2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Újabb csatornahálózat-fejlesztés helyszíne a II. kerület: a Budai Irgalmasrendi Kórház korszerű szennyvízelvezetési rendszerének áprilisban indult kiépítése mellett a napokban kezdődik az összesen 1 kilométernyi tehermentesítő gyűjtőcsatorna lefektetése.

A kapcsolódó kivitelezési munkák miatt forgalmi változásokra is sor kerül. A fejlesztések a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és Kapcsolódó Létesítményei beruházás részeként, az Európai Unió és a Magyar Állam együttes, 85%-os támogatásával valósulnak meg.

A főváros szennyvízhálózatának biztonságos üzemeltetése érdekében 2011-2012 folyamán jelentős hálózatfejlesztésekre kerül sor, összesen hat kerületben. Ezek közül két fejlesztés érinti a II. kerületet: áprilisban indult a Budai Irgalmasrendi Kórház szennyvízelvezetési rendszerének megújítása, emellett rövidesen megkezdődik a tehermentesítő gyűjtőcsatornák építése is, összesen három helyszínen.

A Budai Irgalmasrendi Kórházból érkező szennyvizek biztonságos elvezetésére új, modern hálózat épül az uniós beruházás keretében. A korábbi elavult, közvetlenül a Dunába torkolló rendszer ugyanis a folyó magas vízállása esetén nem jelentett megnyugtató megoldást az esetleges elöntések ellen. A jelenleg zajló beruházás eredményeként az intézmény szennyvizét a 2010-ben átadott Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatornába vezetik a Germanus Gyula parkban létesülő új szennyvízátemelőn keresztül, így megszűnik az elöntés veszély a Duna magas vízállásakor.

A kivitelezés első szakasza április közepén kezdődött a Germanus Gyula park területén. Az építési munkák második üteme miatt 2012. május 8. és 25. között a Lipthay utcából az Üstökös utcába történő kanyarodás lehetősége ideiglenesen megszűnik, így az Üstökös utca felé az Árpád Fejedelem útja érintésével lehet majd eljutni. A Budai Irgalmasrendi Kórház szennyvízelvezető rendszerét érintő beruházás várhatóan 2012 októberében fejeződik be.

Egy kilométernyi gyűjtőcsatorna épül

2012. május 18-tól további hálózatfejlesztési munkák indulnak a kerületben. A Kis Rókus és Lotz Károly utcában, illetve a Törökvész úton új gyűjtőcsatornák épülnek, melyek feladata a meglévő csatornák tehermentesítése, ezáltal biztosítva a szennyvízhálózat kiszámíthatóbb működését, illetve esőzések idején az elöntések kockázatának csökkentését.

A kivitelezési munkálatok ideje alatt - a tervek szerint május 18-tól - a Kis Rókus utcának a Rét utca és Aranka utca közötti szakaszán több ütemben teljes útlezárással kell számolni, illetve május 24-től a Lotz Károly utcában - a Szilágyi Erzsébet fasor és a Pasaréti út között - több szakaszban teljes pályás útlezárásra kerül sor. Emellett május 18-tól a Törökvész út Bég utca és Tövis utca közötti szakaszán a tömegközlekedés biztosításával, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett, szakaszosan, félpályás útlezárásra kerül majd sor. A hagyományos nyílt árkos technológiával megvalósuló csatornaépítés, majd az érintett útszakaszok helyreállítása előreláthatólag 2012 szeptemberéig tart majd.

Forrás: Double Decker PR Ügynökség

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web