2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

SyntanTermik-montaz 1Az Icopal, a lapostetők nemzetközi szakértője közel százötven éves tapasztalatával nyújt professzionális minőségű, tartós vízzáró megoldásokat lapostetőkre és alépítmények szigeteléséhez egyaránt. A vállalat immár a Braas Monier Grouppal kiegészülve, a BMI Group égisze alatt szolgáltat komplex megoldásokat a pincétől a padlásig.

Lapostetőnek nevezzük azokat a tetőket, a melyek lejtése nem hala dja meg a 4°-ot, azaz kb. 7 százalékot. A lapostetőszigetelés az épületet felülről érő hatások ellen védő szigetelő rétegek összessége: tartalmazza a csapadékvíz elleni szigetelést és az épület funkciójának függvényében hőszigetelést is, valamint az ezekhez szükséges kiegészítő rétegeket.

ref pl strSOKARCÚ SZIGETELÉS

A csapadékvíz elleni szigetelés szerepe lapostetők esetén különösképp fontos a beázások elkerülése érdekében. A szigetelésnek ellen kell állnia a csapadékhatás mellett a napsugárzásnak, a szélhatásnak, egyéb mechanikai hatásoknak, vegyi hatásnak, hő- és párahatásnak és a különböző tartószerkezeti mozgásoknak is. A szigetelés állhat egy, kettő, illetve speciális esetekben több rétegből is.

A lapostetőknek többféle típusát ismerjük. Egyrészt lehetnek nem járhatók, illetve járhatók, más néven hasznosított lapostetők. Utóbbiakat tervezhetik gyalogos forgalomra – ilyen egy terasztető –, méretezhetik járműforgalom ellátására parkolóként, valamint növényzettel is betelepíthetik, ez a zöldtető.

lapostetoA zöldtető lehet extenzív, amelyet vékony talajréteggel és kisméretű növényzettel telepítenek be; az intenzív zöldtetőket ezzel szemben vastag földréteggel fedik, és akár fás szárú növényzettel is telepíthetik. Ide tartoznak a hegyoldalba beépített, növekvő vastagságú földréteggel ellátott építmények (pincék, garázsok) szigetelései is.

Nem járható, nem hasznosított lapostetők esetében az UV-sugárzás elleni és mechanikai védelmet a záróréteg felső oldalán lévő palaszórás biztosítja. Járható, hasznosított lapostetők esetén az UV-sugárzás elleni védelem csak a napfénynek kitett lábazatokon és szerkezeteken szükséges. Hasznosított tetők esetén a szigetelés felületéről minden esetben biztosítani kell a csapadékvíz szabad elvezetését.

A tető szigeteléséhez szinte mindig kapcsolódnak ferde vagy függőleges felületre felvezetett szigetelések, lábazatok, attikafal-szigetelések és a tető kiegészítő szerelvényeinek lábazatai, illetve csövek és vezetékek átvezetései, melyek szigetelése a lapostető szigetelésével egybeépítendők, vízhatlan csatlakozásokkal kialakítva.

Wentylacja SzybkiSyntanSBSPROFESSZIONÁLIS TERMÉKEK

Az Icopal a lapostetők szigetelésének szakértőjeként mindezekre professzionális megoldást nyújt. A vízszigetelés alapját képező bitumenes lemezek mellett minden szükséges kiegészítő (kellősítők, bevonatok, ragasztó- és tömítőanyagok) és tartozék (aljzatképzők, tetőösszefolyók, attika kifolyók, páraszellőzők, palazúzalék) megtalálható a kínálatukban. E szakértelem egyik jeles példája a 2018-ban Construma-díjjal jutalmazott TERMIK TOP 5 Speed SYNTAN® SBS Bitumenes zárólemez.

2005-2 1- syntanA SPEED PROFILE és a SYNTAN technológiájú termékcsalád különlegessége, hogy csökkentett láng használata is elegendő a megfelelő rögzítéshez, így biztonságosabb, gyorsabb és gazdaságosabb kivitelezést tesz lehetővé. A SYNTAN termékek beépítéséhez pedig még külön rögzítőanyagra sincs szükség, hiszen a lemez alsó oldala kiegészül a speciális hőálló SYNTAN bevonattal, amely hőre aktiválódik.

 

 www.icopal.hu


bmi

icopal1

 

 

 

 

 

Keresés