2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

GVB-20Megújult vezetéssel, koncepcióval és technológiával, Grabarics Vasbeton – GVB – néven működik tovább a Hevesi vasbeton-előregyártó üzem. A Grabarics Építőipari Kft. az elmúlt év során, több lépcsőben, tartós bérleti szerződéssel vette át az üzem működtetését.

GYÁRTÁSI SPEKTRUM

A jelenleg mintegy 60 főt foglalkoztató gyárban elsősorban előregyártott vasbeton csarnok-vázszerkezetek, pillérek, gerendák, szelemenek, lábazati panelek készülnek.

GVB-18E mellett szintén a GVB gyártja a Grabarics Kft. saját generálkivitelezési projektjeihez és fejlesztéseihez szükséges, előregyártott kéreg-födémelemeket, támfalakat, látszóbeton mellvédeket, erkélyelemeket, lépcsőket is.

Az üzem jelenleg egy műszakban működik, így havonta 900–1000 m3 termék előállítására képes. Egy-egy szériadarab akár 40 tonnás és 36 méteres is lehet, ez azonban nem a felső határ, az üzem saját tervezőgárdájára támaszkodva ennél jóval nagyobb egyedi elemeket is elő tud állítani. Jelenleg a külső megrendelések és a saját projektek aránya a kapacitásokban 70–30% a piaci megrendelések javára, de ez a szerződésállomány alapján folyamatosan változik.

GVB-21GVB-14

JELENTŐS FEJLESZTÉSEK

Ehhez a teljesítményhez komoly fejlesztésekre is szükség volt. A közelmúltban beállítottak egy betonacél-gyártó gépsort, ami az előregyártó üzem mellett az anyacég monolit szerkezetépítéseihez szükséges acélmennyiséget is kiszolgálja. Munkába állt emellett 4 billenőasztal és lépcsősablon, aminek köszönhetően több falelem készülhet, és számos helyen ki lehet váltani a monolit lépcsőkarokat a projektek során. Ezzel nincs vége a fejlesztéseknek, a közeljövőben az üzem új vasbeton termékei más területeken is bemutatkoznak majd.

 

www.grabarics.hu

 

 

Keresés