

Új bérlőként pedig érkezik a lengyel fordítócég a lidolang, aki az F épület első emeletén vett bérbe mintegy 550 négyzetméter irodaterületet.

A Bonarka for Business irodakomplexum

Az A-kategóriás épületekből álló B4B irodakomplexum a krakkói Bonarka City Center bevásárlóközpont közelében, a Puszkarska utcában, a régi vegyi üzemek területén helyezkedik el. A fejlesztő TriGranit egy barnamezős beruházás keretében rekultiválta az elhanyagolt, 19 hektárnyi ipari területet, és hozta létre Krakkó egyik legnépszerűbb városnegyedét. A komplexum építésének első stádiumában négy hétszintes „A" kategóriás irodaépületet (A, B, C és D épület) helyeztek üzembe 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban.

A beruházás második fázisában három nyolcszintes, egyenként 10,000 nm-es épület (E, F, G) készült el 2014-2016 között. Ezzel a B4B jelenleg 65,000 nm-en várja bérlőit. A tervek szerint a következő években még további három irodaépületet (H, I és J) adnak át. Elkészültekor a Bonarka for Business 10 irodaépületben összesen 95.000 nm kiadható alapterülettel fog majd a bérlők rendelkezésére állni, amelynek az összértéke 200 millió euró. A modern irodaépület-komplexum kompakt elrendezése, központi utcával és térrel funkcionálisan és karakterében a hagyományos városi piacot idézi. A jól tervezett közterület számos elismerésben részesült, így többek között elnyerte az „artURBANICA 2012" díjat. A komplexum főbb bérlői az Alexander Mann Solutions, a State Street, az Euroclear, a Herbalife, a Lufthansa Global Business Services, az RWE, a SolarWinds, a GlobalLogic és a Luxoft.

 

 

Forrás: TriGranit Sajtóosztály

 

 

Eseménynaptár

Március 2019
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web