2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

BAU logo-webAz építőipar változatos kihívásainak csak együttműködéssel és az új anyagok, technológiák használatával lehet megfelelni.

AZ ÉPÍTÉSZ ÉS AZ IPAR PÁRBESZÉDE FÓRUM

Az A4-es csarnokban megrendezésre kerülő fórum az építész szerepét vizsgálja napjainkban és a jövőben. A BAU a XIA és az AIT építészeti szaklapokkal, valamint a Német Belsőépítészek Egyesületével (BDIA) együttműködve délelőtti és délutáni szekciókat szervez.

Nemzetközileg elismert építészirodákból három felszólaló fogja megbeszélni a legújabb fejlesztéseket és építőipari trendeket három ágazati képviselővel. A témák nagyon változatosak: a menekültek és bevándorlók elszállásolása, a moduláris építési rendszerek, a BIM, a fa mint építőanyag felhasználási lehetőségei, középületek hasznosításának lehetőségei, hatékony, „egyszerű, alacsony költségű épületek" stb.

DETAIL RESEARCH: A JÖVŐ ÉPÍTÉSE

Hat délután, az A4-es csarnokban, a DETAIL research által szervezett „Building the Future" fórumon nemzetközi és interdiszciplináris kutatási projekteket mutatnak be. Neves előadók engednek betekintést kutatási tevékenységükbe: hogy fog kinézni a jövő intelligens épülete? Milyen tényezőkre összpontosít az iparág? Milyen lehetőségek vannak a meglévő struktúrákban? Milyen jövőorientált hasznosítási koncepciók léteznek egyes épületekre, kerületekre, városokra és régiókra vonatkozóan? Milyen lehetőségek társíthatók a „gondolkodó" homlokzati rendszerhez? Mit jelent a „épület mindenki számára" a globalizált világban? Milyen távlatokat nyit meg a digitális tervezés az építőiparnak?

BAU2015 Forum-C2 Future-of-Building„AZ ÉPÍTÉS JÖVŐJE" FÓRUM

A C2-es csarnokban ez alkalommal is neves tervezők, építészek és építőmérnökök fogják projekteken keresztül bemutatni, miként zajlik majd a tervezés és az építés a jövőben. A témák naponta változnak:

  • Intelligens építőanyagok
  • BIM
  • Nagyprojekt
  • Lakóépületek
  • A következő nagy dolog
  • Feltörekvő csillagok, feltörekvő piacok.

A VÍZIÓTÓL A VALÓSÁGIG

Kapcsolódó cikk(ek):
BAU 2017
BAU 2017 - Építészet, anyagok, rendszerek

Három intézmény működik együtt a B0-s csarnokban rendezett fórumon. A Szövetségi Környezetvédelmi, Természetvédelmi, Építési és Nukleáris Biztonsági Minisztérium előadásokat fog tartani, ahol beszámolnak a kutatási és finanszírozási kezdeményezésekről, valamint a politikai célokról és a jogi alapokról. A Fraunhofer Allianz Bau, amely 15 intézetből áll, ugyancsak bemutat néhány konkrét projektet.

A Szövetségi Rehabilitációs Munkacsoport (BAKA) előadásai arra összpontosítanak, hogyan lehet megoldani az épületek karbantartását és modernizációját, amikor a meglévő struktúrákkal kell dolgozni.

 

További információ a témákról és az előadókról: www.bau-muenchen.com/forums

 

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web