2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

Hue okosvilagitas-webAz okosvilágítási megoldások első szállítója, a Philips, számos újdonságot jelentett be HUE termékcsaládjához az idei év utolsó negyedévében. A fejlesztések fő iránya a megnövekedett fényerő és memória, az optimálisabb fogyasztás és az okoseszköz nélküli vezérelhetőség kialakítása, valamint új kiegészítők és lámpatestek bevezetése.

 

Hatékonyabb működés minimális fogyasztás mellett

A LED fényforrások a normál izzókhoz képest eleve 80-90%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, de a Philips HUE LED lámpái ennél is hatékonyabbak, minimális fogyasztás mellett átlagos használatot feltételezve 15 évig is világítanak. A harmadik generációs változat pedig 40W helyett 60W-nyi izzólámpa fényárammal rendelkezik, így ugyanannyi lámpával 30%-kal erősebb fényt tudunk vele generálni, mint korábban. A frissen debütált harmadik generációs lámpa színtelítettségén is javítottak, a végeredmény pedig a korábbinál természetesebb és élénkebb színek. Ráadásul mindent a korábbinál energiahatékonyabban, mert a LED-ek teljesítményfelvétele mindeközben csak fél Wattal növekedett 10W-ra. A relatíve nagyobb egyszeri beruházás, otthonunk világításának automatizálására így gyorsan megtérülhet. Ráadásul a gyártó az őszi időszakban pénzvisszafizetési garanciát is vállal.

Nagyobb memória, közös platform, egyszerű és praktikus receptek

hue-videoexport csillar07-webA második nagy újítás az új, szögletes kialakítású Bridge 2.0 bevezetése, ami azon túlmenően, hogy jóval nagyobb memóriával rendelkezik mint a korábbi, így több alkalmazást képes tárolni, az Apple Home Kit illetve Google Nest rendszerekkel is kompatibilis. A megújult Philips HUE tehát közös platformon működtethetővé vált más, Zigbee alapú okoseszközökkel és alkalmazásokkal. Az intelligens világítást így összehangolhatjuk az okostermosztáttal vagy árnyékolástechnikával, és például egy vihar esetén akár a távolból le tudjuk engedni a redőnyöket, miközben párhuzamosan megemeljük a szoba hőmérsékletét és felkapcsoljuk a világítást, de az automatizált világítás a betörők ellen is védelmet nyújthat. Az Apple Home Kit kompatibilitás olyan új funkciókat is lehetővé tesz, mint például a Siri hangvezérlés. Sőt a Philips csatlakoztatta a HUE okosvilágítási rendszerét az új Goolge HOME otthoni digitális asszisztenséhez is, ami kvázi a Siri hangvezérlés új testet öltött változata.

rsz uad 6847-webNéhány app letöltésével és IFTTT recept beállításával könnyen kényelmesebbé tehetőek a hétköznapok. Beállíthatunk például olyan receptet, amely fényjelzést ad e-mailek érkezésekor, ha megjelölnek bennünket egy Facebook fotón, vagy említenek egy kommentben. Akár azt is beállíthatjuk, hogy fényjelzés adjon jelet otthon, mikor a telefonunk elhagyja a munkahelyi WiFi-t, ezzel tudatva a párunkkal, hogy hazaindultunk a munkából, vagy olyat, amely naplementekor felkapcsolja az otthoni világítást, illetve napfelkeltekor le. A Philips HUE-hoz kapcsolódó több mint 350 gyári, illetve egyéb szabad fejlesztésű, nyitott elérésű applikációnak köszönhetően a lehetőségek tárháza igen széles.

Okosvilágítás akár okoseszközök nélkül is

A Philips HUE elemmel működő beltéri mozgásérzékelővel is bővítette okosvilágítás-rendszerét, amivel praktikusan és kényelmesen automatizálható a beltéri világítás anélkül, hogy ehhez bármilyen eszköz kellene. A Motion Sensor bárhova kihelyezhető, beprogramozhatjuk például, hogy este 10 és hajnali 5 között a lámpákat csak 10%-os fényerővel kapcsolja fel, amikor mozgást érzékel.

Új offline is szabályozható HUE kompatibilis lámpák

Szintén idén ősztől modern formatervezésű, fehér fényű függesztett, fali és spotlámpákkal már 50 fősre duzzadt a HUE család. Ezek a lámpák akár önmagukban, offline is szabályozhatók a termékhez tartozó távirányítóval, de akár HUE rendszerbe is illeszthetők.

A cég további fejlesztéseket is ígér

A következő hónapokban modern megjelenésű, fehér vagy színes fényű új lámpatestekkel is bővül a HUE család, illetve tavasszal megjelenik a várva-várt E14-es mini foglalatú, gyertyaizzót kiváltó HUE fényforrás is, RGB színes illetve színhőmérséklet változtató, fehér fényű változatban" ígérte Juhász Mónika, a Philips Világítástechnika lakossági részlegének a vezetője. „a többi műhelytitok" tette hozzá arra utalva, hogy több fejlesztés is várható még a közeljövőben.

 

 

Forrás: comlab

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web