2024. április 23., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

MGE3799A speciális gipszkarton termékek már nemcsak válaszfalakhoz vagy mennyezetekhez, hanem hangszigeteléshez is kínálnak megoldást, akár olyan speciális helyekre is mint koncerttermek, oktatótermek vagy szállodák. „Perforált, esztétikus és akusztikus" – ez a NIDA SONIC rendszer.

Kezdjük mindjárt egy látványos példával: Lengyelországban a Gdański-öböl partján épült egy hotel, amely a híres móló közvetlen közelében fekszik Sopot városában. A Sheraton Sopot Hotel 189 szobája és elegáns konferenciatermének, valamint wellness részlegének kialakítása során nemcsak a szokványos szárazépítészeti munkákhoz használták fel a Siniat család elemeit. Több speciális területen is megbízható megoldással szolgált a cég: a konferencia- és báltermekben a hangelnyelő födémeken (NIDA SONIC), a wellness részlegben (NIDA HYDRO) és az íves felületek kialakítása során (NIDA FLEXI).

Akusztikai megoldások gipszkartonnal

MGE3783A változatos gipszkarton megoldásokat kínáló Siniat új a piacon, de nem a szakmában. Az építőanyag konszern, az Etex csoport a Lafarge Csoport európai és dél-amerikai gipsz üzletágát vásárolta fel, így a termékskála és a szaktudás biztosított. A Siniat komplett rendszerei számos, különböző felhasználási területen kínálnak bevált műszaki megoldásokat a családi házaktól a bevásárlóközpontokig, moziktól a kórházakig. A termékskála komplex: a gipszkartontól a rögzítőkig és glettgipszekig terjed. A cég azonban a speciális igényekre gyártott gipszkarton termékekben is kiemelkedik. Ha akusztikai feladatra keresünk megoldást, akkor érdemes megvizsgálnunk a NIDA SONIC termékcsalád többrétegű gipszkarton szerkezeteit.

A hangszigetelési feladatokra kínált gipszkarton szerkezet azonos, két gipszkarton, vagy eltérő típusú rétegekből áll (gipszkarton lapok és tömör szerkezeti elemek), amelyeket az üres szerkezeti térben rugalmas szigetelő rétegek választanak el egymástól. Így olyan hangszigetelési paraméterek érhetők el, amelyekre az egyrétegű szerkezetben - mint a tégla - csak nagyobb tömeggel, azaz gyakorlatilag a falvastagság növelésével van lehetőség, míg itt a megfelelő vastagságú gipszkarton lapok, fémprofilok és jellemzően ásványgyapot kitöltés alkalmazásával lehetséges.

muszaki egyetem eloado-wDe nemcsak a falszerkezet megfelelő kialakítása az egyetlen eszköz a magas hangszigetelési igények teljesítésére, hanem a NIDA SONIC perforált díszburkolat is felhasználható, amely hangelnyelő képessége mellett az esztétikumot is szolgálja, felszerelve falra, mennyezetre vagy rejtett alszerkezetekre. A NIDA SONIC termékcsalád falak és mennyezetek burkolására alkalmas perforált gipszlapok széles választékát kínálja: a lapok hasonlóan a normál gipszkarton lapokhoz gipsz magból és ragasztott karton burkolatból épülnek fel, de a lap teljes vastagságában nyílások – perforációk találhatóak. A piacon kapható burkoló anyagok és a NIDA SONIC lapok megfelelő kombinációi optimális felületet biztosítanak a hang elnyeléséhez.

Egy kis akusztika-elmélet

Milyen a megfelelő akusztikus környezet? Alapvetően a hangelnyelés és a hangvisszaverődés együttes hatása jellemzi, ami olyan nagy légterű és magas akusztikai követelményű helyiségekben, mint a koncert- és színháztermek, osztálytermek vagy előadótermek, különösen fontos. Mivel a NIDA SONIC lapok hangelnyelési karakterisztikája egyezik az emberi hang intenzitásának frekvenciájával, ezért a lapok ideálisan tompítják az emberi hangok által keltett zajt és csökkentik a hangvisszaverődést. Siniat akusztikai igényekre fejlesztett lapjaiból készült burkolatok hangelnyelési szintjei a lapok fajtájától (különböző hangelnyelési együtthatók αw), a felfüggesztés magasságától, és az alkalmazott kőzetgyapot burkolat vastagságától függően változóak.

Egyedi mintázat, látványos akusztika

MGE3879A NIDA SONIC lapok perforálása a felhasználó igényének, és a helyiség akusztikai követelményeinek megfelelően széles határok között változtatható a körtől a négyzetig, a szórt mintától a változó nagyságúig és tetszőleges geometriai mintázatba rendezhetőek. A mintázat, a lapok festhetősége, valamint a lapok kétszínű textil fedőrétege eredeti vizuális effektusok elérését teszik lehetővé. A NIDA SONIC perforált lapokból készített fal- és mennyezetburkolatok kiválóan társíthatóak a belsőépítészet más elemeivel és a beépítés után ideálisan sík, egybefüggő felületet képeznek, illesztései nem láthatóak és egy felületre erősíthetőek a függesztett modulos álmennyezetekkel. De látványos térelemek alakíthatóak ki a NIDA SONIC lapok és a hagyományos gipszkarton burkolatok variálásával is.

A NIDA SONIC lapok nemcsak esztétikusak, de szabványosak is. Használatuk nem ördöngősség, mert a lapok szerelési technológiája, valamint a rendszer tartozékai szinte azonosak a hagyományos gipszkarton lapok szerelésével, így az alkalmazásuk egyszerű és gazdaságos. A NIDA SONIC burkoló lapok szabványos szerelési elemei (profil, szerelvények, vakoló anyag tömege) a rendszer magas fokú alkalmazhatóságát teszik lehetővé. A NIDA SONIC perforált lapok megfelelnek a MSZ-EN 14190 sz. szabvány követelményeinek.

 

További információ: www.siniat.hu.com

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web