2024. április 18., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Vienna-Airport-2-webA bécsi nemzetközi repülőtér új 7. hangárjának alapterülete több mint 7000 négyzetméter. Az acélszerkezet négy, egyenként 100 méter hosszú, a talajszint felett 6,5 méterrel húzódó főtartóval rendelkezik. A többi modern repülőtéri létesítményhez hasonlóan itt is kiemelt figyelmet élvez mind a biztonság, mind az építési folyamat zökkenőmentessége annak érdekében, hogy csak a minimálisan szükséges mértékben zavarják meg a forgalmas közlekedési csomópontok életét. A bécsi repülőtér esetében a Haslinger Stahlbau kivitelező cég a Hempelhez fordult tanácsért és ajánlásért arra vonatkozóan, hogy mi a követelmények teljesítésének legcélszerűbb módja.

A követelmények gyorsan száradó, égéskésleltető hatású védőbevonat-rendszert írtak elő, amelynek alkalmazásával csökkenthető az építés teljes időigénye, ugyanakkor tűz esetére passzív védelemmel látható el az épület. A Hempel ügyfele, valamint az ebben a fontos projektben a bevonat felhordójának szerepét betöltő SRB Rostschutz GmbH &Co. KG három-rétegű, gyors száradási képességgel rendelkező védőrendszert kért, amellyel tarthatók az előírt építési határidők, ugyanakkor az agresszív hatású környezetben is teljesíthetők az ügyfél megbízható, hosszú élettartamú védelem iránti elvárásai.

AVienna-Airport-web választott védőrendszer alkotóelemei: egy réteg HEMPADUR FAST DRY 17410, amelyre közbenső rétegként HEMPACORE ONE FD 43601, átvonórétegként pedig HEMPATHANE 55210 kerül.

A kétkomponensű, magas rétegalkotó HEMPADUR FAST-DRY 17410 epoxit viszonylag magas szilárdanyag-tartalom, valamint rendkívül rövid száradási idő jellemzi. Ez a termék alapozóként ideális az enyhén-közepesen korrozív környezetekben, illetve epoxirendszerek közbenső vagy átvonórétegeként a közepesen-súlyosan korrodáló atmoszférákban.

A HEMPACORE ONE FD 43601 a nagy teljesítményű égéskésleltető bevonatcsaládunk gyorsan száradó tagja (20 perc múlva érintésszáraz / 6 óra múlva mozgathatóan száraz), amely cellulózalapú tüzekben akár 120 percnyi passzív védelmet biztosít az acélszerkezetek számára. A termékcsalád tagjai megfelelő átvonóréteggel bel- és kültéren is használhatók.

Ebben a projektben az átvonóréteg szerepét a HEMPATHANE 55210 töltötte be. Ez a kétkomponensű akrilát poliuretán az ügyfél kívánsága szerint színezhető, és a mai napig számos referencia bizonyítja, hogy fényét és élénk színét rendkívül hosszú ideig megtartja. A teljes bevonatrendszer megfelel a szerkezeti acélok tűzállóságára vonatkozó európai előírásoknak.

A végeredmény: a felhordást sikerült időben elvégezni, a kivitelezőnek nem kell aggódnia, mert az épület megfelel a biztonsági szabályozásoknak, a repülőtér pedig intelligens, megbízható hangárral gazdagodott, amely kiváló állapotát egészen biztosan sok évig megőrzi majd.

 

 

Forrás: C&COM Advertising s.r.o.

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web