2019. március 21., csütörtök

 

 

2811 SAMOTERINNOVATIONAWARD dijazottakA győztest november 28-án jelentették be a Veronai Vásárterületen tartott SaMoTer Nap keretében, mely a 2017. február 22 – 25. között, 30. alkalommal megrendezésre kerülő, Olaszország legfontosabb, a földmunkagépek és építőipari gépek számára szentelt kereskedelmi vásár egyik felvezető rendezvénye (www.samoter.it).

A verseny, melyet a SaMoTer szervezett az Imamoter Nemzeti Kutató Tanáccsal együttműködve, támogatja azon megoldások nemzetközi bemutatását, mely az építőgép szektor műszaki és technológiai fejlődését szolgálja. Olyan vállalati beruházásokat jutalmazott, melyek új termék kifejlesztését eredményezték, és annak olaszországi bevezetése 2017-ben lesz.

Az idei SaMoTer Innovációs Díj olyan, a gyártók által bemutatott, lenyűgözően eredeti műszaki megoldásokat hozott előtérbe, melyek az elektronika széleskörű használatával még biztonságosabb, felhasználó-barát építőipari berendezéseket eredményeztek" – emelte ki Antonio Bonanno, az Imamoter CNR Intézet kutatója és a bíráló bizottság elnöke.

DBX35BIGBAG-wSAMOTER INNOVÁCIÓS DÍJ

A 22. SaMoTer Innovációs Díj győztese a DB X35 BIG BAG Önrakodó betonkeverő (Fiori Group Spa), mely képes a cementtel és adalékanyagokkal előre töltött zsákok automatikus betöltésére a keverék elkészítéséhez, csökkentve így a munkaidőt, az építési területen a port és anyagveszteséget.

ELISMERŐ OKLEVÉL

Az első díjon kívül a zsűri, mely tudományos, akadémiai, kutató és szakmai szervezetek vezető személyeiből állt, még 4 elismerő oklevelet is odaítélt.

Merlo-Spa-wIntegrált biztonság a szembetűnő jellemzője a Merlo Spa cég új Roto szériájának, melyet Alkalmazkodó Stabilitás Szabályozási Rendszerrel (Adaptive Stability Control System – ASCS) láttak el. Egy olyan teleszkópos rakodó, melynek a 35 m-es magasságig nyúló teleszkópos karja fel van szerelve egy kifinomult billenés gátló rendszerrel, amely szenzorokat és algoritmusokat használ a kezelő tájékoztatására a működési határokról és a gép stabilitásáról.

Cangini-Benne-w

Elismerő oklevelet kapott még a Cangini Benne Srl cég a földi kezelő biztonságát szolgáló találmányért, amely egy olyan új keverőkanál, mely biztosítja a bekevert anyag biztonságos kijuttatását. A keverőkanálhoz két eszköz csatlakozik, hogy segítsék a baleseti sérülések megakadályozását: egy automatikusan blokkoló mechanizmus a mechanikus részekre a tisztítási műveletek során és egy oldalsó kampó az ürítő cső számára, ami megakadályozza, hogy a személyzet a kanál alatt álljon.

 

 

Blend-Fbg-w"Luigi" – Betonkeverő gyár a londoni metró számára" nevet viseli az a betonkeverő berendezés, melyet egy 17 méter hosszú vasúti alvázra szerelt a Blend Fbg Srl cég. A projekt a zsűri díját nyerte a termelési flexibilitásért: az automata betonkeverő vonatot, mely akkumulátor meghajtású gépekkel működik, a világ leghíresebb és legöregebb metrója, a londoni metró vasúti pályatesteinek karbantartási munkáihoz fejlesztették ki.

 

Komatsu-wA felhasználó barát termék kategóriában elismerő oklevelet kapott végül a Komatsu Italy Manufacturing Spa cég „Jelző berendezés a kerekes típusú munkagépek számára" újítása: egy interface, mely képes a kezelőt tiszta és lényegre törő módon kalauzolni ikonok segítségével, leegyszerűsíteni komplex folyamatokat, mint például a vezetési mód változtatását egy négykerék-meghajtású gépen.

 

A kiállítás területének alaprajza:

SAMOTER plan

 

További információ: www.samoter.it

 

 

Forrás: Expo Consulting Kft.

 

 

Eseménynaptár

Március 2019
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web